Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

25 juli 2012 Een koraalkleurige dag

We zijn gisteravond in onze blog nog een opmerkelijk iets vergeten te melden. Onder ons eten kwam er een jongen op de fiets belangstellend informeren waar we vandaan kwamen en waar we naartoe gingen. Toen we zeiden dat we uit Nederland kwamen en al ruim 8 weken onderweg waren was hij aardig onder de indruk. Hij vroeg toen hoe lang we op deze camping zouden blijven en wij antwoordden: een nacht. Hij moest even nadenken en kwam toen met de ham-vraag: Zijn jullie 8 weken onderweg om hier één nacht te verblijven? Er werd duidelijk geen antwoord verwacht, wij waren kiriwiet in zijn ogen.En misschien zijn we dat ook wel…

IMG 0893Vannacht was het erg donker op de camping en we hadden een sterrenregen. We hebben geprobeerd er een foto van te maken. Volgens ons kunnen jullie geen ster ontdekken, maar als we thuis zijn zullen we het origineel erop zetten. Daar staat wel het nodige op.

 

 

Het is een bijzondere dag vandaag. We zijn vandaag 35 jaar getrouwd èn, en dat wisten we echt niet toen we trouwden, het is de naamdag van Jacobus, de bron van deze pelgrimstocht. We hebben besloten vandaag met zijn tweetjes te vieren en een fietstochtje te maken. Mocht je langs willen komen: pech gehad, we zijn er niet.

Het was fris vannacht en vanochtend is alles kletsnat. We pakken de spullen in en verplaatsen de tent zodat hij in de opkomende zon staat, dan kan hij nog wat drogen. We ontbijten en ruimen de tent op die inderdaad een heel stuk droger is. Al snel zitten we op de fiets voor de een-na-laatste etappe naar Chartres. We zijn de camping amper uit of de klim om het dorp uit te komen zet in.Een inwoner van Chateaurenault kijkt eens naar de klim en naar ons en gaat er eens goed voor staan; hoe gaan zij dit klaren?! Jammer, het gaat ons nog steeds goed af; gelukkig zijn we er een beetje op voorbereid en kost het niet zoveel moeite.

IMG 0894IMG 0895Direct buiten het dorp kunnen we boodschappen doen voor onderweg en al snel fietsen we weer over de landelijke weggetjes. Het is een glooiend landschap, de weg vormt zich naar het land en het is toch wel een mooie ervaring om hier zo tussen de akkers door te fietsen. Om ons heen wordt volop geoogst en af en toe gaan we door een stofwolk van een combine heen.
Het schiet lekker op. het stijgen en dalen kost niet veel moeite en we draaien een aardig tempo. Het zal vandaag een hete dag worden en daarom genieten we nu extra van de zon en de mooie temperatuur, dat kan vanmiddag anders worden. Zo af en toe komen we door een dorpje wat er verlaten bij ligt. Het is niet vergelijkbaar met de desolate toestand in noord-oost Frankrijk, maar veel mensen zien we hier niet.
IMG 0896Eind van de ochtend rijden we Vendôme binnen door een prachtige stadspoort. Het is een mooi stadje met veel historische gebouwen.

 

 

 

 

IMG 0897

We lunchen bij de oude watermolen en genieten daar van een heerlijke lunch. Het is onze trouwdag, dus mag het wel een keertje.

 

 

 

 

IMG 0898Er is ook een chapel St.Jacques, maar uitgerekend op deze dag is deze gesloten. Hoe kunnen ze het verzinnen…

 

 

 

 

IMG 0903Na de lunch fietsen we in het dal van de rivier Le Loir, niet de grote zus La Loire, maar het kleine broertje. Een mooi riviertje, dat ons nu heel erg op weg helpt. Het rivierdal is nagenoeg vlak en afwisselend met bossen en open stukken. Met name de bossen bieden ons veel bescherming tegen de nu hete zon. Op deze wijze is hier prima te fietsen, ook al is het heet.

