Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

20 juni 2012 Zon en een lesje in nederigheid

Voor vandaag is mooi en warm weer voorspeld. Vannacht is de bewolking weggetrokken en is het direct niet meer benauwd. Wel hebben we nog niet alle was droog. Die moet dan maar onder het bagagenet mee.
We breken af en pakken in en gaan vervolgens ontbijten bij de picknicktafels op de speelweide. Daar kunnen we goed en in de zon zitten.
Nog even tandenpoetsen en dan op weg. Even terug naar Moissac en dan weer op de route. De eerste 15km fietsen we weer langs een kanaal, over een jaagpad. Dat is wel lekker beginnen deze ochtend. Dan draaien we langzaam weg en fietsen het dal van de Garonne in.
Akkers en populierenbossen wisselen elkaar af. Overal staan waarschuwingsborden. Dit gebied wilblijkbaar nog wel eens onder water lopen.

IMG 0360Als we even rusten zie we de koeltorens van een kerncentrale, ookdie zijn hier in Frankrijk volop aanwezig.

< P>

 

< P>

 

< P>

 

IMG 0361Dan komen we aan bij Espalais, daar kijken we even in de kerk en steken weer eens een kaarsje aan. Bijde Mairie kunnen we een stempel ophalen.

< BR>

 

IMG 0363Vanuit Espalais moeten we via een brug de Garonne oversteken, dat was wel een mooi gezicht. Direct daarna leidde de route ons van de hoofdweg af en kregen we een zeer stevige klim voor onze kiezen. Volgens het routeboek 9%, maar wij kregen hem niet bedwongen op de fiets. Voor het eerst sinds lange tijd lopend naar boven! Dat was niet het ergste. Blijkbaar hebben we ons geforceerd bij het toch proberen van die klim, want het duurde lang voordat onze benen weer een beetje normaal reageerden op een klim.

IMG 0365Even later kregen we 2 km klim voor onze kiezen met daarin een fors stuk van 10%. Nú kon Frans wel fietsend naar boven, maar we werden er andermaal op gewezen dat veel klimkilometers geen garantie zijn voor het gemakkelijk naar boven kunnen.
Het leverde wel mooie uitzichten op. We volgden min of meer de kam van de verschillende heuvels, ze hadden ze alleen wel wat vlakker mogen maken…

IMG 0366In Miradoux bezochten we het kerkje met een echt beeld van St. Jacques en scoorden we weer een stempel bij de Mairie. In het plaatselijk restaurantje hebben we genoten van het menu du jour. Een eerlijke en voedzame maaltijd.

 

 

IMG 0368Dan weer door, we zaten nu op 40 km en wilden de 80 wel halen vandaag.
Na een lange en confortabele afdaling begon het klimmen en dalen weer. We kregen de indruk dat voor deze route zo’n beetje elke heuvel die op de route lag is meegenomen. In Lectoure bezochten we de kathedraal en waren weer aardig onder de indruk van dit mooie gebouw en met name van de piëta die daar stond.

 

 

 

Na weer een lange afdaling opnieuw klimmen en dalen. We kregen er wel genoeg van. Deze manier van fietsen sloopt je krachten.
Uiteindelijk vonden we in Castera-Verduzan een mooie camping waar we nu staan. Vlug kleren gewassen, inkopen gedaan, gegeten en nu zitten we aan de koffie. Morgen verder naar Lourdes.

In tegenstelling tot het routeboek vonden wij deze dag niet de gemakkelijkste. Er waren pittige klimmen die ons weer duidelijk maakten dat we maar beperkte vermogens hadden. De benen waren ook niet optimaal en die moeten echt beter zijn om straks de Col de Somport te kunnen beklimmen. Een lesje in nederigheid doet ons goed. Het was warm, vaak heel warm, gelukkig kent hier elk dorpje wel een pomp waar je drinkwater kunt tappen. De bidons moesten regelmatig worden bijgevuld. We kregen het vandaag niet cadeau, er moest gewerkt worden. Maar desondanks was het een mooie dag, dank hiervoor, we voelen ons bevoorrecht.

 

Total distance: 82.11 km
Max elevation: 230 m
Min elevation: 56 m
Total climbing: 1190 m
Total descent: -1132 m
Average speed: 17.64 km/h
Total time: 10:33:21
Download file: spoor_20-jun-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

19 juni 2012 Na regen komen zonnebloemen.

Volgende

21 juni 2012 Een ontspannen dagje.

  1. Leo Dix

    Hallo kanjers, respect voor al jullie inspanningen om de tocht te volbrengen. Jullie naderen Lourdes dus het eerste doel is dan bereikt. Als jullie kans zien om een mariahangertje mee te brengen dan graag. kosten hoor ik dan wel. Heel veel succes de komende dagen wens ik jullie toe en graag lees ik morgen weer jullie berichten. Groet vanuit Wijk bij Duurstede.

    • Hey Leo, dank voor je steun!
      Wat voor hangertje bedoel je? Een medaille of? En hoe groot?

  2. Heel leuk en mooi jullie mooie fietsreis naar santiago te volgen,erg dapper dat jullie zoveel kilometers afleggen en zoveel mooie dingen mee maken,wat kan het leven ook zonder luxe mooi zijn.heel veel groeten van ons.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: