IMG_1600 We zijn weer vroeg wakker en ontbijten op de rand van de Donau. Onder onze voeten kabbelt de nu vriendelijke rivier en een stukje verderop staat het statige slot over de Donau uit te kijken.
Spullen opruimen en op weg.
IMG_1601 De hele ochtend fietsen we weer vlak langs de Donau. Regelmatig hebben we schaduw van bossen, of een bergwand, en het schiet lekker op.
IMG_1602 Bij lunchtime gaan we op zoek naar een terrasje. Bij Gasthof am Hossgang vinden we het. Het ziet er in eerste instantie gesloten uit, maar een lokale inwoonster helpt ons uit de brand. We worden hartelijk welkom geheten door de waard die zichtbaar blij is dat er iemand komt. De beste plaats op het terras is voor ons, we zijn de enige gasten.

De waard stelt koude soep voor en wij kiezen aansluitend voor pasta en salade. Alles wordt vers gemaakt en we horen hem het eten klaarmaken. Een aantal jaren geleden heeft hij dit pand als ruïne gekocht en is nu voortdurend bezig het op te knappen. Het eten is verrukkelijk en de koude thee die hij erbij serveert (Chi-thee van zijn Indische vrienden) niet minder.
De waard wordt hartelijk bedankt en we gaan weer verder.
IMG_1604 We steken de Donau weer over, op weg naar Au waar onze volgende camping is.
Daar worden we regelmatig omgeleid vanwege de gevolgen van de overstroming. We fietsen door snikhete dorpjes, beschermd door een ringdijk.
IMG_1603 Uiteindelijk komen we in Au bij de camping, verbonden met de jachthaven. Daar is juist vandaag een dorpsfeest gaande. Er speelt een rock-bandje niet onverdienstelijk. Nadat we ons hebben geïnstalleerd gaan we even een biertje drinken en luisteren.
Dan een boterham eten en net als we nog een biertje willen gaan nemen begint het te regenen. Het dreigde al even met gerommel en weerlicht, maar we hebben regen gekregen. Het feest was helaas meteen over.
Moe en voldaan gaan we slapen.

Total distance: 88.75 km
Max elevation: 259 m
Min elevation: 165 m
Total climbing: 411 m
Total descent: -325 m
Average speed: 19.39 km/h
Total time: 08:31:01
Download file: 2013-08-04.gpx

Opmerkingen van Facebook