 

 

IMG 0900IMG 0902In een klein dorpje rijden we langs een kerkje, wat er van buiten onoogelijk uitziet, maar wel open is. We gaan even naar binnen en zijn weer eens behoorlijk onder de indruk van zo’n kleinood.Er is nog één kaars voorhanden dus….

 

 

IMG 0904Onderweg zien we ook nog een kasteeltje.

 

 

 

 

 

Uiteindelijk klimmen we uit het dal van de Loir naar Chateaudun, doen onderweg nog wat boodschappen voor het avondeten en gaan op zoek naar de camping. Die is snel gevonden en voor de laagste prijs die we deze tocht hebben meegemaakt (5,75) mogen we hier een nachtje op deze prima camping staan.

Het was een wat bijzondere dag, die we in onze eigen stijl hebben gevierd. We doen dit thuis nog wel een keer over met gezin,familie en bekenden. Het was warm vandaag, maar door de bossen hadden we daar niet veel last van. We hebben een prima dagje achter de rug. Wat ons betreft mag er nog 35 jaar bijkomen.

Dank voor deze mooie dag en alle dagen die achter ons liggen, we zijn/voelen ons bijzonder bevoorrecht dat we dit mee mogen maken.

Total distance: 86.1 km
Max elevation: 147 m
Min elevation: 82 m
Total climbing: 708 m
Total descent: -694 m
Average speed: 16.88 km/h
Total time: 01:14:54
Download file: spoor_25-jul-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

24 juli 2012 Tours

Volgende

26 juli 2012 Een gezellig avondje

 1. Jos Arends

  Bruidspaar, van harte gefeliciteerd met deze heuglijke dag! Ik wens jullie nog vele jaren van gezondheid en geluk toe. Ik denk, dat er maar weinig bruidsparen zijn, die op deze wijze hun jubileum vieren. Tussen twee haakjes: ik schrijf niet zo vaak wat naar jullie terug, maar geniet wel elke dag van jullie prachtige verhalen. Morgen weer een veilige rit toegewenst.
  h.gr.,
  Jos

 2. Frans en Annemieke
  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal, Hans vind het erg lang nog 35 jaar, ik heb het toch al meerdere keren meegemaakt, dus het is mogelijk!
  Nog een hele goede tijd, geniet even van Parijs
  En we zien jullie nu snel!
  Lieve groetjes vanaf de molenakker.

 3. Ria

  Annemieke en Frans,

  Van harte gefeliciteerd! Met zo’n gezonde manier van samen fietsen gaat die volgende 35 jaar vast wel lukken! Wisten jullie dat 25 juli naast de naamdag van Jacobus ook de naamdag van Christoffel is? Jullie weten vast wel wie dat is.De keuze van jullie trouwdatum kan haast geen toeval geweest zijn 35 jaar geleden.
  Geniet van het vervolg van de reis en doe zeker de kerk in Chartres aan.
  H.gr. Ria.

 4. Jannie

  Frans en Annemieke gefeliciteerd met jullie trouwdag. Dit jaar een speciale manier om hem samen te vieren.
  Blijf genieten van jullie mooie tocht. Wij genieten elke dag van jullie blog.

  Groetjes Jannie

 5. Anja en Rini

  we zijn er weer dus is de blog wat makkelijker te volgen.
  Prachtig om elke dag jullie te zien genieten. En wat knap die kilometers.
  Morgen een leuke verrassing?
  Voor ons is langzaam het aftellen naar de thuiskomst begonnen…
  Toi,toi,toi. Dikke kusXXX

 6. Martin Janssen

  Dag Bikkels. Proficiat met jullie trouwdag. Ik wilde nog naar jullie toefietsen maar ik had een lekke band 😉

 7. José Roeleveld

  hoi Frans en Annemieke, van harte gefeliciteerd met 35 jarig huwelijk, wij hopen dat op 16 december te kunnen vieren maar dat is vast en zeker niet zo spectaculair als hoe jullie dat nu vieren !!!!!! Maar goed wij zijn allang blij dat we het nog mogen beleven,maar dat hoef ik jullie niet uit te leggen. Verder wens ik jullie nog goede fietsdagen toe en een behouden thuiskomst!!!!!!

  groetjes José.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: