We hebben heerlijk geslapen. Op een ding na. Vannacht werd er een paar keer tegen onze tent aan gebotst, een beest waarschijnlijk, maar als we keken zagen we niks. Nou ja, we liggen misschien op zijn nachtelijk pad.

Het is nog vroeg als we wakker worden, maar de zon schijnt al op de tent en de temperatuur loopt op. We hoeven vandaag geen etappe te rijden en doen het rustig aan. Dit is misschien wel net verkeerd, nu we de vermoeidheid toelaten merken we dat we gisteren best wel een inspanning hebben geleverd, ons temp ligt nu redelijk laag.

Vandaag gaan we naar Potsdam. Dat is nog te doen op de fiets, Berlijn is op de fiets ruim 40km weg, dat gaan we morgen doen met bus en trein. Maasr vandaag eerst naar Potsdam.

Voor het zover is nog wat huishoudelijke zaken. Nu we hier toch een paar dagen zijn kunnen de kleren die het nodig hebben worden gewassen. We hangen ze in de zon te drogen en omdat er een windje waait gaat dat drogen heel snel.

Eind van de ochtend klimmen we op de fietsen en rijden we naar Potsda. Dat is even wennen om weer zonder bagage te fietsen. De fietsen hebben er blijkbaar zin in, want ze springen een beetje in het rond.

De eerste helft van de route gaat over een prima fietspad langs de grote weg en daarna pakken we de R1 weer op. Die leidt ons langs de mooie meren voor Potsdam.

In Potsdam hebben we alle highlights gezien: het paleis en de tuin Sansoucis, de Brandenburger Tor van Potsdam, het Holländerviertel en de Nicolaaskerk. Als je er meer van wilt weten moet je maar even googelen.

Mooi spul, alhoewel de paleistuin en het paleis wel wat onderhoud kunnen gebruiken.

Eind van de middag rijden we voldaan en moe weer terug langs dezelfde route en we dineren in het centrum van Werder waar we doorheen komen.

Ondertussen is het een komen en gaan van brandweerauto’s en op de verdere terugweg staan de kleine landelijke wegen ook vol auto’s.
Op de camping horen we dat er een grote bosbrand woedt, een paar km verderop en dat daar wordt geëvacueerd. Dat is hier niet aan de orde hoor, wij zitten er ver genoeg vanaf.

Zo, nog even wat wassen en bloggen en dan gaan we slapen.
Moe en voldaan en erg dankbaar dat we dit kunnen en mogen doen.

Total distance: 49.95 km
Max elevation: 71 m
Min elevation: 30 m
Total climbing: 444 m
Total descent: -408 m
Average speed: 14.79 km/h
Total time: 09:17:00
Download file: Spoor_2018-07-26.gif

Opmerkingen van Facebook