De ochtend begint weer goed met een lekker ontbijt met bruine boterhammen en eiersalade, dat gaat er wel in! We gaan op pad; het is nog erg fris, vannacht heeft het gevroren. Het is fris, maar wel erg lekker fietsveer! Eerst even wat proviand inslaan voor onderweg dat op pad.
Door het mooie Twentse land wat ons in eerste instantie nog bekend is. Al snel komen we bij een klimmetje wat we in voorgaande vakanties al 2 keer hebben gedaan en we tien behoorlijk pittig vonden. We doen het fluitend, hoeven nauwelijks terug te schakelen. Zo is dat dus dat je conditie en kracht op doet in een paar dagen. Dit is een leuke ervaring.
Het landschap blijft mooi, ook als we Duitsland binnenfietsen. Maar daar wordt het al vlug anders. Saai, lange kale wegen, een echt productie landschap. Een boer heeft zelfs het pad verlegt naar een stukje omgeploegd rul zand. Dit is niet te fietsen en dus lopen we een stuk. Het blijft saai met af en toe een boerderij. In een kil betonnen bushokje eten we onze lunch.
Als we eindelijk Nederland weer binnen rijden verschijnt de zon weer en wordt het landschap weer mooi. De ja-knikkers tussen de natuur leveren een heel bijzondere sfeer.
We fietsen door oosterhesselen en ook hier hebben we in een eerdere vakantie gefiets. We drinken wat naast de kerk en zien, net nadat we we weer zijn opgestapt, een mooi terrasje, kunnen de verleiding niet weerstaan. Een
Kopje koffie dus met apfelstrudel…
dan vervolgen we de tocht door het mooie drentse land, met name nu door het Stenerzand/bos.
Als we in Schoonoord aankomen blijkt dat we nog zo’n 7 km naar deKibbelhoeve moeten, zelfs een stuk terug in de richting, langs een eenzame weg, tegen de weer straffe wind in.
De Kibbelhoeve is een mooie paardenboerderij, de B&b is ruim in deverbouwde stal. Naast familie van de eigenaresse zijn we de enige gasten. Voor het eten besluiten we nog 5 km verder te fietsen, naar de Snoepert in Odoorn, lekker pannenkoeken.
Douchen, even lezen , 4 mei kijken en slapen…

Total distance: 85.61 km
Max elevation: 77 m
Min elevation: -6 m
Total climbing: 571 m
Total descent: -589 m
Average speed: 15.74 km/h
Total time: 00:08:40
Download file: Spoor_04-MEI-11.gpx

Opmerkingen van Facebook