Het is hier blijkbaar de gewoonte om vroeg te beginnen te werken op zaterdagochtend: om half zeven (!) werden we gewekt door een bosbouwer die het nodig vond om al te snoeien en de takken te versnipperen in een hakselaar. Enfin, we staan dus vroeg op en zijn dus ook weer vroeg op weg.

Gisteravond hebben we de route naar de R1 al uitgezet en die gaan we eerste volgen, we moeten een pasje over van het Teutoburgerwald en de weg ernaar toe is een provinciale weg met fietspad. Prima te fietsen, maar wel saai. Dan de pas over, eigenlijk het enige klimwerkje van vandaag.

We zijn er overheen voordat we er erg in hebben. Vanaf Augustdorf dalen we kilometers lang in een gestaag tempo, heerlijk om eindelijk weer ontspannen te kunnen fietsen.

We zitten op bekend terrein, op de heenweg hebben we dit stuk ook gedaan. We fietsen veel in de bossen en deze keer vinden we de 1000-jarige eik wel en lunchen aan zijn wortels. De boom zelf is niet meer de mooiste.

Bij Verl besluiten we de route in te korten. Er zijn geen campings in de buurt en we boeken een kamer bij het hotel waar we de heenweg ook gelogeerd hebben. Als we de route volgen kost dat nog 40km en door de inkorting nog maar 12. We snijden de lus dus af, ook omdat een groot gedeelte van de weg van die lus saai was…

Lekker op tijd arriveren we in het hotel en daar is de kamer al geregeld. We stallen de fietsen in het fietsenhok en nemen de nodige bagage mee naar de kamer. Douchen en naar het terras, daar drinken we een lekker biertje en daar blijkt ook dat het restaurant vol zit, dat wordt eten in de stad.

In de tussentijd trekken we ons plan voor de komende dagen. We gaan vanaf Warendorf weer de 100-schlosserroute volgen en wel een stuk dat we een paar jaar geleden niet hebben “gedaan”. Vanaf Bad Bentheim gaan we verder in Nederland.

Het is lekker om na de zware dag van gisteren weer vrijuit te kunnen fietsen en op tijd te kunnen rusten.

 

Het is prachtig om te doen en we blijven dankbaar dat we dit mogen doen.

Total distance: 64.27 km
Max elevation: 212 m
Min elevation: 78 m
Total climbing: 481 m
Total descent: -485 m
Average speed: 14.96 km/h
Total time: 08:30:55
Download file: Spoor_2018-08-04.gif

Opmerkingen van Facebook