Het ontbijt verzorgen we dus zelf. We hebben lekker biologisch brood met kaas en ham en verse eitjes. Lekker ook voor onderweg. Het is koud in ons chalet dus gaat de kachel even aan.
Om half tien gaan we weer op weg, vandaag naar Vassen.
Eerst nog naar Eibergen om wat olie te halen voor de kettingen, die ratelen steeds harder. Frans heeft ze vorige dag al schoongemaakt en een drupje is hard nodig.
Dan op weg, het is koud maar zonnig en weinig wind. Het lijkt wel vakantie…
(We hebben de broekspijpen er maar weer aangeritst en de lange mouwen aan de fietsjacks.) Het is haast een relax dagje in een weer prachtige omgeving: Twente/Achterhoek.

Aan de kant van de weg wordt er gelunched en daarna drinken we een lekker bakje koffie bij “De Kleine Ponderosa”. Op weg naar Ootmarsum. De omgeving komt steeds bekende voor en dat klopt ook wel, hier zijn we vaker geweest in de zomervakantie om te fietsen vanuit de camping. Ootmarsum is lieflijk als altijd en niet zo heel erg druk met toeristen. We smikkelen een welverdiend ijsje weg en vervolgen onze tocht door het heuvellandschap naar Vassen.

Daar komen we in een prachtig B&B net buiten Vassen, lekker veel luxe en we kunnen zelfs nog even in het zonnetje zitten en thee drinken. Dan douchen en eten in Vassen bij Bolscher. Aspergesoep en een pruttelpotje gaan er wel in. We hebben weer erg veel honger.

Vroeg teruggekomen kunnen we nog wat lezen in een echt tweepersoonsbed met mooie lakens en dekbed! Slapen.

;

Total distance: 79.38 km
Max elevation: 66 m
Min elevation: -12 m
Total climbing: 539 m
Total descent: -501 m
Average speed: 16.64 km/h
Total time: 08:47:34
Download file: Spoor_03-MEI-11.gpx

Opmerkingen van Facebook