Dit jaar gaan we de Frontlijnroute volgen (en nog wat meer)

We vertrekken op dinsdag 23 juli en zijn medio augustus weer terug.

Waarom de Frontlijnroute? Het is nu 101 jaar geleden dat de 1e wereldoorlog eindigde. Hier in Nederland hebben we geen oorlogshandelingen meegemaakt, maar als je door de rest van Europe, met name België en noord-Frankrijk,  fietst zie je nog steeds de impact, hetzij in het landschap, hetzij door herinneringsplaatsen.
Daarnaast is het landschappelijk een mooie route en kom je door allerlei streken, van de Noordzeestranden in België tot eindeloze graanvelden in Frankrijk tot de (lage) bergen in de Jura.

De heenweg gaat met de trein tot Vlissingen en dan fietsen we naar Nieuwpoort, waar de route begint. De route eindigt in Basel en daar nemen we de Veloroute du soleil terug naar Maastricht. In Maastricht kijken we hoeveel tijd en zin we nog hebben en nemen eventueel de trein terug.

Of we dagelijks bloggen? We denken van wel, maar zullen het niet altijd direct publiceren. Het is geen pelgrimage, maar een mooie lange fietsreis. Alhoewel…
Het is wel voormalig oorlogsgebied en we raken beiden altijd erg onder de indruk van de herinneringen die aan de geschiedenis kleven. Helemaal ontspannen zal het niet zijn, denkend aan die miljoenen mensen die hier zinloos de dood in zijn gejaagd.

We volgen dezelfde route als Jan en Saskia:

Opmerkingen van Facebook