Het heeft vannacht gespookt, we dachten de dans te ontspringen, maar dat was niet zo. Het leek wel een ouderwets nachtje op de camping in Zeeland. Onweer, slagregen, rukwinden, het was er allemaal, maar wij lagen lekker comfortabel in ons tentje, braaf!
De nacht was dus onrustig en we waren iets later op dan de bedoeling was. De tent is doorweekt, maar verder is alles keurig droog gebleven. We ontbijten terwijl we de tent in de zon laten drogen, pakken in en gaan op weg.
Als we de camping verlaten zien we meteen een weg langs de Donau, is dat even boffen, dan hoeven we niet terug naar het dorp. Het is weliswaar niet direct de route, maar hij komt er wel op uit. Het is alleen jammer dat men even verderop aan de weg werkt waardoor we zelfs even door een stroompje moeten waden. Best wel leuk eigenlijk.
IMG_1614 De route verder is niet zo verrassend, het is prachtig fietsen hoor, daar niet van, maar de grote landschapswisselingen zoals in Oostenrijk is geen sprake. Het is vlak, maar als we wat verder van de Donau worden gestuurd is het wat meer glooiend. Het is te merken dat we al een paar dagen fietsen, want de schaarse hellinkjes gaan gemakkelijk. Mooi is de continue begrenzing rechts van ons van bergen, naar wij aannemen de voorlopers van de Beierse alpen (vergeef ons onze beperkte geografische kennis van dit gebied).

En de Romeinen dan? zul je denken? Ja, beschrijvingen genoeg in ons routeboek, maar allemaal van zaken die geweest zijn en waarvan niets is terug te zien. We staan dan op een weiland of zoiets en denken dan: ja, hier was vroeger een Castellum…

IMG_1615 Het is prachtig fietsen hier, vooral met dit mooie weer. Als we stoppen spreken mensen ons soms aan, om te helpen de weg te vinden, om te vragen waar we naartoe gaan, of om te vertellen van hun eigen reizen. Mooi he?

Als we Regensburg genaderd zijn wordt Frans door aankondigingen van wegwerkzaamheden op het verkeerde been gezet en kiezen we de verkeerde brug. We gaan via een spoorbrug, met fietspad natuurlijk, de Donau over en komen in het industriegebied terecht. Het is even zoeken, maar uiteindelijk vinden we de weg naar de binnenstad van Regensburg en vandaar naar de camping. Zolang het goed gaat helpt het routeboek echt, maar als je ergens een verkeerde afslag neemt helpt het niet meer, goed dat we gps bij ons hebben.

De camping is goed bezet, maar door de begroeiing merken we daar niet veel van. De tent staat snel, we douchen, drinken een biertje, koken, eten, drinken koffie en een glaasje wijn en gaan slapen.Naast ons staat een Duits stel dat naar Italië is gefietst. Ze zijn razend benieuwd naar onze kampeeruitrusting, alles zo compact en klein; er worden wat aantekeningen over de bedjes en de stoeltjesgemaakt. Beschroomd vertelt de vrouw van het stel dat ze fietsen met elektrische fietsen, ze gebruiken die ook voor woon werkverkeer. Ze verstaan ons Duits/ Nederlands goed, ze wonen net over de grens bij Enschede in Duitsland en hun beider zoons studeren in Enschede/ Maastricht.
Het was wederom een mooie dag!

Total distance: 117.28 km
Max elevation: 364 m
Min elevation: 316 m
Total climbing: 528 m
Total descent: -491 m
Average speed: 17.69 km/h
Total time: 00:49:12
Download file: 2013-08-07.gpx

)

Opmerkingen van Facebook