Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

5 juni 2017 Rome

We kunnen uitslapen, maar doen dat niet. Het ritme zit er nog strak in. Dirk en Els vertrekken vandaag, zij fietsen verder naar Sicilie. Dirk en Els zijn klaar en we nemen hartelijk afscheid. Het klikte en we hebben samen het nodige meegemaakt op deze reis. Tijdens onze reis zei Frans vaak dat dit soort reizen een “continue afscheid nemen is”. Niet vervelend bedoeld, maar we zijn onderweg en overal maar even. Maar dit gezelschap is samen opgetrokken en dan doet het afscheid een beet

Wij gaan even ontbijten bij de pizzeria, een kop koffie en een croissant en nemen een broodje mee om bij de tent nog verder op te eten.
Tijdens ons ontbijt komt Theo afscheid nemen. Hij vliegt morgen naar huis en gaat vandaag vroeg naar Rome.

Wij ruimen de spullen op en stoppen de kleding e.d. voor de komende week in een tas. De rest gaat in de andere tassen en vervolgens in dozen en gaat met de fietsen mee met de firma Soetens.

Wij nemen afscheid van Jan en Gerda. Zij blijven op de camping en vliegen donderdag terug. Wij hebben een appartementje geregeld in Rome en daar gaan we nu naar toe.

Eerst nog even telefonisch met Wouter de Paepe gesproken, een jonge priester die hier in Rome studeert. Hij heeft een tijd in Wijk bij Duurstede gewoond op de pastorie en ons destijds ook weggezonden voor Santiago de Compostela. Woensdag gaan we met hem lunchen nadat we de viering in de Friezenkerk hebben bijgewoond. Dan hopen we ook ons getuigschrift te krijgen.

We gaan. Lopend de camping af met ieder een tas. Het station is een klein stukje verder. Na wat gehannes om een kaartje te kopen zitten we snel in de trein. (we vragen een mede passagier of dit het perron is naar Rome….hij zegt terecht dat we al in Rome zijn, oeps, natuurlijk!) Een paar haltes verder stappen we over op de metro en stappen uit bij het Vaticaan.
De drukte en hectiek overvallen ons. We hadden gehoopt dat het rustig zou zijn in Rome, maar dat is niet zo. We moeten nog een klein stukje lopen naar het appartement, waar we om 13:00 hebben afgesproken. Het is pas 12:00, dus we kunnen mooi even lunchen in een klein restaurantje, schuin tegenover het appartement.

Dat appartement ligt trouwens een paar 100 mtr ten noorden van het Vaticaan, lekker dichtbij dus.
Het is 13:00 en wij en de beheerder zijn keurig op tijd. We worden wegwijs gemaakt en de formaliteiten worden vervuld.
Nu start onze citytrip in Rome.

We gaan er nog even op uit. De St.Pieter is nagenoeg onbereikbaar. Het plein staat niet vol, maar de rij is eindeloos. Dan maar ons andere doel: het Pantheon. We zijn al eens in Rome geweest en dit is een van de gebouwen die de meeste indruk heeft gemaakt. Het is een prachtig gebouw. Ook hier is het druk.

We lopen als toeschouwer rond, wij zijn er wel, maar onze ziel komt per postkoets achter ons ons aan. Soms verlangen we terug naar de stilte in de natuur. Dit klint dramatisch, maar zo erg is het niet. Rome is en blijft een mooie stad.

We gaan terug naar ons appartement en halen een pizza, werken de blog bij en gaan slapen.

De komende dagen zullen we geen blog bijhouden, tenzij er iets speciaal te melden is.

Dankbaar zijn en blijven we.

IMG 2934

 

IMG 2935

 

IMG 2936

 

IMG 2937

 

IMG 2938

 

IMG 2939

 

IMG 2940

 

IMG 2942

Opmerkingen van Facebook

Vorige

4 juni 2017 Naar Rome!!

Volgende

Vrijdag de 13de, eindelijk onderweg

 1. Eva van Eden

  Jullie hebben jullie doel bereikt! Wij vonden de verhalen indrukwekkend en nu mogen jullie genieten van de prachtige Roma!

 2. Paula v.d.Meer

  Gefeliciteerd met deze prestatie, mijn petje af voor jullie!! Ik kan me voorstellen dat je moet ” afkicken” Als jullie nog tijd over hebben, is het misschien leuk om eens in de straat Borgo Pio te gaan kijken. Dat is de straat waar de nonnen en priesters o.a hun kleding kunnen kopen. Je kijkt je ogen uit. Een heleboel winkels met kazuivels, rozenkransen, wijnkelken, monstransen. Er is een groot aantal van deze winkeltjes. Wouter weet de straat waarschijnlijk wel te vinden, hij ligt ten oosten van Vaticaanstad. Nog heel veel plezier en een goede terugreis gewenst.
  Groetjes
  Ton en Paula

 3. Jos Arends

  Ik heb genoten van jullie wederwaardigheden en de prachtige verhalen er over. Geniet nog van de laatste vakantiedagen in Rome en tot ziens in Wijk.

 4. Anneke Janssen

  Rome! Op de fiets jullie doel bereikt. Geniet van deze stad. Drie dagen zijn te kort. Dank voor jullie reisverslagen. Veel plezier en een goede terugreis gewenst.
  Groetjes,
  Anneke

 5. Henk de Wit

  Proficiat ! ! We hebben genoten van jullie verhalen. En nu maar genieten van
  al het moois in Rome, dat hebben wij pas ook gedaan. Hartelijke groeten van
  Mariëtta en Henk de Wit.

 6. Ria

  Dank voor jullie prachtige verslagen en foto’s. Heb ervan genoten.
  Nu samen heerlijk genieten van het prachtige Rome.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: