Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

23 juli 2012 Op weg naar Tours

Vannacht hebben we prima geslapen, de jeugd was nog wel wat rumoerig, maar daar hebben we niet veel van gemerkt. Dit was trouwens een van de weinige campings waar weinig verlichting aanwezig was en tesamen met de heldere hemel gaf dat een zee van sterren boven ons. We konden zelfs de nevels van de melkweg zien. Het maakt je klein en nietig als je je een voorstelling van het heelal probeert te maken.

IMG 0865Vanochtend zijn we aardig op tijd op. De normale zaken zijn snel IMG 0867afgewerkt en we zitten vrij vroeg op de fiets. Het is zelfs nog fris. Voor vandaag staat de route naar Tours op het programma, een forse rit, maar we zullen zien. Direct uit de camping zien we prachtige kasteel naast de camping liggen. Het is uit de 15de eeuw, het tijdperk waarin kastelen hun betekenis begonnen te verliezen, maar toch een imposant bouwwerk.

IMG 0868De route voert ons het grootste deel van de dag door het rivierdal. in het begin krijgen we een paar klimmetjes voor de kiezen, maar als snel wordt het een glooiende weg, die de contouren van de oevers volgt. Af en toe wisselen we van oever. Het is voornamenlijk graanbouw en een enkele wijngaard waar we tussen fietsen, afgewisseld door kleine dorpjes en wat bos. Een gemoedelijk landje hier.

 

 

IMG 0871IMG 0872In Châtelleraux drinken we koffie en bezoeken we de Jacobskerk. Dit is wel een kerk die wat onderhoud nodig heeft. Binnen staat een Jacobsbeeld in vol ornaat, een beetje in het duister weggestopt, maar daar weet de flitser wel raad mee.
Deze stad is een stad met een streekfunctie, maar het is vandaag maandag en nagenoeg alles is dicht. Het centrum is dan ook zo goed als leeg. Er worden nu wat terrasjes opgebouwd, maar druk zal het niet worden.

IMG 0870

 

De oude brug wordt ook nog even bekeken (van een afstandje). Dit was vroeger een belangrijke overstapplaats voor pelgrims op weg naar Santiago.

 

 

 

De tocht gaat weer verder. Rond lunchtijd proberen we een restaurantje te vinden om weer eens een menu du jour te nuttigen, maar dat lukt niet. De streek hier is dunbevolkt en het enige restaurantje wat we vinden is gesloten op maandag. Dan maar picknicken op het place de l’église, ook mooi.
IMG 0874IMG 0873Onderweg doen we nog even een klein kerkje aan, het koor heeft nog de trekken van een weerkerk, waar de mensen vroeger bescherming konden vinden tegen anderen, niet goedwillenden. Binnen is van een treffende eenvoud, liefdevol verzorgd.

 

 

De weg gaat verder. De wind wordt steeds sterker en gaat ons parten spelen. Het landschap is opener geworden en de wind komt uit het noord-oosten, precies de richting die we fietsen. Tesamen met een regelmatig vals plat maakt dat de route toch lastiger dan we hadden gedacht.
Bij Veigné geven we de pijp aan Maarten en vinden we het genoeg. Het is al laat in de middag en we hebben nog zeker een uur nodig om in Tours te komen en dan moeten we daar onze weg nog zoeken. Aan de weg ligt een mooie camping en we zijn snel ingericht. Douchen, eten, koffie drinken, blog bijwerken en slapen. Morgen gaan we een stukje fietsen, dan Tours verkennen en dan weer doorfietsen naar een camping. Een concept wat ons prima bevalt. Helaas geen overnachting bij de nonnen deze keer, een andere keer dan maar.

Het is te merken dat we weer op de hoofdroute zitten. Er kwamen ons verschillende fietsers tegemoet. Natuurlijk wordt naar elkaar gezwaaid en goede reis gewenst. We kijken elkaar dan steeds aan en weten wat die mensen nog tegoed hebben. Bij ons begint het alweer te kriebelen. Maar dat is voor later.
We doen ons best nu te leven en te genieten van de kleine en grote dingen om ons heen.
Het was een mooi dag, de wind speelde op, maar daar hebben de heengangers alleen maar profijt van. Dank voor deze mooie dag, we voelen ons bevoorrecht dat we dit mogen doen.

Total distance: 87.61 km
Max elevation: 128 m
Min elevation: 39 m
Total climbing: 636 m
Total descent: -639 m
Average speed: 15.89 km/h
Total time: 01:11:06
Download file: spoor_23-jul-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

22 juli 2012 Potiers

Volgende

24 juli 2012 Tours

 1. Ad en Marlies

  Nou, ik vind het knap dat jullie zo goed kunnen slapen op een rumoerige camping!!
  Maar, ja, na een hele dag fietsen ben je hoogstwaarschijnlijk moe genoeg om goed te slapen.
  Vandaag weer heel wat kilometers in de benen, dat wordt straks afkicken!!
  Voor morgen weer een goede fietsdag toegewenst en we genieten nog steeds van jullie verhalen en foto’s!!!
  Veel liefs.

 2. Martin Janssen

  Dag Bikkels. Wat een mooie ervaringen en indrukken maken jullie mee. En heerljk verwoord. Wat apart dat je zelfs de nevels kon zien. Hou vol, jullie zijn al halverwege Frankrijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: