Weer lukt het ons niet om op tijd op te staan, maar ja, het is vakantie.
Vandaag willen we via Gyor naat Lipot fietsen, geen romeinse resten volgens het boek. Het eerste gedeelte van de tocht is wat glooiend en vooral stoffig. In Babolna drinken we koffie en zien we vele toeristen die een georganiseerde tocht maken van Wenen naar Boedapest, het verlengde van de traditionele Passau/Wenen tocht. Wij zijn wel gewend aan fietstochten, maar zij blijkbaar niet.
IMG_1567 De tocht zelf stuurt ons door het platteland van Hongarije. Hier is aanzienlijk meer ruimte dan in ons kikkerlandje.

In Gyor lunchen we en kijken nog even rond in het barokke centrum. Men is hier hard bezig om de oude luister te herstellen.
Bij een pomp vullen we de bidons weer met heerlijk ijskoud water. Met deze temperturen is dat snel weer warm, maar nu hebben we even fris water.
IMG_1568 Over een mooie brug verlaten we Gyor weer en krijgen we het inmiddels bekende landschap om ons heen. We fietsen zo dicht mogelijk langs de Donau, maar zien hem nauwelijks. Er zijn hier veel kreekjes e.d. die er een moerassig gebied van maken.
Uiteindelijk rijden we Lipot binnen, vinden de camping snel. Het is een thermale camping. Een groot zwembad op basis van de daar aanwezige bronnen, gecombineerd met een camping. We zetten het kamp op, douchen en gaan boodschappen doen in het dorp. Op de terugweg komen we langs een terrasje en natuurlijk hebben we zin in een groot glas bier. We keuvelen wat en dan komt een Engelsman met zijn zoontje zitten om wat te eten. Hij spreekt alleen engels en de bediende alleen hongaars en wat duits. Na even gaan we bemiddelen, in ons engels tegen de Engelsman en in ons duits tegen de serveerster. Een geslaagde missie. Hierdoor raken we in gesprek met de Engelsman over fietsen e.d. Na een poosje gaan we weer naar de camping en halen wisselgeld voor de wasmachine. We eten wat en halen de was op die inmiddels klaar is. Hangen de was op en gaan slapen. We gaan vroeg de tent in, niet alleen omdat we moe zijn, maar vooral vanwege de hordes muggen die hier rondvliegen.

Total distance: 81.63 km
Max elevation: 167 m
Min elevation: 82 m
Total climbing: 527 m
Total descent: -508 m
Average speed: 13.55 km/h
Total time: 00:21:40
Download file: 2013-07-31.gpx

Opmerkingen van Facebook