Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

24 juni 2012 Het tweede boek is uit.

Vandaag verlaten we Lourdes en gaan we weer op weg naar onze oorspronkelijke bestemming. De laatste plaats die we in Frankrijk aandoen is Oloron-St.Marie. Het is een tripje van 65-70 km, we hebben alle tijd dus. We ontbijten rustig, ruimen de spullen op en gaan op weg. Als we Lourdes uitrijden fietsen we langs de achterkant van de “heiligdommen”. Hier komen de eerste gasten al aan, de parkeerplaatsen langs de weg worden langzaam gevuld. We verlaten de hoofdweg en gaan een wat kleinere weg in en krijgen 7% klimmen voor de kiezen. Dat gaat vanochtend redelijk gemakkelijk. Zo gemakkelijk zelfs dat Frans een afslag vergeet en we zomaar een kleine km te veel klimmen. Jammer van de moeite. IMG 0407Weer terug op de route rijden we een prachtig bos in. Jammer dat we veel aandacht moeten hebben voor de weg omdat deze in slechte staat is. We moeten constant kuilen ontwijken en kunnen zo niet echt goed rondkijken. We fietsen kilometers in dit bos en dat is, afgezien van de weg, een mooie rit. Opeens stopt er voor ons een aantal busjes en stappen mensen uit met reddingsvesten. Ze gaan raften. Dat kan volop hier zien we later als we langs hetriviertje fietsen. Dat is een grote stroomversnelling.

IMG 0408We fietsen het bos uit en komen in meer open veld terecht. De weg is inmiddels een stuk beter geworden en we krijgen nu prachtig zichtop de rivier. Wat een plaatje zo!

< P>

 

< P>

 

< P>

 

IMG 0410Het wordt opener en opener en we zien steeds meer van de omgeving, die daarmee ook mooier en mooier wordt. Het lijkt af toe wel alsof we in een 3d-film zitten. We klimmen langzaam langs een heuvelrand en hebben continue zicht op de eerste bergen van de Pyreneën. IMG 0411

< P>

 

< P>

 

Die zijn af en toe lieflijk groen, dan weer dreigend graniet, dan weerijzig koud met sneeuw, maar steeds imposant aanwezig.

Wat erg opvalt is dat er geen kerk open is. Normaal zijn bijna alle kerken open die we bezoeken, maar vandaag, zondag!, is dit blijkbaar niet het geval. Geenkaarsjes dus en geen foto’s van kerkinterieuren.

IMG 0412Wel een mooi gelegen kerkje op een idyllischplekje, echt een plaatsje om te trouwen.

< P>

 

< P>

 

< P>

 

IMG 0414

< P>

 

Vandaar hebje een mooi uitzicht op de vallei.

< P>

 

< P>

 

< P>

 

IMG 0415Na deze mooie rit komen we op vlak terrein terecht met een heel lichte daling. Tesamen met nagenoeg rechte wegen levert dit een saaie weg op waarbij we de kilometers wel lekker snel kunnen afleggen.
Dan komt Oloron in zicht, de etappeplaats voor vannacht. Er resteert nog een zeer steil klimmetje en dan een mooi uitzicht over de stad. De camping ligt natuurlijk weer aan de andere kant van de stad en deze keer vinden we hem weer zonder problemen. We hebben de beschikking over het “fietsveldje”, inclusief overdekte picknicktafel. Aangezien het zondag is konden we vanmiddag geen inkopen doen.
Anja en Rini vierden vandaag hun verjaardag en we “facetimeden” even met Marlie die daar op visite was met Jolien en Marijn en Natasja. Het was leuk om Marlie en Anja weer te zien. Ook emotioneel, we zijn al een flinketijd van huis weg en missen ze.

We eten een van onze kant-en-klaar maaltijden met een stokbrood wat we vanochtend al kochten. Nu zitten we bij de McD in de buurt koffie te drinken, een ijsjete eten en deze blog te maken.

Morgen gaan we onze eerste Col bedwingen. Best wel spannend, we moeten ruim 50 km klimmen tot 1760 mtr hoog en zitten dan in Spanje.
Als het goed is hebben we dan ook mobiel internet, maar in Belgie en in Frankrijk hadden we de eerste dagen wat problemen om het geregeld te krijgen. Laten we hopen dat het nu wel goed gaat en dat we jullie morgenavond kunnen vertellen over onze ervaringen morgen.< BR>

Deze dag kan niet meer stuk. Het was een van de mooiste etappes die we tot nu toe hebben gereden. Met de geestelijke bagage van gisteren, de natuur-ervaring van vandaag èn elkaar ligt er een mooie basis voor de komende tijd. Hartstikke bedanktvoor deze dag, we voelen ons bevoorrecht.

< P>

 

Total distance: 73.03 km
Max elevation: 489 m
Min elevation: 219 m
Total climbing: 850 m
Total descent: -963 m
Average speed: 16.57 km/h
Total time: 07:55:15
Download file: spoor_24-jun-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

23 juni 2012 Lourdes.

Volgende

25 juni 2012 De eerste stappen naar de Col

 1. Ad en Marlies

  Jullie zijn hoogstwaarschijnlijk op een goed moment in Lourdes geweest. niet te druk en alles rustig kunnen bekijken!
  Ik neem aan dat het indrukwekkend was en dat dit een bijzondere ervaring was!!!

  Ook wij waren bij Anja en Rini op de verjaardag toen jullie contact hadden met Anja en Marlie. Het was heel bijzonder om Annemieke zo opgewekt te horen. Ik kan me voorstellen dat jullie de kinderen missen, maar ze zijn trots op jullie en ze vinden het ook heel fijn iedere dag iets van jullie te vernemen! Ze maken het goed en ik vond het fijn om ze allemaal weer even te zien! Ook jullie a.s. kleinkind is goed gegroeid, Natasja zag er goed uit!

  Na deze rustperiode moeten jullie weer kilometers in de benen krijgen en daar zijn jullie vandaag alweer mee begonnen! Voor morgen weer een hele goede fietsdag toegewenst, veel liefs!

 2. Leo Dix

  Heel veel succes de komende dagen met alle klimmen die er voor jullie klaar liggen. Wat mooi om te lezen dat Lourdes zo’n inpact heeft op je gemoed. Hoop er zelf een keer te komen met het Rode Kruis. Voor jullie Chapoo voor alles wat jullie wat jullie beleven. Een lieve groet van al jullie koormaatjes en wees ervan overtuigd dat je door velen gevolgd wordt via het blog.Leo Dix

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: