Als we opstaan is het nog lekker weer. We ruimen de spullen op en gaan op pad langs het kleine Donau-landschap en genieten van de verschillende uitzichten. In de loop van de ochtend gaat het regenen, niet genoeg om de regenspullen aan te doen. De meeste andere fietsers zijn dik ingepakt in poncho’s en regenpakken en wij fietsen nog in onze korte mouwen. Een mevrouw op de fiets vindt dat blijkbaar niet leuk, want we krijgen een snauw…
IMG_1629 Het gaat steeds harder regenen en eigenlijk moeten we de regenspullen aan gaan doen, maar de lunchplek is vlakbij en dus fietsen we door. We fietsen iets meer van de Altmuhl af en het landschap glooit nogal. Het doet ons goed om te merken dat de klimspieren er weer zijn, de klimmetjes gaan een stuk gemakkelijker.

 

Behoorlijk nat komen we aan op de lunchplek. Daar zitten al veel mensen binnen, maar voor ons is er nog een plekje. We doen lang over de lunch, het zou na 14:00 wat droger worden. Na veel tijdgerek doen we toch de regenjasjes aan en gespen de rainlegs om. Nog even wachten in de hoop dat het minder gaat regenen, maar helaas. We gaan er doorheen. Het begin gaat prima, maar al snel krijgen we het gravelpad weer en dan blijkt dat dit nog meer nadelen heeft. In een mum van tijd zien de fietsen en de bepakking er niet uit. We komen nu in de buurt van o.a. een lange romeinse muur, de Teufelsmauer genoemd hier. We moeten echter zo op het pad letten ivm gladheid en de vele klimmetjes en afdalinkjes dat we die niet gezien hebben. Reden genoeg om een keer terug te gaan naar dit mooie gebied.
Rond 16:00 , na een korte eetpauze in een mooi beschilderd bushokje, overleggen we wat we doen. Het regent nog steeds en in dit weer willen we geen camping nemen. We besluiten om door te rijden tot de eerstvolgende grotere plaats en daar een kamer te zoeken.
Als we weer weg willen rijden staat de achterband van Frans leeg, lek!. Dat komt lekker uit nu! Alles moet van de fiets af, wiel eruit, band eraf, reserveband erop en weer alles in orde brengen. Dan nog de handen enigszins schoonkrijgen…
Dit geeft de doorslag, we gaan op zoek naar een kamer.
In Walting worden we in gasthof Zur Muhle ontvangen door een gastheer die nors lijkt, maar het niet is. Na een poosje wennen we aan zijn lokale duits. Er is een mooie kamer voor ons, de fietsen kunnen in de “stal”. Met graagte aanvaarden we dit en even later zitten we heerlijk warm gedouched aan het diner.

Total distance: 62.64 km
Max elevation: 385 m
Min elevation: 313 m
Total climbing: 690 m
Total descent: -709 m
Average speed: 16.68 km/h
Total time: 07:51:42
Download file: 2013-08-09.gpx

Opmerkingen van Facebook