Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

25 juli, mag het iets meer zijn?

Gisteren waren we tot de ontdekking gekomen dat we vandaag zo’n 90 km moeten fietsen, foutje in de gps-aflezing.
We staan daarom maar wat vroeger op dan anders en doen alles iets sneller dan anders. Een heel stuk vroeger dan eerdere dagen zitten we al op de fiets en gaan we op weg.

Eerst nog een keer door Lutherstadt Wittenberg, een stad die net aan het ontwaken is. Bij de eerste de beste bakker die we zien kopen we brood, want we hebben niets meer. Zo, we kunnen in ieder geval lunchen.

Door de stad fietsen gaat eenvoudig, de wegen zijn meestal prima. We merken wel dat we gestadig aan het klimmen zijn, niet veel, maar toch merkbaar. Buiten de stad wordt het langzaam steiler, maar nog steeds gaan we ontspannen omhoog. Dan duiken we het bos in en krijgen we afwisselend puin, grind en zandpaden. Allemaal moeilijk te berijden als je tempo wilt houden. De klim wordt steiler en als we een stuk mogen dalen moeten we in de remmen knijpen, het is anders veel te gevaarlijk op dit pad.
Het bos, en de tussenliggende weilanden en akkers, is prachtig, maar met name de vlakte geeft een gevoel van verlatenheid. Hier woont bijna niemand en komt bijna niemand. Een beetje desolate omgeving.

Langzaam wordt de weg beter, dat is ook beloofd in het routeboek. Een snelle afdaling over asfalt is weer lekker. We zoeven door de kleine dorpjes heen. Dan nog als uitsmijter een echt bospad, met kuilen en grote en kleine slenken (als dat het goed woord is). Dat was de laatste oprisping want vanaf nu rijden we op, vaak prachtige, asfaltwegen of fietspaden. En het merendeel van de route gaat licht omlaag. Dat fietst wel heel erg lekker. In Bad Belzig wijken we even van de route af om het centrum in te gaan. Volgens het routeboek een middeleeuws centrum. Nou daar was niet zoveel van te merken, of we hebben het gemist of er is niet om ophef over te maken.

Bij de bakker kopen we twee heerlijke broodjes en koffie en die gaan we uitgebreid nuttigen. Als die 90km klopt dan zijn we nu bijna op de helft.

Na Bad Belzig gaat de route weer voor het grootste deel door een prachtig bos. Met deze hitte vinden we dat prima, zo fietsen we lekker in de schaduw. Even later fietsen we langs een militair oefenterrein. Als we daar aankomen staat er een aantal troosteloze flatgebouwen te roepen om bewoners. Dat je daar niet wilt wonen kunnen we erg goed begrijpen.

In Borkheide doen we boodschappen en trakteren we onszelf op een ijsje en een fles sinas. Suiker hebben we nodig, want we voelen de energie wel afnemen.

Daarna weer door de prachtige bossen, het wordt ietwat golvend zodat we afwisselend moeten klimmen en dalen.
Het is heet, veel maisvelden zijn verdroogd en de zonnebloemen zijn treurzonnebloemen geworden.

Dan komen we op het punt dat we de route moeten verlaten voor de camping. De gps rekent een nieuwe route uit en dat is nog 15 km. Oef, en we zitten al op 81…
Niets aan te doen en we gaan weer op pad. Eerst nog even door de bossen en dan, helaas, langs de gewone weg zonder fietspad. Het verkeer om ons heen kijkt goed uit, wij ook hoor, maar we zijn blij als we die drukke weer weer mogen verlaten. Dan nog een stuk over betonwegen tussen de velden en na eventjes draaien we de camping op.

We worden verwacht en worden hartelijk ontvangen. Er wordt even voorgesteld en direct wordt de koelkast geopend voor een heerlijk pilsje. Dat gaat er wel in. Ze zitten nog te eten en wij maken het ons gemakkelijk in de stoelen in de kersengaard. Dan even kennismaken en de nodige geschiedenis uitwisselen. Bijzonder om hier een kersenboer uit Wijk bij Duurstede en zijn vrouw te ontmoeten en ook bijzonder dat we hier zijn gekomen vanwege zijn zus en zwager die wij ook kennen.

Dan plaatsje uitzoeken, tent neerzetten, uitrusten, eten koken en opeten, koffie drinken, douchen en bloggen en dan slapen.

Morgen gaan we rondkijken in Potsdam denken we, maar dat is morgen.

We zijn moe en erg dankbaar dat we dit kunnen en mogen doen.
Vandaag is het onze trouwdag en dat is een extra reden om blij en dankbaar te zijn.

Total distance: 96.3 km
Max elevation: 179 m
Min elevation: 46 m
Total climbing: 764 m
Total descent: -773 m
Average speed: 16.29 km/h
Total time: 12:51:23
Download file: Spoor_2018-07-25.gif

Opmerkingen van Facebook

Vorige

24 juli, op naar de reformatie

Volgende

26 juli, Potsdam

 1. Yvonne

  Hoi Annemieke en Frans,
  🌻🌹🌷💐🌺🌸🌷💐🌸
  Gefeliciteerd hoor met jullie trouwdag.
  Nog heel veel gezonde en geweldige fiets avonturen toe gewenst.
  Liefs, Yvonne

 2. Ad en Marlies Kauwenberg

  Mooie, maar warme tocht wéér!!
  Heel veel fietsplezier!!
  Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag!!
  👰🤵💙❤💋🎊🎉🎈🍷🍀🌞

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: