Het is koud vanochtend, heel koud. We hebben heerlijk geslapen in ons warme nestje en des te meer valt de kou tegen. Ontbijt maken, spullen opruimen, afrekenen, stempel scoren, het wordt alroutine.

We fietsen aan richting de Roer, die over een paar minuten Rur zal gaan heten. IMG 2509 Bij Vlodrop verlaten we Nederland en gaan we Duitsland binnen en direct fietsen we langs de Rur.

 

 

 

 

 

IMG 2510IMG 2512

In het eerste plaatsje wat we aandoen hebben we geluk! De kerk is open en de verwarming staat aan! Wat een mooi, lieflijk kerkje. Er wordt een kaarsje aangestoken en we staan even stil bij … De kruisweg in dit kerkje loopt met de klok meer, bij ons tegen de klok in, we zijn benieuwd of daar een reden voor is. De kruisweg is trouwens wel erg duidelijk weergegeven, je kunt zien dat de benen van Jezus naar beneden worden gedrukt bij het inslaan van de nagels:

IMG 2511

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegenover het kerkje staat een monument voor de gevallenen in de oorlog, net als in zoveel plaatsjes bij ons in Nederland. Wij herdachten ze gisteren en vandaag vieren we de bevrijding. Maar er zijn ook Duitse slachtoffers realiseren we ons als we dit monument zien. Een oorlog levert alleen maar ellende aan beide kanten.

IMG 2518We fietsen verder langs de Rur en het blijft koud.
Wat een prachtige route is dit, we genieten intens van de rivier, de natuur er omheen, het meestal wel mooie pad en het “lawaai” van de vogels. Des te meer vinden we het niet fijn om in stadjes en langs wegen te fietsen. We zijn hier langs de Rur zo dicht bij de natuur, het is haast een wonder.

 

 

 

 

 

Zo af en toe komt er een treinviaduct en natuurlijk moeten we dan een foto maken:

IMG 2513

IMG 2514

 

 

 

 

 

IMG 2516Regelmatig fietsen we tussen de velden bloeiende koolzaad door. De geur die daar vanaf komt is echt bedwelmend, helaas niet genoeg om de kou te verdrijven. Als we dan nog een klein buitje krijgen is het nog frisser. Gelukkig is dat snel voorbij.

 

 

 

 

 

 

 

In Linnich hebben we zin in koffie en zien we een “steh-cafe” in een bakkerij. Daar is het lekker warm en de koffie is prima. We kopen ook nog een lekkere koek en de inwendige mens is weer voorzien. De verkoopster kan er niet over uit dat we helemaal naar Rome fietsen, ze spreekt het nog net niet uit, maar ze verklaart ons wel een beetje voor gek. En dat zijn we ook wel. We krijgen bijna haar hele levensverhaal te horen. Ze is trouwens Nederlands van nationaliteit maar spreekt geen woord Nederlands. Ze wil graag Duits worden, maar moet een inburgeringsexamen afleggen, ze woont al haar hele leven in Duitsland. Geduldig horen we het aan en als we de tweede kop koffie op hebben nemen we afscheid en gaan verder genieten van de Rur.

In Julich gaan we even naar de gerestaureerde citadel kijken, heel Julich is in de oorlog platgebombardeerd en de citadel is opnieuw opgebouwd. Meestal doen Duitsers dan wel grondig en met gevoel voor historie. Nu helaas niet. De wallen zijn mooi gerestaureerd, maar de gebouwen op de binnenplaats zijn revolutiebouw en zijn nu het onderkomen van een lyceum.

IMG 2523IMG 2524IMG 2526

 

 

 

 

 

 

We fietsen weer door en besluiten een B&B te nemen voor de nacht. Het is koud genoeg geweest. Morgen wordt het mooi weer, maar de nacht wordt eerst nog een heel stuk kouder. In Duren is het even zoeken, maar al snel hebben we de beschikking over een mooie kamer. Spullen naar boven, douchen, uit eten en weer naar de kamer. Koffie zetten, bloggen en de route voor morgen doornemen. Morgen fietsen we naar de Rijn bij Remagen en wordt het heerlijk weer. Daar hebben we wel zin in!

Het was koud maar wel prachtig. Wat is de schepping toch mooi en wat zijn we dankbaar dat we dit kunnen doen!

Total distance: 71.26 km
Max elevation: 151 m
Min elevation: 2 m
Total climbing: 486 m
Total descent: -347 m
Average speed: 14.25 km/h
Total time: 07:39:25
Download file: spoor_2017-05-05171313.gif

Opmerkingen van Facebook