Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

6 mei 2017 Een winderig dagje met een snel einde

Vanochtend worden we aangenaam verrast met een uitgebreid ontbijt. We houden zelfs over zodat we brood voor onderweg kunnen maken.

Spullen inpakken en aan de fietsen hangen, de waardin uitgebreid bedanken voor de goede service, nog even snel een stempel scoren en weg zijn we. Mooi op tijd deze keer.

We pikken al snel de route langs de Rur op en rijden weer langs de mooie rivier. Met enige spijt in ons hart moeten wij hem helaas verlaten. De plicht roept, we moeten naar het oosten.

Het eerste gedeelte na de Rur moeten we ons door de bewoonde wereld heen worstelen, maar na even komt toch weer de rust. Alhoewel rust…

Het wordt vandaag prachtig weer en de zon schijnt al volop. Dat wordt met name veroorzaakt door een stevige zuid-oosten wind. En net die kant moeten we op. Dat is normaal niet zo’n ding, maar we passeren uitgestrekte landerijen, boerenland met koolzaad, gras en net ontkiemende mais. Een prachtig gezicht, maar een uitgelezen kans voor de wind om ons eens te pesten. Het is werken op fiets, dat vinden we helemaal niet erg, maar urenlang door landerijen met tegenwind en dan dat lawaai wat die wind rond je oren maakt. We zijn echt zielig.

IMG 2528Maar voordat we naar dat mooie landschap gaan zien we eerst nog een kasteel in zijn klassieke vorm.

 

 

 

 

En net voordat we naar dat winderige landschap gaan krijgen we nog een klimmetje. 350m klimmen met 9%. De eerste keer deze tocht dat we aan de bak moeten. Het ging ons best wel goed af, geen problemen en dat geeft moed voor de klimmen die (ook vandaag) nog gaan komen.

filmpje komt later.

Het is wel een prachtig landschap:

IMG 2531IMG 2535

 

 

 

 

 

 

In Euskirchen gaan we even in het centrum fruit en koeken kopen voor onderweg.

We hebben de Rewe gevonden en Annemieke gaat wat halen. Als ze terugkomt en we de spullen hebben opgeborgen worden we aangesproken door een man die vraagt waar we zo zwaarbepakt naartoe gaan. We vertellen dat Rome onze eindbestemming is. Hij wordt dolenthousiast en geeft ons allerlei tips die we in Rome moet zien. Hij wordt er emotioneel van en wenst ons verschillende keren een goede reis en een behouden aankomst in Rome. We zijn er beduusd van en voelen ons wederom bevoorrecht. Rondfietsen met bepakking zoals wij doen breekt toch voor verschillende mensen het ijs om even contact te zoeken. Hij gaf ons goede raad en wij hebben de stellige indruk dat hij er ook van opknapte. Mooi!

We fietsen verder door het mooie landschap en tegen de wind in en beginnen met name die wind zat te worden. Dan ervaren we minder wind, niet omdat hij is gaan liggen, maar omdat het landschap verandert. Af en toe fietsen we door een prachtig bosje en allengs wordt het warmer. We ritsen zelfs de pijpen van de broeken af en de mouwen van de jasjes. Eindelijk kunnen we genieten van de zon.

Aan het eind van de dag moeten we de bergrug die de Rijn afscheidt van het land nog “even” nemen. Er komen nog wat klimmetjes, maar die slechten we zonder problemen. En dan, dan komt de lange weg naar beneden. Een paar afdalingen krijgen we en Frans vindt het heerlijk. We kunnen helaas niet voluit naar beneden, voor de bochten moeten we afremmen en het wegdek is niet helemaal betrouwbaar, maar Frans tikt toch wel de 45km/u aan. Met een grote grijns.

Trouwens, net van te voren hebben we de helmen opgezet. Die dragen we als het regent (dan houden ze ons hoofd lekker droog), in de drukke stad (vergeten we meestal) en bij afdalingen (nu dus).

De afdaling staat ook op film: komt later
IMG 2541Nog een viaduct en dan zijn we bij de Rijn en draaien het fietspad langs de Rijn op.

Even later zijn we bij Remagen en worden we verrast op een echte Hollandse dweilfanfare, zelfs met boerinnen erbij. Kikvorst oid uit Den Bosch, een komisch orkest. Verassend om dit in Remagen mee te maken.

We doen wat boodschappen en zoeken de camping op. De tent staat snel en is vlot ingericht. Douchen, eten, koffiedrinken en dan de grote verrassing: er is vuurwerk op 6 mei. Daar gaan we natuurlijk nog even naar kijken.

 

Het was wederom een prachtige dag en we zijn ons nog meer bewust van onze nietigheid en de schoonheid van de schepping. Dank daarvoor.

 

Total distance: 86.87 km
Max elevation: 270 m
Min elevation: 59 m
Total climbing: 706 m
Total descent: -815 m
Average speed: 15.08 km/h
Total time: 09:02:04
Download file: spoor_2017-05-06175724.gif

Opmerkingen van Facebook

Vorige

5 mei 2017: De Rur geeft weinig warmte…

Volgende

7 mei 2017 Zo’n reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn

 1. Paula v.d.Meer

  Hallo Frans en Annemieke
  Met plezier lees ik jullie verhalen weer. Ik vind het geweldig wat jullie doen. Heerlijk hé die tegenwind, dat is heel goed voor je humeur;-) hopelijk gaat de wind wat liggen en blijft het lekker weer de komende dagen.
  Veel succes
  Hartelijke groeten
  Ton en Paula

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: