Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

21 mei 2017 Een zondags fietstochtje

Gisteravond zijn we maar uit eten gegaan. We hadden niets meer te eten en hadden geen andere keuze. Samen met andere Rome-gangers hebben we lekker pasta gegeten en gezellig gekletst en zowaar ook nog serieuze gespreken gevoerd. Op de weg terug was de wind nog niet gaan liggen en woei veel koude door de lucht. Ons tentje en slaapzakken hielden ons lekker warm en we konden goed uitrusten, alhoewel we niet zo moe waren als na de eerste pas.

Vanochtend worden we verrast door de zon! De wind is wat gaan liggen, maar het is nog wel erg fris. Frans heeft in de gemeenschapsruimte een automaat gezien en daar zitten zoete broodjes in en koffie! Een simpel ontbijt is daarmee snel klaar. Afbreken, inpakken en beladen en we gaan weer op weg. Deze keer met zijn vijven. Theo hebben we al een paar keer ontmoet en haakt vandaag ook even aan.

We fietsen op smalle wegen of fietspaden en komen zo vroeg in de ochtend op zondag nog geen kip tegen. Langzaam krijgt de zon meer kracht en krijgen we het warm. De uitzichten zijn fantastisch en afgezien van een enkele glooiling gaan we gestadig omlaag. Dit zal de rest van de dag zo blijven zodat we lekker de vermoeienis van gisteren uit de benen kunnen fietsen.

We fietsen door een stukje Italie wat vroeger rijk was door een handelsroute die er doorheen liep en toen mooie kerken, kastelen en stadsmuren kon bouwen. Naderhand, toen de handelsroute verlegd werd verviel het tot armoede en was er geen geld om de oude gebouwen op te ruimen, met als gevolg dat het nu een feest is om door de oude wereld te fietsen. Het meeste is prachtig gerestaureerd. Een beetje een parallelle geschiedenis van ons eigen Wijk bij Duurstede, er was geen geld om oude gebouwen te vervangen en nu zijn ze prachtig gerestaureerd.

Na een uurtje komen we langs een terras en is het koffietijd. Koffie met gebak hebben we wel verdiend vinden we. Theo komt erachter dat hij zijn kettingslot vergeten is, dat ligt nog op de camping. Na enig gedub besluit hij terug te fietsen om het te zoeken en op te halen. Het is tenslotte geen goedkoop ding. WIj doen de jasjes uit, hempjes aan en ritsen de broekspijpen af. Het is zonnig en warm!

Wij fietsen verder en gaan langs de Adige fietsen, een onstuimig riviertje. In het begin gaat het vrij steil naar beneden over een gravelpad. Handen aan de remmen dus. De omgeving is fantastisch met die rivier en de bossen waar we in fietsen maken het af.

Na even komen we van het gravelpad af en wordt het asfalt, prachtig glad nieuw asfalt, wat we tot het eindpunt zullen houden. De omgeving verandert in een fruitbomenlandschap en af en toe moeten we een bruggetje over omdat het pad langs de andere kant verder gaat. We blijven gestaag dalen en halen een hoog gemiddelde.
Deze weg is echt een cadeautje. Terwijl we over het pad zoeven kijken we onze ogen uit in de omgeving. Dat dit bestaat!

We lunchten even met een pizza in een pizzeria. Die gaat er wel in. Daarna hoeven we niet zover meer. Het is vandaag maar een korte route (iets meer dan 60knm) en we gaan hartstikke snel.
Dan krijgen we nog een heftige en prachtige afdaling en na een kort stukkie rijden we Meran binnen. De camping ligt aan de route, dus die is gemakkelijk gevonden.

We zijn vroeg in de middag op de bestemming en hebben nog gelegenheid om te lummelen. Tegen de avond lopen we naar het centrum van Meran. Daar bezoeken we de Dom en steken weer een kaarsje aan.
Het centrum van Meran is leuk en gezellig en we eten daar een hapje.

Dan terug naar de camping, koffie drinken, bloggen en slapen.

Het was een prachtige dag met prachtig weer en een prachtige tocht. We zijn erg dankbaar dat we dit kunnen doen.

IMG 2720

IMG 2721

IMG 2722

IMG 2723

IMG 2724

IMG 2725

IMG 2726

IMG 2727

IMG 2728

IMG 2729

IMG 2730

IMG 2731

 

< P>

 

https://fietsen.fbosman.nl/wp-content/uploads/2017/05/spoor_2017-05-21140156.gif

Total distance: 62.89 km
Max elevation: 938 m
Min elevation: 312 m
Total climbing: 341 m
Total descent: -908 m
Average speed: 18.72 km/h
Total time: 05:48:48
Download file: spoor_2017-05-21140156.gif

Opmerkingen van Facebook

Vorige

20 mei 2017 Koud en Trots

Volgende

22 mei 2017 De Italiaanse Betuwe

  1. riet buunenH

    Hoi Annemiek en Frans,Wat hebben jullie toch een moed om deze reis te doen, wel erg
    mooi je ziet zo natuurlijk erg veel en een mooie omgeving. Veel plezier en een goede reis. groetjes ,Riet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: