We gaan vanochtend eerst een stukje terugfietsen, we willen de highlights van Regensburg nog bekijken.

IMG_1617IMG_1618 Het is maar een klein stukje en al snel zijn we bij de stenen ( Steinerne) brug, een brug uit de middeleeuwen die nog steeds staat. Regensburg is de enige middelgrote stad van Duitsland die relatief onbeschadigd uit de oorlog is gekomen. Het stikt van de groepen toeristen die door gidsen door de stad worden geleid. Na de brug IMG_1619 gaan we op zoek naar de overblijfselen van de Romeinse muur die zijn blootgelegd bij het bouwen van een parkeergarage. Men heeft dat gebouw daar mooi overheen gebouwd zodat de muur prominent te zien is. Daarna gaan we nog naar de imposante dom kijken, helaas is deze nog niet open.

 

IMG_1620 Even verderop is nog een originele romeinse poort in een huis opgenomen en zo geconserveerd.
Zo dat was Regensburg, we gaan nu aan de trip van vandaag beginnen.

Het eerste deel nog langs de Donau, maar al snel verwisselen we die voor de Altmuhl, die hier gekanaliseerd is. Het is een mooi landschap en zo nemen we op deze tocht ook nog het beroemde Altmuhltal mee. Het is mooi, we noemen het een “kleintje Donau”, IMG_1622 veel van het landschap heeft wel wat weg van de laatste dagen langs de Donau. De fietspaden zijn mooi, de ene keer op de dijk, de andere keer er naast. Het merendeel zijn wel witte gravelpaden die, door de droogte, nogal stoffig zijn.
IMG_1624 Het is mooi weer tot rond 16:00. De lucht begint te betrekken. We zijn allebei niet echt fit vandaag en overleggen even op een terrasje of we nog doorfietsen of niet. Niet dus, we gaan hier naar de camping in Riedenburg tegenover een brouwerij.Terwijl we de tent zetten vallen de eerste druppels. Het is niet veel, maar als we waren doorgefietst waren we toch aardig nat geworden.
IMG_1627 In de loop van de avond wordt het droog en maken we een ommetje door het dorp. Het is daar mooi.
We zijn moe en gaan snel slapen. Tot morgen.

Total distance: 62.52 km
Max elevation: 370 m
Min elevation: 345 m
Total climbing: 415 m
Total descent: -406 m
Average speed: 15.42 km/h
Total time: 10:48:44
Download file: 2013-08-08.gpx

Opmerkingen van Facebook