Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

24 juli 2012 Tours

Vannacht stonden we met nog 2 andere stellen fietsers op de camping. Het ene stel gaat naar Santiago en daar wisselden we ervaringen mee uit. Het andere stel, met een dochtertje met het syndroom van down, fietst naar Bordeaux. Vader fietst op een tandem met zijn dochter. Het is aandoenlijk om te zien hoe open en spontaan zij reageerde en als een volleerd fietser en kampeerder meedoet. We waren allemaal zo rond dezelfde tijd klaar met inpakken en wisselden nog een laatste groet; wij gaan naar het noorden en zij naar het zuiden.
Al snel hebben we ons eerste klimmetje te pakken, we moeten immers het dal uit waarin het stadje met de camping ligt. Eenmaal het dal uit is het een redelijke vlakke weg naar Tours. Via een mooi voorstadje komen we probleemloos Tours binnen. Veel is versierd met bloemen en we voelen ons welkom. De uitstraling van Tours is vriendelijk en gemoedelijk. Misschien is dit maar schijn, maar het geeft ons nu een goed gevoel.< BR>

IMG 0877IMG 0875Al snel hebben we de kathedraal gevonden, een pronkjuweel met verschillende bouwstijlen. Het is een lichte kerken dat spreekt ons altijd wel aan.

< P>

 

< P>

 

< P>

 

< P>

 

< P>

 

< P>

 

< P>

 

IMG 0878Naast een mooi interieur zijn er prachtige gebrandschilderde ramen, oa van de Drie Koningen, en let ook eens op de onderste raamdelen,hierin wordt het gedrag van Herodus afgebeeld.

< P>

 

< P>

 

< P>

 

< P>

 

< P>

 

< P>

 

< P>

 

< P>

 

IMG 0879We branden een kaarsje en gedenken even.

< P>

 

< P>

 

< P>

 

< P>

 

< P>

 

IMG 0880IMG 0881Na het bezoek aan de kathedraal gaan we op zoek naar de Place Plumeraux, de plek waarvandaan vroeger de pelgrims hun tocht aanvingen. Het plein is nu een gezellig plein voor terrasjes en omsloten door huizen, o.a. in vakwerkstijl, uit die tijd. Hier hebbenwe koffie gedronken en uiteindelijk ook geluncht.

< P>

 

< P>

 

< P>

 

IMG 0882IMG 0883Ruim na de middag verlaten we het oude centrum van Tours en steken de Loire over, over de oude hangbrug. Daarbij genieten we van het zicht op de Loire, die hier wel breed, maar niet diep is. We zien mensen de rivier lopend door het water oversteken. En…Intermezzo zingt over de “Sur le Pont Mirabeau…..!” Nou die isdus in Tours, we hebben hem gezien!

< P>

 

< P>

 

IMG 0886Na even klimmen zijn we uit het dal van Tours en fietsen we in een keer weer op het platteland. We fietsen nu door beduidend meer wijngaarden dan gisteren. Het land glooit net zo, misschienis de grond hier anders van samenstelling.

< P>

 

< P>

 

< P>

 

IMG 0887Zo af en toe staat er een “mishandelde” boom alleen in het landschap. Die dient blijkbaar alleen nog maarom de vogels een plekje te geven…

< P>

 

< P>

 

< P>

 

< P>

 

Het landschap wordt in de middag afwisselender, de graanvelden zijn weer terug en de wijngaarden beduidend minder. Regelmatig fietsen we in de bossen.
IMG 0889De weg is vrij vlak, alhoewel er af en toe een echt kuitenbijtertje bedwongen moet worden. Het blijft altijd een beetje spannend als we een klimmetje hebben, wat ligt er aan de andere kant? Wat voor moois staat ons te wachten? Soms ligt er dan een dorpje tegen de heuvel aangeplakt. Een mooi uitzicht,wat we in Nederland nooit zullen zien!

Voor vandaag eindigt de route in Chateau-Renault, een klein plaatsje aan de voet van een oude kasteel. We hebben er 56km opzitten, niet al te veel, maar we hebben even speling. Nu moeten we nog ruim 130 km naar Chartres en daar willen we vrijdag rondkijken.
Regelmatig komen we fieters onderweg tegen, nog wel meer dan gisteren. Het laatste stel is net een beetje ruzie aan het maken over de richting die ze in moesten bij een kruispunt. Ze willen naar Santiago en aangezien wij daar net vandaan komen ligt het voor de hand de weg te nemen waar wij net vandaan komen. De man is daar nog niet van overtuigd en ging de kaart nog eens checken. De vrouw wil wel de goede kant op. Het ziet er naar uit dat ze wel vaker een verschil van mening hebben. Als dat maar goed gaat de komende weken…

Het was een prachtige dag, prachtig fietsweer (zon strak aan de hemel, weinig wind), een mooie stad en een wonderschone omgeving. Hier word je gelukkig van.
Dank voor deze mooie dag, het is en blijfteen voorrecht om dit te mogen doen.

Total distance: 56.04 km
Max elevation: 125 m
Min elevation: 52 m
Total climbing: 647 m
Total descent: -617 m
Average speed: 15.59 km/h
Total time: 23:53:50
Download file: spoor_24-jul-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

23 juli 2012 Op weg naar Tours

Volgende

25 juli 2012 Een koraalkleurige dag

 1. Ad en Marlies

  Vandaag 25 juli, jullie 35 jarige trouwdag!!!
  Van harte gefeliciteerd en maak er maar een mooie fietsdag van!!
  veel liefs.

  • Hoi Ad en Marlies,
   Dank voor jullie goede wensen en jullie voortdurende steun deze reis!
   Groetjes,
   Annemieke en Frans

 2. raymond

  IZIT NU BIJ DE TANDARTS MET EEn knaap van een verdoving maar de berichtjes van julie maken mij weer blij. Hartelijk gefeliciterd met de trouwdag.Goede reis.Ray

  • Hey Raymond,
   Dank voor je goede wensen en sterkte bij de tandarts
   Groeten,
   Annemieke en Frans

 3. Raymond van Maarseveen

  Dank lieve mensen, het is alweer voorbij. Napijn gaat wel over voor ik een meisje wordt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: