Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

7 mei 2017 Zo’n reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn

Samen in de zonneschijn, schijn, schijn…
Niet dus. Het heeft vannacht stevig geregend, maar het is droog als we opstaan. Aankleden, eten, koffie zetten, de routine zit er al stevig is. Gelukkig is het droog terwijl we ons bivak afbreken, maar dat zal niet lang meer duren.

Gisteravond kregen we nog bezoek van een belgische overbuurman en een duitse mede-campinggast. De eerste vraag die ze stelden was of ze mochten vragen hoe oud we zijn. We zijn wel een beetje verbaasd over die vraag en dan blijkt eigenlijk hun verlangen om net als wij op weg te gaan. Ze zijn beiden ouder dan wij en hebben een vrouw die niet meer helemaal gezond is (niet net als wij…), maar zijn best wel jaloers op ons. Dat maakt ons weer een beetje bescheiden en dankbaar…

We gaan op weg en al snel dalen de eerste regendruppels neer en het houdt de rest van de dag niet meer op met regenen. Soms miezer, maar soms ook echte regen. Als we op de buienradar kijken blijkt een grijze wolk rondjes te draaien boven het gebied waar wij net fietsen. We hebben toch iets fout gedaan in ons leven…

De route voor vandaag is redelijk eenvoudig: volg de Rijn naar het zuiden. En dat doen we dan ook. Soms moeten we een stukje van de rivier af omdat er geen pad is, of omdat er een bedrijf is wat direct aan de rivier moet zitten, maar verder is het vanaf de start: volg de rivier.

We hebben dit stuk al een keer gedaan toen we terugfietsten vanaf Boedapest (toen was het mooi weer) en vonden het toen al mooi en nu ook nog steeds. Soms is het eentonig, maar steeds weer is er iets nieuws te zien, hetzij op ons eigen pad, hetzij aan de overkant van de rivier.

De foto’s spreken voor zich.

Koblenz doen we nu voor de derde keer in ons leven aan en we beginnen de stad al een beetje te kennen. Natuurlijk moeten we even een foto maken bij de Deutsche Eck, de plek waar de Moezel in Rijn stroomt. Je kunt aan de kleur van het water de scheiding zien.
In de Onze-Lieve-Vrouwekerk kijken we even rond en steken een kaarsje aan. We denken onze voorbeden en gebeden en hebben beiden personen en situaties in gedachten voor wie we om voorspraak van Maria vragen.

Een paar keer passeren we een containerduwboot op de Rijn, die ook naar het zuiden vaart. Hij ploegt door het water tegen de stroom in en haalt ons steeds in als we even pauzeren. We zwaaien bijna naar elkaar. Als we hem bij St.Goar voor de laatste keer zien zien we pas dat hij uit Nederland komt.

Bij de laatste stop bij een terrasje komt een man uiteindelijk, na rijp beraad met zichzelf, schoorvoetend op ons af en vraagt of hij mag vragen hoe oud we zijn… de rest…. toen hij zo oud als wij nu, heeft hij het IJsselmeer rondgefietst, hij is nu 77 jaar, nostalgie van hem uit dus,….

We hebben vooraf met elkaar afgesproken dat we op een regendag niet gaan kamperen, het is tenslotte ook vakantie voor ons. En dit is zo’n regendag. In St.Goar hebben we, na wat zoeken, een prima hotel gevonden. De fietsen staan veilig gestald, alles wat nat was hangt in de hotelkamer te drogen, we genieten van een prima maaltijd en hebben nu nog een glaasje wijn op de kamer.

We voelen ons echt bevoorrecht en zijn erg dankbaar dat we dit kunnen en mogen doen.

IMG 2542

IMG 2543

IMG 2544

IMG 2545

 

IMG 2548IMG 2549

IMG 2550

IMG 2551IMG 2552

IMG 2553

IMG 2554

 

 

 

Total distance: 87.01 km
Max elevation: 112 m
Min elevation: 32 m
Total climbing: 426 m
Total descent: -372 m
Average speed: 15.36 km/h
Total time: 08:11:48
Download file: spoor_2017-05-07173342.gif

Opmerkingen van Facebook

Vorige

6 mei 2017 Een winderig dagje met een snel einde

Volgende

8 mei 2017 Dag Rijn, of wacht eens, toch niet…

  1. Agatha

    leuk om te lezen…een bevriend stel van mij loopt nu dezelfde camino en zijn nu in Belgie. Begonnen in Thor

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: