Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

25 mei 2017 Van heel erg mooi naar heel erg saai

We stonden vannacht op een kleine camping aan een drukke weg. Eigenlijk wilden we een dag extra blijven om Verona te bekijken, maar we moesten er niet aan denken om nog een nacht op deze camping te blijven. In de nacht was de herrie wel wat minder, maar erg rustig slapen deden we niet.

Mooi op tijd zijn we wakker en pakken de spullen weer in. We gaan eerst maar eens een paar uur in Verona doorbrengen, geen hele dag zoals we eigenlijk wilden, maar een paar uur en dan de route van vandaag fietsen.
Naar Verona toe hebben we vanaf de camping een drukke weg, maar de Italianen rijden over het algemeen keurig en met een boog om ons heen. En als dat niet kan vanwege tegenliggers wordt er achter ons gewacht. We houden helemaal niet van het fietsen in de stad, maar als we iets willen zien moet dat toch gebeuren.

We naderen het oude centrum en zien als eerste Castelvecchio, een enorm, oud, kasteel wat de toegang tot Verona bewaakt. Een prachtig en imponerend gezicht. Even later komen we bij de kerk San Zeno, van buiten een eenvoudig gebouw, maar het schijnt van binnen erg mooi te zijn. Helaas moet er in Verona toegang betaald worden om de kerk te mogen bekijken. We begrijpen dat het onderhoud van die gebouwen duur is, maar Gods huis dient voor iedereen toegankelijk te zijn. Daar zijn best andere mogelijkheden voor. We hebben wel de oude dom bezocht en daar kregen we een audio-guide bij de entree-prijs inbegrepen. Breng die dan in rekening en laat de entree vrij…

Even verder komen we bij de Arena, het beroemde opera-theater, een oud romeins amfitheater. De opbouw voor een nieuwe reeks opera’s in al in volle gang. We lopen verder het centrum in, over prachtige marmeren plaveisel. De Kalverstraat van Verona, zo te zien aan de winkels.
De straatjes zijn soms klein en soms breed. Op het voormalige romeinse forum is nu een markt ingericht en we genieten van het rumour. Even verderop is de Duome en we gaan kijken bij de doopkerk en de oorspronkelijke dom. Wat een pracht en praal.

Het centrum van Verona is prachtig en het is beslist de moeite waarde om nog eens terug te komen en meer de tijd te nemen.
Bij de Ponte Pietra verlaten we het centrum en gaan met en grote boog terug naar de route, met het drukke verkeer mee. Nog een paar straten en dan zijn we de Verona uit en zitten we weer in de rust van de bossen en de rivier de Adige, wat een verademing. Heerlijk om weer in de stilte te zijn.

We volgen de Adige en fietsen veel op de dijk die haar in bedwang moet houden. Helaas hebben we wind tegen, een stevige wind, en steekt de dijk boven het landschap uit. We moeten aan bak. Al een paar dagen fietsen we met Dirk en Els en Theo de route. De mannen gaan voorop en houden de dames uit de wind. Wel ligt het tempo erg hoog, later blijkt dat de snelheidsmeter van Dirk te weinig aangeeft en hij daarom steeds weer gas gaf. Zelfs met wind tegen draaiden we 21-22km/u. Dat is wel erg veel van het goede.
In Zevio drinken we koffie (lekkere koffie voor een paar centen!) en spreken we af dat de snelheid niet boven de 20 mag komen om het lekker fietsbaar te houden.
Dat lukt, met een soepel gangetje komen we de rest van de dag door.
Als iemand zich afvraagt of er diepere gedachten ontstaan bij het fietsen tegen de wind in: nee, die zijn er niet, en als ze er zijn, zijn ze zo weer weg. Alle energie is nodig voor het fietsen en het verstand staat bijna op nul.

Na Verona zijn we de Po-vlakte ingegaan en is het landschap erg veranderd. We rijden door akkers en weilanden. Een bijna Nederlands landschap, wel met Italiaanse boerderijen en accenten. Hier en daar passeren we verlaten, half vervallen boerderijen en soms zijn ze weer opgefleurd met mooi schilderwerk.

Bij de lunch passeren we opeens een Mariabeeld met een groot aantal stoelen ervoor. De keuze om daar onze boterham te gaan eten is snel gemaakt. Maria vindt het ook goed, geloven we.

Na de lunch is de wind iets gaan liggen en rijden we meer beschut. Met een constante snelheid van 20 rijden we verder. Van het landschap genieten is er nauwelijks bij, we zijn moe en het landschap is erg eentonig.

Bij Montagnana doen we boodschappen bij de Lidl en willen we naar de camping bij het hostel. Helaas, Het hostel maakt een desolate indruk en we moeten dus naar de alternatieve camping, 4km terug. Dat blijkt geen straf te zijn. Het is een prachtige camping met mooie faciliteiten en een zeer vriendelijke gastvrouw en -heer. We krijgen fris aangeboden en zelfs een bank en tafel bij de tent. Wat een luxe!

Morgen fietsen we eerst weer naar Montagnana, een stad met de stadsmuren nog intact en daarna naar Ferrera.

Verona was prachtig en de Po-vlakte saai. De camping is heerlijk rustig en wij kunnen hier uitstekend slapen.

We zijn erg dankbaar dat we dit kunnen en mogen doen.

IMG 2777

IMG 2778

IMG 2779

IMG 2780

IMG 2781

IMG 2782

IMG 2783

IMG 2784

IMG 2785

IMG 2786

IMG 2788

IMG 2789

IMG 2790

IMG 2791

IMG 2792

IMG 2793

IMG 2794

IMG 2795

IMG 2796

IMG 2799

IMG 2800

 

https://fietsen.fbosman.nl/wp-content/uploads/2017/05/spoor_2017-05-25172229.gif

Total distance: 76.8 km
Max elevation: 100 m
Min elevation: 17 m
Total climbing: 339 m
Total descent: -385 m
Average speed: 15.30 km/h
Total time: 09:09:43
Download file: spoor_2017-05-25172229.gif

Opmerkingen van Facebook

Vorige

24 mei 2017 Dag Alpen

Volgende

26 mei 2017 Warm en mooi

  1. Jos Arends

    Prachtige foto’s van de Arena. Daar heb ik in 1968 de Aida gezien. Een enorm spektakel met legers met olifanten. Een heel bijzondere beleving.

  2. Anneke Janssen

    Jullie genieten van jullie prachtige fietstochten. Ik geniet van jullie reisverslagen en foto’s. Ik wens jullie een goede voortzetting van jullie reis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: