We zijn lekker vroeg op. Ontbijten eindelijk weer een met soja en muesli en gaan vroeg op pad. Al snel fietsen we weer over de dijk langs de Donau.

IMG_1592Zonnetje en een beetje wind in de rug en de snelheid zit er wel in. In de ochtend maken we meer kilometers dan we hadden durven hopen. Bij de haven van Traismauer drinken we wat en eten een lekkere vegaburger.
IMG_1593 Dan weer verder, kilometers kale dijk, met af en toe een beeldengroep van de Ring des Nibelingen. Op een gegeven moment worden we ervan afgeleid en mogen we door de wijngaarden fietsen. Ook niet verkeerd, maar wel erg heet. IMG_1597
We worden weer naar een dorpje aan de dijk geleid en daar hebben we op een terrasje op de binnenplaats van een gasthaus wat fris gedronken.

 

IMG_1598 We zitten nu midden in de Wachau, de wijnstreek van Oostenrijk en blijkbaar is dit gasthaus een belangrijke producent. De certificaten hangen aan de muur en de wijn wordt per doos verkocht.
We gaan de bidons even vullen bij de dorpspomp en gaan weer verder. Hier is echt goed te zien wat het hoge water van begin juni teweeg heeft gebracht. Veel dorpen zijn inmiddels met dijken en betonnen wanden zo goed mogelijk beschermd, maar het land ertussen niet. Soms fietsen we tussen duinen van zand door van het schoonmaken van de weg.
IMG_1599 We fietsen naar Schonbuhel en mogen als beloning voor deze dag nog een stevige klim doorstaan.
Op de camping moet de eigenaar even zoeken naar een plaatsje. Ook de camping heeft onder water gestaan (meters!) Het gras is weer vers ingezaaid. We zetten de tent op, ruimen in, douchen en gaan eten op de camping, een heerlijke maaltijd!
Voldaan gaan we slapen.

Total distance: 101.29 km
Max elevation: 252 m
Min elevation: 151 m
Total climbing: 461 m
Total descent: -393 m
Average speed: 16.92 km/h
Total time: 10:13:50
Download file: 2013-08-03.gpx

Opmerkingen van Facebook