Een dagje later dan gepland zijn we dan toch op weg. Doortje, onze kat, was ziek geworden en we wilden niet weg met een zieke kat thuis. En net nadat we maandag hadden besloten dat we het vertrek uitstellen, net een uurtje later: Doortje staat op en loopt rond alsof er niets aan de hand is. We hebben het dinsdag nog even aangekeken en besloten om vandaag, woensdag 24 juli 2019 te vertrekken.

We staan vroeg op, willen de trein van 08:30 of 09:00 in Utrecht halen en daar moeten we nog naartoe fietsen. Heerlijk om zo vroeg door de nog frisse natuur te fietsen. Bij het station in Utrecht herkennen we niet veel meer, sinds de laatste tijd is er veel veranderd en men is nog steeds aan het verbouwen.

Veel high-tech en moderen gebouwen, maar het is blijkbaar wel moeilijk om de enige lift die er in om bij het station te komen, operationeel te houden. Blijkbaar niet belangrijk genoeg… Maar met de roltrap ging het ook.

De trein kwam al snel en bij de NS is het altijd gedoe om je trein in een intercity te krijgen. Er zijn maar weinig plaatsen en de entree is altijd erg steil, helemaal met de beladen fietsen die we hebben. Maar het gaat goed.
Al snel zijn we in Rotterdam waar we moeten overstappen op de intercity naar Vlissingen. De overstap gaat prima, ook hier zijn het krappe fietsplaatsen, maar het lukt.
In Vlissingen lopen we recht vanuit het station de veerboot op, het veer Vlissingen/Breskens. Een mooi bootreisje is nooit weg.

In Breskens gaan we eerst even koffie drinken, dat hebben we al die tijd nog niet kunnen doen. Dan start de LF1, de fietsroute die ons naar Nieuwpoort brengt. Eerst in Zeeland heerlijk over de toppen der duinen in de verkoelende zeewind. Het is een warme dag, maar daar hebben we zo niet zoveel last van.

Dan buigen we van de kust af naar Sluis en gaan daar de grens over. Al snel fietsen we langs een kanaal, km’s lang, lekker om afstanden af te leggen, maar saai… en dan ook nogeens de draaiende wind tegen…

Maar het gaat lekker en al snel zijn we in Brugge. Daar is het altijd even zoeken naar de route, niet alle bordjes zijn aanwezig en de GPS geeft af en toe een verkeerde afslag.
We belanden al snel op een kanaal richting Oostende. Ook dit is saai en de wind neemt toe en die hebben we tegen. Maar, je moet er wat voor over hebben. Wel verrichten we nog een goede daad. Een wat oudere meneer op een racefiets zat er doorheen en vroeg of hij mocht aanhaken. Natuurlijk mag dat en km’s lang houden we hem uit de wind. Uiteindelijk, toen we even stoppen om wat te eten, rijdt hij wuivend door.

Bij een kruising van kanalen besluiten we de camping in Bredene op te zoeken, die is het dichtste bij en we waren toch wel moe. De camping is snel gevonden en wij slaan snel ons kamp op. Een lekker biertje drinken, douchen, eten in Bredenen, even naar de zonsondergang kijken en dan vlug gaan slapen. We zijn moe.

Het is prachtig om te doen en we zijn dankbaar dat we dit kunnen doen.

Total distance: 222.01 km
Max elevation: 30 m
Min elevation: 3 m
Total climbing: 498 m
Total descent: -515 m
Average speed: 15.73 km/h
Total time: 14:54:37
Download file: Spoor_2019-07-24-221759.gpx

Opmerkingen van Facebook