Yep, vertrekken op vrijdag de 13de, is dat vragen om ongelukken? Wij zijn gelukkig niet bijgelovig en toevallig komt het zo uit. Vrijdag 13 juli 2018 vertrekken we voor onze fietstocht naar en van Berlijn. We fietsen tot aan Berlijn de R1 en zijn natuurlijk zo eigenwijs om direct een eigen route te kiezen. Eigenlijk moeten we in Nederland de LF4 fietsen, maar die in tot Arnhem al vaker door ons gefietst, de route die we nu kozen ook hoor, en die gaat over smalle paden in de bossen. Met volle bepakking is dat niet altijd een pretje. We kiezen dus ons alternatief om tot Arnhem de Rijn te volgen via de zuid-oever.

Bij Arnhem de brug over en al snel pikken we de officiele route op op de gps. In Arnhem krijgen we al wat klimmetjes, logisch als je Arnhem kent, maar voor ons toch wel even verrassend.

Al snel fietsen we door de Veluwezoom, wat is Nederland toch mooi! Het is wel kurkdroog allemaal, maar toch blijft het prachtig om door die bossen en heide te fietsen. De klimspieren worden even aan het werk gezet als we bij de Posbank moeten klimmen.

Even later nemen we een alternatieve route, eigenlijk moeten we bij Brummem de Ijsel oversteken, maar we pakken lekker een pontje eerder, dan kunnen we nog even langs de IJseldijk tegen de wind in stoempen.

Het gaat lekker en bij Vierkamp vinden we onze eerste camping. Nagenoeg leeg tot onze verbazing. De officiele camping ligt een stukje lopen van het toiletgebouw, maar wij mochten op het speelveldje, er was toch niets te doen… Vreemd in deze tijd.

We hebben een prima plek en snel staat de tent en is de maaltijd gekookt. Samen met ons staat er nog één stel die aan de laatste dag van hun fietsvakantie bezig zijn, zij gaan uit eten, dus we hebben de camping voor ons zelf.

Na een kopje koffie nog een biertje gescoord in de campingwinkel en dan slapen na een eerste dag. Het is nog steeds Nederland, we zijn al volop aan het genieten.

Total distance: 92.46 km
Max elevation: 109 m
Min elevation: -63 m
Total climbing: 642 m
Total descent: -561 m
Average speed: 16.98 km/h
Total time: 08:11:22
Download file: 2018-07-13-09.15.54-Dag.gif

Opmerkingen van Facebook