Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

26 mei 2017 Warm en mooi

We hebben uitstekend geslapen op deze prachtige camping. Voor het ontbijt hebben we gisteren lekkere ciabatta-broodjes gekocht bij de Lidl, broodjes met olijven. Samen met een lekker plakje emmentaler smaakt dat overheerlijk. De koffie is helaas op en die konden we gisteren niet aanvullen. Dan maar zonder koffie op pad.

Nog even afrekenen en dan weer op weg. Eerst naar Montagnana, waar we gisteren al even waren. Een stad met een compleet intacte stadsmuur met 24 torens, maar dat niet alleen. De schilderachtige woningen zijn mooi en we zien kans om even de kerk binnen te gaan. Van buiten een robuust gebouw en van binnen prachtig! Eindelijk kunnen we weer onze kaarsjes branden en vergezeld laten gaan van onze gedachten, gebeden en dank. Dat voelt weer goed.

We verlaten Montagnana door de zuiderlijke poort en zijn weer vrij snel op het platteland. In tegenstelling tot gisteren is het nu veel meer afwisselend. Akkers, weiland en bosjes wisselen elkaar af en het ziet er veel vezorgder uit. Misschien waren we gisteren wel te moe om het mooie te zien. De wind is iets minder dan gisteren en we vormen weer een treintje en schieten goed op.

In Masi drinken we koffie en verwonderen ons weer over de lage prijzen die men op het platteland rekent. Voor 4 latte machiato en een broodje zijn we 7 euro kwijt. Daar worden ze niet rijk van.

De lunch is bij een aantal bankjes langs de route en daar komen opeens twee andere Nederlanders op de fiets voorbij. Ook op weg naar Rome. Heel Nederland is blijkbaar op weg. In het plaatsje wat we na de lunch aandoen oogsten we bewondering. Sowieso maakt het indruk als we met ons treintje van 5 binnen komen fietsen. Nu staan mensen op en vragen waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. Bravi, Bravi is de aanmoediging die we krijgen. Dat geeft ons vleugels.

Al vroeg in de middag bereiken we de Po, die volgen we even en dan gaan we erover. Nog een klein stukje en dan zijn we bij de camping bij Ferrara, ons eindpuint vandaag. We zijn lekker vroeg en kunnen eindelijki wassen. De hitte van de zon en het windje zorgen ervoor dat de was snel droogt en dat we weer heerlijk fris de komende dagen in kunnen.

’s Avonds gaan we met Theo een biertje drinken en een pizza eten. Morgen neemt hij de Toscane-route en blijven wij op de hoofdroute. We hebben een genoeglijke avond.

We nemen ons ook voor om een keer met de caravan terug te komen naar deze streek. Op de fiets hebben we te weinig tijd om alle mooie dingen te gaan zien.

Het was een prachtige dag en we zijn erg dankbaar dat we dit kunnen doen.

IMG 2801

IMG 2802

IMG 2803

IMG 2804

IMG 2805

IMG 2806

IMG 2807

IMG 2808

IMG 2809

IMG 2810

IMG 2811

IMG 2812

IMG 2813

IMG 2814

 

https://fietsen.fbosman.nl/wp-content/uploads/2017/05/spoor_2017-05-26152424.gif

Total distance: 80.19 km
Max elevation: 37 m
Min elevation: 3 m
Total climbing: 315 m
Total descent: -342 m
Average speed: 17.92 km/h
Total time: 06:52:29
Download file: spoor_2017-05-26152424.gif

Opmerkingen van Facebook

Vorige

25 mei 2017 Van heel erg mooi naar heel erg saai

Volgende

27 mei 2017 Het einde van eindeloos

  1. Paula v.d.Meer

    Hallo Annemieke en Frans
    Wij zijn weer even terug in Italië als we jullie verhalen lezen. Ook de kerken met de kantelen in zwaluwvorm komen ons bekend voor. Leuk hoor. Nog veel plezier en succes.
    Hartelijke groeten
    Ton en Paula

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: