Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

28 juli, op weg naar huis

Het zonnetje schijnt weer op de tent als we wakker worden, het is weer zover. We gaan inpakken en ons reisklaar maken. Drie nachten op een plek is lang genoeg.
We zijn het nog niet verleerd, alhoewel niet alles op de juiste plek terecht komt, dat komt de komende dagen wel goed.
We nemen afscheid van Marcel en Els, da campingbazen van “Van Dam’s Kirschenhof”. Het was wel leuk en goed om op deze camping te zijn.

De terugroute is voor het grootste deel Hanzeroute deel III, voor diegene die alles wil weten. Die begint in Brandenburg en we moeten nu eerst vanuit de camping naar de aanlooproute naar Brandenburg. Dat gaat vlotjes, er is geen gps-spoor, dus we moeten op de kaart navigeren. Dat gaat dan ook prompt een keer fout, maar we kunnen met wat creativiteit weer op de route terecht komen.
Helaas krijgen we nu een pad door akkerland, zand, grind en gaten. Daar komen we goed doorheen en we komen weer op normaal begaanbare wegen terecht.
Vanwege de wegreconstructie moeten we een stukje een andere route kiezen, maar ook dat gaat goed.
In Brandenburg doen we boodschappen en strijken we neer voor een kop koffie. Dat mag van de waardin, maar als er voor de derde keer wordt gevraagd of we iets willen eten (en steeds onvriendelijker) hebben we er genoeg van en vertrekken we. We begrijpen best dat we een tafeltje bezet houden dat meer kan opbrengen, maar dat kan ook anders gebracht worden. Brandenburg zelf straalt trouwens ook geen vriendelijkheid uit. Automobilisten zijn vrij aggressief en mensen groeten niet.

We besluiten door te rijden. De route start officieel bij een pontje over de Havel en net als we daar aankomen besluit de veerman dat hij pauze verdiend heeft. Goed idee! Wij pakken onze boterhammen en thee en nemen ook pauze.

Aan de overkant rijden we een bospad op, een prachtige asfaltweg door het bos die we km’s moeten volgen. Dit is een feestje op zich.

De wind komt uit het oosten en wij rijden merendeels naar het westen en hebben hem dus mee, weer een mazzeltje. Het fiets lekker zo en we zoeven over de landwegen.

Al snel, veel sneller dan we verwachtten, zijn we bij de camping. Een grote recreatieplas. Het is druk, we moesten drie kwartier wachten op ons biertje…

Het gaat regenen en onweren, ons tentje staat al, dus mooie gelegenheid om nu de blog “te doen” en die van gisteren in te halen.

We gaan zo eten en dan weer heerlijk slapen.

Het was een mooie dag in een mooie omgeving, we zijn blij en dankbaar dat we dit kunnen doen

Total distance: 72.57 km
Max elevation: 92 m
Min elevation: 34 m
Total climbing: 434 m
Total descent: -487 m
Average speed: 16.83 km/h
Total time: 05:58:17
Download file: Spoor_2018-07-28.gif


Het was een mooie dag in een mooie omgeving, we zijn blij en dankbaar dat we dit kunnen doen.

Opmerkingen van Facebook

Vorige

27 juli, Berlijn, niet alleen de vogels vliegen vrij van oost naar west

Volgende

29 juli, met horten en stoten

  1. Anneke en Dick Pieterse

    Wat mooi om dit allemaal te kunnen doen, genieten met volle teugen van jullie blog. Behouden terugtocht. van ons Anneke en Dick

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: