We werden vannacht even wakker en dachten dat het regende. We konden ons dat niet voorstellen, het was kraakhelder in de lucht. Waarschijnlijk was het het ritselen van de bladeren van de boom waar we onder staan. Tja, natuurmensen he?

Vanochtend is het weer aangenaam van temperatuur en we kunnen met de hempjes aan starten. De boel is snel aan de kant en we gaan op de fiets. Direct komen we weer langs het meer waar de flamingo’s rondlopen. Het is weer een prachtig gezicht om die vogels in het wild deftig te zien rondstappen.

Een klein stukje fietsen en dan moeten we over een veerpontje. Hij is aan de overkant, maar als de veerbaas ons ziet komt hij ons meteen ophalen. In een mum van tijd zijn we aan de overkant en fietsen we verder. De weg is in het begin een beetje druk, het is de provinciale weg hier. We hebben geluk dat het zondagochtend is, de meeste mensen zijn nog niet wakker. De enkeling die we onderweg passeren kijkt verbaasd en groet dan enthousiast terug. Het blijft leuk om zo gezien te worden…

Na even komen we in een wielerwedstrijd terecht. De man die het verkeer moet tegenhouden laat ons met een grote zwaai door. We denken dat de wedstrijd nog niet begonnen is. Wel rijden er al vaders met hun kinderen in wedstrijdtenue het parcour rond. Mensen kijken verbaasd naar ons en juichen niet als we de finish passeren. Die verbazing kunnen we wel indenken. Direct na finish kunnen we van het parcour af en fietsen we weer verder.

We rijden Ravenna binnen en moeten even zoeken naar het centrale plein. Meestal leidt de route ons naar het hart van de stad, maar nu niet. Op het Piazza del Popolo drinken we heerlijke koffie. Op de hoek is een kleine kerk, toegewijd aan Maria. Daar gaan we even naar binnen en kunnen we een (electronisch) kaarsje opsteken. Wat een mooi kerkje!

We kijken nog even rond. Ravenna staat bekend om de mooie mozaieken in haar kerken maar daar moet entree voor worden betaald en eigenlijk willen wij geen entree betalen voor een kerk.

We fietsen weer door en komen bij Classe, daar staat ook een kerk met een mooi mozaiek. We rijden eerst voorbij de kerk, op zoek naar een andere, maar we vergissen ons en moeten een stukje terug. De kerk is net uit, de laatste kinderen rennen de kerk uit en de geur van wierook komt naar buiten. In de kerk zijn we even stil. Een grote, mooie ruimte, met slechts een paar banken voor het altaar zodat de mensen wel bij elkaar moeten zitten. Aan de wand staan stoelen klaar voor het geval er extra zitplaatsen nodig zijn. Misschien wel een idee voor onze kerk?

Het mozaiek boven het priesterkoor is prachtig en we kijken onze ogen uit. Wat een werk is dat geweest!

Na Classe verlaten we de weg en gaan we eerst een halfverhard pad op wat even later een pad door het bos wordt. Hier rijden we een lange tijd op. Soms is het pad breed en soms zo smal dat wij er net doorheen kunnen. Dat is soms lastig omdat we niet de enige gebruikers van de pad zijn. We hebben tegenliggers, maar moeten ook hele families, die met de fiets op pad zijn en aanmerkelijk langzamer fietsen dan wij, inhalen.

Dan, met een grote bocht en een nauw klimmetje over een brug, zijn we het bos uit en rijden we langs een kanaal. Daar staan huisjes langs met grote netten die in en uit het water getakeld kunnen worden. Die zullen gebruikt worden om te vissen. Een bijzonder gezicht, vinden we.

Bij een bezoekerscentrum aan het kanaal staan picknicktafels in de tuin en we lunchen daar. Een heerlijke plek in de schaduw en in de zeewind die we inmiddels voelen. Na de lunch nog een stuk kiezelweg en dan met een bocht naar links en weer naar rechts rijden we langs de zee. Alhoewel, van die zee is weinig te zien. Het is helemaal volgebouwd met hotels en bars. Tussen dat alles door zien we wat blauw, maar we rijden langs de zee!

Soms is het moeilijk laveren tussen de voetgangers en fietsers die overal mee bezig zijn, maar niet met het verkeer. Een stukje verder komen we weer op een drukke weg terecht. Het is zondag en mooi weer, dus heel Italie is hier naartoe gekomen.

Een stukje door een park en door een prachtige laan met bomen en dan nog een stukje langs de drukke weg en dan zijn we bij de camping. Het was niet zo’n lange route vandaag en we zijn lekker vroeg. De tent staat zo, dan even douchen en naar het strand! Daar hebben we snel een terrasje gevonden en onder het genot van een koud pilsje genieten we van het strandleven en keuvelen met elkaar.

Het was een prachtige dag, eigenlijk een halve rustdag en daar hebben we erg van genoten. Dankbaar en gelukkig gaan we zo slapen.

IMG 2824

IMG 2825

IMG 2827

IMG 2828

IMG 2829

IMG 2830

IMG 2831

IMG 2832

IMG 2833

IMG 2835

IMG 2837

IMG 2838

IMG 2839

IMG 2840

IMG 2841

IMG 2842


Total distance: 59.42 km
Max elevation: 25 m
Min elevation: -39 m
Total climbing: 342 m
Total descent: -300 m
Average speed: 15.76 km/h
Total time: 06:22:31
Download file: spoor_2017-05-28143858.gif

Opmerkingen van Facebook