Nog voor dat we officieel (op 3 mei) beginnen zijn we al op weg gegaan…

Het klinkt vast kryptisch, maar het is wel waar…

We starten echt op woensdag 3 mei, maar de route begint officieel op het Centraal Station in Amsterdam. Daar  is het echte startpunt van de route die Hans Reitsma heeft uitgezet en wij willen “natuurlijk” goed beginnen… Maar we willen op 3 mei niet eerst een stuk “weg van Rome” fietsen, we willen naar Rome toe. Daarom zijn we op donderdag 20 april zijn we ’s middags vertrokken voor een ritje naar Amsterdam. Vrijdag fietsen we dan weer terug.

Dit tochtje is een mooi trainingsrondje en we kunnen de spullen weer eens goed testen. Met name ons tentje gaat al even mee en vorig jaar merkten we de eerste slijtage op. Eens kijken of alles nog goed genoeg is.

In de ochtend mocht Frans nog zingen bij een uitvaart, dat blijft heel bijzonder, en na een snelle hap en het beladen van de fietsen zaten we tegen 13:00 op de fiets. Annemieke had de nodige kleding ingepakt en de kampeerspullen hadden we de avond ervoor al klaar gezet.

We hebben een knooppuntenroute uitgezet naar de camping aan de Gaasperplas. Net even buiten Amsterdam Zuid-oost. De route is op de kaart redelijk recht en we fietsen dan ook lekker door.
De eerste kilometers zijn bekend en het schiet lekker op. Door Utrecht heen, langs het Catharijne Convert, de Dom, de Oude Gracht en zo naar de Vecht. Als we de drukte achter ons kunnen laten slaken we weer een zucht van verlichting.

Ter hoogte van Slot Zuilen hebben we even een stop om wat de drinken, te eten en te rusten. Het zonnetje schijnt, maar de wind is stevig en erg koud.

Het fietsen gaat ons weer goed af. Dit jaar zijn we nu voor het eerst weer met bepakking onderweg en dat is altijd weer even wennen. Frans heeft een kleine 25 kg aan zijn fiets hangen en Annemieke 18. Dat fietst net even wat anders dan zonder bagage. Al met al fietst het weer lekker.

Langs de Vecht is het nu mooi fietsen, het is door de week en dat is goed te merken. We hebben hier wel eens in het weekend gefietst en daar waren toen niet blij van geworden, veel te druk en onvriendelijk. Nu is het rustig en mooi. De prachtige buitenverblijven liggen er puik bij in de zon.

Na een tijdje verlaten we de Vecht en gaan we schuin naar het noord-westen naar Amsterdam. Hier hebben we nog nooit gefietst en dit landschap is toch wel erg mooi. Steeds weer horen we de A2 op de achtergrond, maar ook dat went wel.

Even voor Abcoude hebben we weer een korte pauze, maar we gaan weer snel op weg, het wordt anders te koud.

Bij de Gaastperplas nemen we (natuurlijk) de verkeerde afslag en moeten de hele plas rondrijden om bij de camping uit te komen. Daar worden we allervriendelijkst ontvangen en naar een veld gebracht waar nog een enkele tent staat. Het is rustig op de camping. We zetten de tent op en gaan douchen. Eerder vandaag hebben we al besloten dat we niet koken, maar een hapje gaan eten.

Het restaurant bij de camping heeft aangename prijzen en lekker bier. Dat hebben we wel verdiend vinden we. De jongen die ons bedient is aangenaam verrast als we nederlands spreken. Dat gebeurt niet zo vaak op deze camping…

Warm van buiten en warm van binnen gaan we terug naar onze tent en kruipen in de lekkere warme slaapzakken. We zijn de e-readers vergeten en kletsen nog even wat. Daarna zakken we heerlijk weg in een diepe slaap.

De eerste dag zit erop, de “nulde” etappe en het voelt weer goed.

We prijzen ons gelukkig en zijn dankbaar dat we dit nog steeds zo kunnen doen.

Foto’s? Zijn we vergeten te maken. We zitten nog niet in het ritme.

Morgen gaan we weer naar huis.

De route van vandaag:

Total distance: 66.29 km
Max elevation: 15 m
Min elevation: -167 m
Total climbing: 530 m
Total descent: -361 m
Average speed: 16.93 km/h
Total time: 04:45:59
Download file: 2017-04-20gp-3.gif

Opmerkingen van Facebook