Yep, we gaan naar Rome fietsen dit jaar, het sluimerde al een tijdje en dit jaar zijn we 40 jaar getrouwd en mede daarom hebben we het besluit genomen: We gaan naar Rome.

En dan, welke route nemen we? We hebben alle spullen wel compleet en weten wat we aankunnen, maar welke route nemen we? Alle wegen leiden immers naar Rome…

Op internet vinden we verschillende mogelijkheden en tenslotte besluiten we Reitsma’s route te nemen. Vanwege de vele positieve ervaringen, maar ook omdat we de routeboekjes erg goed vinden, tenslotte moeten we onderweg het kaartje en de beschrijving zonder twijfel kunnen raadplegen. Op de Fiets- en Wandelbeurs hebben we de boekjes ingezien en gesproken met aantal Rome-reizigers.

Ook deze keer zit er, naast een heerlijke vakantie, een religieuze bedoeling achter. De tocht is niet zo druk bezocht als die naar Santiago en de route is meer touristisch en niet zozeer gericht op religie en kloosters e.d., maar toch. Het is wel een pelgrimstocht naar Rome. Op de terugweg van Santiago in 2012 kwamen we een fietsende Belgische tegen die ons fijntjes vertelde dat je drie tochten gedaan moet hebben: Naar Santiago (check!), naar Rome (“bijna check”) en naar Jeruzalem. Dat laatste zien we voorlopig op de fiets niet zitten.

We hebben pelgrimspaspoorten aangeschaft en zorgen voor de nodige stempels onderweg. In Rome kunnen we dan een bewijs krijgen dat we de tocht hebben afgelegd.

In onderstaand plaatje zie je de hoofdroute die we grotendeels zullen volgen. Alleen zullen we waarschijnlijk hier en daar wel afwijken om bijvoorbeeld even langs Venetië, Florence en/of Assisi te gaan.

Deze keer gaan we niet terugfietsen, in Rome geven we de fietsen en overtollige bagage af aan een koerier en we gaan met de trein terug.

Onderweg zullen we deze blog zo goed mogelijk bijhouden met onze foto’s, routes en ervaringen, maar dat lukt misschien niet altijd.

We hebben er erg veel zin in!

Total distance: 2134.52 km
Max elevation: 565 m
Min elevation: -3 m
Total climbing: 2275 m
Total descent: -2273 m
Average speed: 719.87 km/h
Total time: 13:59:23
Download file: Hoofdroute2016.gif

Opmerkingen van Facebook