Voor het eerst sinds een aantal dagen was de tent weer nat van ons eigen condensvocht. De temperatuur is al aangenaam als we weer opstaan en de boel is snel aan de kant. De vele mieren die zich inmiddels in onze tent gevestigd hebben gaan ons wel missen…

Het is best wel een redelijke camping, maar we staan wel op zand en dat zit overal in en aan.

Even afrekenen en op weg. De route voor vandaag valt wel mee, denken we volgens het hoogteprofiel en de beschrijving, maar de dag zal ons anders leren.

Vrij snel nadat we vertrokken zijn komen we langs een supermarkt, een soort Aldi. Dat komt goed uit, we hebben helemaal geen eten meer na dit weekend en het ontbijt van vanochtend. De dag komen we niet door zonder eten en we slaan het nodige in voor de lunch. Trouwens, de thee en de stroop zijn op en dat moeten we dus ook aanvullen.
Na eventjes verlaten we de badplaats en gaan we naar het zuid-westen, richting de Apennijnen. Eerst hebben we nog een stukje Po-vlakte te slechten, maar dat is gelukkig niet zo eentonig als de afgelopen dagen. Regelmatig komen we race-fietsers tegen die, blij verrast, groeten. Geen wedstrijd vandaag.

De weg stijgt een klein beetje, eigenlijk merken we het niet eens en we touren gezellig door het agrarische landschap. Wel zien we de Apennijnen naderen. Eerst alleen maar contouren, maar nu kunnen we ook de weiden en kastelen onderscheiden.

Eerst maar eens koffie. In Santarcangelo di Romagna kan dat eindelijk. Dat gaat er wel in. We verwonderen ons iedere keer weer over de prijs van de koffie. Daar zetten ze in Nederland niet eens de koffiemachine voor aan. Natuurlijk moet er iets bij, ons ontbijt is allang op.

Dan nog even een stukje provinciale weg en dan gaan we de natuur in. De planner van de route, Hans Reitsma, doet zijn best om ons van de grote weg af te houden, maar deze keer gaat hij te ver. We rijden over een half-verhard pad in de natuur, soms vlak langs een rivier, de Marrechia ( nu een rustig riviertje maar gezien de kloof…). In het route-boek staat dat er soms slechte stukken in zitten. Nou verander dat maar. Er zitten soms goede stukken in. De omgeving is prachtig en nodigt uit om er van te genieten, maar we moeten continue het pad in de gaten houden. Regelmatig moeten er stukken worden gelopen, omdat er niet gefietst kan worden. Onze ” Santos” sen houden het prima, maar wij worden door elkaar geschud.

We lunchen aan het pad en hebben ons brood hard nodig. Het stijgt heel langzaam, maar het is meer de conditie van het pad die ons de meeste energie kost. Maar de omgeving blijft prachtig!!

Bij Novafeltria gaan we dan weer de weg op. We hebben wel water nodig, de bidons zijn leeg. Bij een pompstation kunnen we ze vullen en krijgen we aanwijzingen voor een supermarkt. We moeten tenslotte ook nog boodschappen doen voor vanavond. Er zit een bedelaar voor de deur en die wil voor een paar euro wel op onze fietsen passen. De boodschappen zijn snel gedaan en we gaan weer verder. Het klimmen is nu echt geworden. We moeten aan het werk in deze voorlopers van de hoge Apennijnen die we morgen krijgen. Ook nu is het klimmen en dalen, bergje op en bergje af.

Dan komen we bij de camping in Ponte Messa. Wat een verademing! Een prachtige, kleinschalige camping die met liefde is ontworpen en in stand wordt gehouden. Een aanrader! We hebben een ruime plaats onder een schaduwdoek. De tent staat zo en we gaan douchen en genieten van een verdiend biertje. Als we terugkomen staan Gerda en Jan te pronken op de camping. Een heel leuke verrassing. Zij hebben drie etappes in twee gedaan om ons weer in te kunnen halen. We wisselen onze ervaringen uit en zijn het eens over de kwaliteit van het pad van vandaag. Dat kan echt niet!

We eten, bloggen en drinken koffie en maken plannen voor de komende dagen. Woensdag komen we bij Assisi en we denken daar een rustdag in te lassen zodat we maandag in Rome aankomen. Maar ja, alles kan nog veranderen…

We zijn erg dankbaar dat we dit kunnen en mogen doen.

IMG 2843

IMG 2844

IMG 2845

IMG 2846

IMG 2849

IMG 2851

IMG 2853

IMG 2855

IMG 2856

 

https://fietsen.fbosman.nl/wp-content/uploads/2017/05/spoor_2017-05-29155712.gif

Total distance: 65.37 km
Max elevation: 362 m
Min elevation: 3 m
Total climbing: 709 m
Total descent: -366 m
Average speed: 14.78 km/h
Total time: 07:30:37
Download file: spoor_2017-05-29155712.gif

Opmerkingen van Facebook