Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

5 mei 2011, naar Pieterburen

WP GPX Maps Error: GPX file not found! /home/fietsen/public_htmlwp-content/uploads/Spoor_05-MEI-11.gpx

Zo de laatste dag van de route is aangebroken, de thuisreis morgen niet meegerekend. Na een lekker ontbijt in de keuken van Marie-Louise, met veel info over haar leven met de paarden, gaan we al om 09:15 op pad. We hebben bijna 100km voor de boeg volgens de planning.
Het is prachtig, door de bossen maken we heel wat kilometers, 2 uren lang afwisselende boomsoorten. In Grollo bevoorraden we ons weer. Onderweg een fruithapje op een bankje in de zon. Met een laatste appel en reep ontmoeten we twee mannen op de fiets. Die zullen we nog 4 keer gaan zien…we halen ze even later bijna in en we denken (en zij misschien ook van ons) dat ze ook naar Pieterburen gaan. Na een tijdje gaan zij echter rechtsaf en wij rechtdoor, we hebben ze niet meer teruggezien.
Na prachtige paden door bos, heide, zandverstuivingen en kleine dorpen fietsen we in een keer Groningen binnen langs een langgerekt fietspad langs een kanaal. Het wordt steeds drukker ivm bevrijdingsfestival. We banen ons een weg naar het centrum en drinken even thee bij het kleurrijke museum.
We gaan weer verder naar Winsum, onze overnachtingsplaats voor de komende nacht. Het gaat lekker, wind in de rug, zonnetje er bij. De korte broek is aan en zelfs hebben we de fietsjacks uitgetrokken en fietsen we met korte mouwen. We zijn lekker vroeg in Winsum en zien zelfs mogelijkheden om vandaag nog naar de Waddenzee te fietsen ipv morgenvroeg. In Winsum roept een mevrouw ons om te helpen. Er is een poes aangereden en die ligt nu half in de sloot. Ze probeert hem van de verdrinkingsdood te redden.uiteindelijk is het haar gelukt de poes op het droge te trekken en de poes probeert met een laatste krachtinspanning zich naar boven te wurmen. Frans heeft ondertussen de dierenambulance gebeld en die komt er aan! De poes is erg boos en probeert uit wanhoop te bijten, het achterlijf is helemaal verlamt.ze probeert zich verder op de kant te trekken, maar valt terug in het water. De mannen van de dierenambulance verschijnen inmiddels en pakken de poes met dikke handschoenen op. er wordt nog naar een chip gezocht, maat die wordt niet gevonden. We denken dat die poes snel uit haar lijden zal worden verlost….

We fietsen verder, eerst naar ons logement met een echte bedstee, erg leuk! Daarna besluiten we toch maar door te fietsen naar Pieterburen. Wind tegen, koud en toch nog langer dan we dachten. we hebben de bagage al achtergelaten, maar die wind speelt toch wel parten! Om 19:30 lopen we dan over de dijk bij de Waddenzee! De schapen kijken ons vreemd aan, ach laat maar… Het is erg koud, dus gaan we weer snel terug naar Wanssum, nu via een kortere route in wind mee. Die 10km worden we op vleugels gedragen.

“Thuis” kleden we ons vlug om, we moeten immers nog eten. Dat kan gelukkig in “de Gouden Karper”. Heerlijk gegeten! Op de terugweg lopen we langs het water en daar valt een hond Frans aan en bijt in zijn arm.

Download file: Spoor_05-MEI-11.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

4 mei 2011, naar Schoonoord

Volgende

6 mei 2011, weer naar huis

 1. tim bron

  hoei juf we hep de kaart ge hat op 7 juni
  ik heb donderdag een snoek ge fangen.
  en de foto,s waren leuk en met mij gat hut .
  en ik zit nu in avi 5 met lezen.
  en de schoolreis was leuk.

  groets van tim

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: