Het was weer fris vannacht, we konden de slaapzakken goed gebruiken. Maar de tent is zo goed als droog. Dat is toch wel lekker. Het zonnetje schijnt en we maken snel de boel aan de kant.

Dan vertrekken we richting België. Eerst even wat geworstel om Cambrai uit te komen en wat onzekerheid over de soort weg die we krijgen. Hier is geen routeboek van en de gps heeft het voor ons uitgerekend. We moeten nu blind vertrouwen op onze apparatuur.
De wind is behoorlijk sterk, maar hij komt uit het zuidwesten en wij gaan naar het noordoosten. Juist ja, in de rug dus. Dat is lekker fietsen hoor, vooral als de weg steeds vlakker wordt en we op een “voie-verte” belanden, een oud spoorlijntje waarvan de bedding gebruikt is om een fietspad aan te leggen. Heerlijk rustig fietsen  in de bossen.
Het is alleen jammer als bij een straat-overgang blijkt dat men een draaihek heeft neergezet om blijkbaar ongewenste voertuigen te weren. Maar ja, dat hek is zo dom geconstrueerd dat fietsen er alleen op één wiel door kunnen of er overheen getild moeten worden. Frans heeft zijn fiets snel afgeladen en door het hek gewurmd. Net als de fiets van Annemieke aan de beurt is komen er twee sterke mannen (….ergens vandaan, uit het niets…..) helpen. Ze tillen de fiets met bagage en al op en liften hem over het hek. Olala, die fiets was toch wel zwaarder dan ze dachten, maar het lukt ze wel.
We bedanken ze hartelijk en kunnen weer doorfietsen.
Aan het einde van de voie verte moeten we wat vogelen om weer op de weg terecht te komen, maar dat gaat goed en over een boerenweg rijden we België binnen. Dat zien we wederom aan een plaatsnaambord.  Er staat geen enkele indicatie van de grens…

In België gaan we, daar waar het kan, knooppunten rijden. We beginnen met de Ravel 1. Die is snel gevonden, maar eerst even boodschappen doen in het lokale supermarktje.
Een bijkomend probleempje is dat er geen camping op fietsafstand te vinden is. Dat wordt dus een hotel in de buurt van Mons.

Dan verder. De route loopt over het jaagpad langs de rivier. We zijn er net op als er een hek staat: omleiding, neem het pad aan de overkant. Tja, daar komen we net vandaan, maar goed , we nemen het pad aan de overkant. Dat gaat prima alleen na een paar km’s wordt dat wel erg slecht. De eerste keer dat we weer over kunnen steken doen we het en kunnen we weer tempo maken op een goed wegdek.
Vlakbij Mons zoeken we een hotel op, reserveren online en worstelen ons over een drukke provinciale weg naar het hotel. Daar sjouwen we onze spullen naar boven, dineren en gaan zo slapen.

We hebben weer de nodige km’s gemaakt, maar zijn niet echt moe. Wind mee is toch wel lekker.

Dankbaar gaan we slapen.


Total distance: 83.08 km
Max elevation: 75 m
Min elevation: 19 m
Total climbing: 585 m
Total descent: -571 m
Average speed: 15.77 km/h
Total time: 09:12:23
Download file: Spoor_2019-07-30-185135.gpx

Opmerkingen van Facebook