Vanochtend is onze tent van vorm veranderd. Een van de stokken is gebroken en nu hebben we een puntdak. Ook mooi, maar niet de bedoeling. We weten dat dit een mogelijk euvel is van deze tent en we hebben reparatiebuisjes bij ons. Maar we hoopten dat het niet nodig zou zijn.

Daarnaast is alles vochtig, dat zijn we niet meer gewend. Komt zeker omdat we vlak naast de Weser kamperen…

Volgens het routeboek is het volgende traject het zwaarste van de hele Hanzeroute.  Nu doen wij maar een stukje, maar dat willen we toch wel even meepikken (…).

We repareren de tentstok en hebben alles snel ingepakt. De camping heeft een waterkoker, dus thee en koffie zijn snel gezet.
Dan gaan we op pad. Eerst nog even Hamelen in om ansichtkaarten te kopen. Het blijft leuk om die te sturen en te ontvangen. De rat, die prominent op de brug over de Weser staat moet natuurlijk ook op de foto.

Dan de route op. Vrijwel meteen krijgen we de eerste stevige klim: 10% gedurende 300 meter, daarna iets minder, zegt het routeboek. We geloven het. Het is even wennen om direct zo aan de bak te moeten en onze schone kleding is in een mum  van tijd doorweekt.

We fietsen vandaag van Hameln naar Lemgo, dan moeten we het Extertal kruisen, dat betekent veel klimmen en dalen. Gelukkig merendeels in de bossen en vaak over asfaltwegen. Maar het is een klus. Het is heel frustrerend om met veel pijn en moeite te klimmen en dan af te moeten dalen over een puinweg of een steile helling. Je hebt er niets aan, behalve versleten remblokken.

Het is prachtig in het bos en in de velden. Af en toe hebben we schitterende vergezichten en soms passeren we een verscholen kasteel. Maar moe dat we worden van dat klimmen en dalen… Het merendeel van de hellingen is dan wel geen 10%, maar zit daar niet ver vandaan.

We pauzeren veel, om even wat te drinken en op krachten te komen. in Grupenhagen doen we wat kleine boodschappen en kunnen we eindelijk even koffie drinken op een terras. Daarna op gang komen valt niet mee. De yoghurt en jus d’orange die we gekocht hebben gaan snel op, dat levert tenminste nog wat suiker.

Even later hebben we een klim over een grindpad. Dat lukt niet, we moeten van de fiets af en lopen, geheel tegen onze principes in, maar wat moet dat moet.

Boven gekomen moeten we eigenlijk wat eten, maar allebei voelen we dat ons lichaam nu geen voedsel verdraagt, het is veel te veel bezig met herstellen. En dat lukt gelukkig.

We gaan verder en gaan klimmend en dalend door het bos. Er zit genoeg energie in onze benen om dat goed te kunnen doen en het is een prachtige omgeving.

Als we het bos uitkomen krijgen we een heel steile daling, bijna een afgrond, voor onze kiezen, Lemgo in. Jammer van al de inspanningen, maar alle energie gaat verloren in hete remblokken.

Het centrum van Lemgo is mooi, ondanks dat alles is opgebroken. We drinken een lekkere kop koffie op een terras en besluiten dat het mooi geweest is vandaag. Lemgo kent een leuke camping en daar gaan we naartoe.

Lekker op tijd staan we op de camping, douchen, doen boodschappen, eten en rusten uit. We bepalen de route voor morgenochtend om weer op de R1 terecht te komen. Vanaf hier gaan we weer richting Münster.
Vanavond krijgen we nog even bezoek van een molletje, we staan mogelijk op zijn plaats…

Het was erg vermoeiend, maar toch prachtig. We zijn dankbaar dat we dit kunnen en mogen doen.

Total distance: 53.4 km
Max elevation: 343 m
Min elevation: 32 m
Total climbing: 1023 m
Total descent: -950 m
Average speed: 12.69 km/h
Total time: 11:17:13
Download file: Spoor_2018-08-03.gif

 

Opmerkingen van Facebook