Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

8 augustus, bijna thuis

Het heeft geregend vannacht, maar dat mag de pret niet drukken.

We wachten even totdat de regen is afgelopen voordat we opstaan en alles gereed maken voor vandaag. Vandaag fietsen we naar camping De Kleine Wolf bij Ommen, waar Marijn, Jose, Fenna en Maud vakantie vieren. Wij en zij vinden het leuk om daar een dagje te blijven.
Het is fris vanochtend, we fietsen in eerste instantie niet in onze hemdjes, dat is te koud. Vandaag fietsen we via knooppunten naar de camping. We hebben geen spoor op de gps en zijn dus op bordjes aangewezen. Al snel zitten we op de geplande route en al snel moeten we een beetje werken. Het landschap is glooiend en wij glooien maar mee met de weg. Opvallend is het verschil tussen het duitse en nederlandse landschap. In Nederland is alles veel kleinschaliger. De route gaat om de steden en dorpen heen, als dat kan. Hengelo wordt geschampt. We fietsen door een buitenwijk waar de architecten zich hebben mogen uitleven. En door gaat het weer. We fietsen en spreken niet veel, de reis zit er bijna op en we hebben al onze energie nodig om tegen de straffe wind in te fietsebn. Windkracht 4-5 zegt de buienradar. We geloven het graag. Af en toe zien we bezienswaardigheden, zoals een groot passagiersvliegtuig, geparkeerd in een weiland. Aan het einde krijgen we nog het restant van een buitje waar we even voor schuilen. Het laatste gedeelte van vandaag gaat de bossen, heerlijk om even van die harde wind verlost te zijn. De camping is snel gevonden en we weten waar we moeten zijn. Na een hartelijk welkom zetten we de tent op, die moet nog drogen na de regen van vanmorgen. De ouders van Jose en haar zus en zwager met kinderen zijn er ook. Een gezellig, bont gezelschap. Het zit er bijna op, nog van de camping naar huis. Hoe we dat gaan doen zien we overmorgen wel, of we 130km terugfietsen of een deel met de trein doen. We zien het nog wel. Het was vermoeiend om tegen de wind in te moeten stampen, maar het is heerlijk om zo aan te komen. We zijn en blijven dankbaar dat we dit mogen doen.

Total distance: 70.69 km
Max elevation: 70 m
Min elevation: 5 m
Total climbing: 352 m
Total descent: -392 m
Average speed: 16.81 km/h
Total time: 05:25:21
Download file: Spoor_2018-08-08.gif

Opmerkingen van Facebook

Vorige

7 augustus, grensgebied

Volgende

Frontlijnroute 2019

  1. Anneke en Dick Pieterse

    Dag Frans en Annemiek,
    Geweldig dat wij via jullie blog mee mochten genieten, onze dank hiervoor. Voor de laatste loodjes een behouden thuisreis.
    Hartelijke groet,
    Anneke en Dick

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: