We ontbijten en pakken voor het eerst deze vakantie de tent nat in.
Al snel zitten we weer op de fiets en op de dijk. De eerste stad die we passeren is Mauthausen. De vorige keer hebben we het kamp bezocht en dat is genoeg, dit nooit weer! We ervaren beiden een vervelend gevoel hier te fietsen. Maar ja, niemand van de daders van toen zal hier nog rondlopen.
We fietsen een route die wat van de Donau af ligt en wat glooit, kunnen de klimspieren ook weer trainen.
Sneller dan verwacht zijn we bij Linz. Die stad hebben we de vorige keer al bekeken, we fietsen dus braaf door. Dan moeten we kilometers op een fietspad vlak langs een drukke weg fietsen, een vervelende bezigheid.
In Ottenheim worden we gered, we fietsen door het centrum en bezoeken een terrasje voor een kop koffie. Dat mondt dus uit in een vroege lunch.

 

Daarna naar het veer van Ottenheim.

 IMG_1605 Dit is een gierveerpont welke de stroming van de Donau gebruikt om over te steken. Dit gaat niet zo snel. Als we erop zijn en de overtocht begint gaat de sluis van de stuwdam 1 km verderop open en komen er binnenvaartschepen uitgevaren. Daar moeten we op wachten en dat duurt wel even.
IMG_1606 Na een tijdje komen we toch aan de overkant en fietsen we eerst door een stuk bos om de stuwdam heen. De inmiddels bekende dijk volgt.
IMG_1608 Na even begint het mooiste stuk van de route tussen Passau en Wenen. De Donau is redelijk breed en aan weerszijden rijzen de weelderig begroeide bergwanden op. Het is een soort fjordenlandschap waarin we kilometers fietsen. Prachtig.
We vinden snel de camping in Schlögen, installeren ons, eten, drinken nog wat en gaan slapen.
Dank!

Total distance: 85.62 km
Max elevation: 300 m
Min elevation: 202 m
Total climbing: 453 m
Total descent: -355 m
Average speed: 17.90 km/h
Total time: 07:52:11
Download file: 2013-08-05.gpx

Opmerkingen van Facebook