Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

19 juni 2012 Na regen komen zonnebloemen.

Afgelopen nacht heeft het weer geregend en wat geonweerd. Dat hoort er hier blijkbaar bij in deze tijd van het jaar. Frans heeft uitgevonden dat er een Intersport is in Cahors en dat ze daar misschien een stoeltje voor Annemieke hebben. We pakken onze spullen in, eten weer eens lekkere muesli, beladen de fietsen en pakken weer een natte tent in.
Eerst nog even naar Cahors, op zoek naar de Intersport. Al snel blijkt dat deze buiten de stad is, weliswaar op de route, maar toch nog een stukje fietsen. IMG 0346

We fietsen de originele route door Cahors naar een van de mooiste bruggen die we hebben gezien.

Aan de overkant gekomen moeten we een stukje secundaire provinciale weg nemen en weer valt ons op hoe slecht de wegen worden onderhouden in Frankrijk. De gaten zitten erin. In Nederland wijten we dit wel eens aan de veengrond, maar hier is sprake van keiharde rotsgrond, gewoon achterstallig onderhoud dus.

IMG 0347We kijken nog een achterom naar die brug. Wat een plaatje.

 

 

 

 

Al snel verdwijnt de brug uit het zicht en fietsen we door een industrieterrein. De routemaker heeft zijn best gedaan om ons zo min mogelijk over drukke wegen te sturen, maar of deze weg nu zo’n beter alternatief is wagen we te betwijfelen. Uiteindelijk komen we toch op de hoofdweg terecht en vinden daar de Carrefour voor wat boodschappen en de Intersport. Bij deze laatste hebben ze geen stoeltje, helaas, wel hebben we mouwloze shirtjes gekocht voor de hete dagen die komen en nog wat campingspul.

Al snel zet een forse klim in naar l’Hospitalet (het derde plaatsje met deze naam dat we hebben bezocht deze tocht). Het gaat gestaag omhoog. Het is al warm en benauwd, we zijn na even al aardig bezweet. Boven fietsen we op een soort plateau met af en toe vervelende klimmetjes. Dan begint het langzaam te regenen. Totaal onverwacht voor ons aangezien het weerbericht hier niet over had gerept. Even de buienradar gechecked en dan blijkt dat dit er serieus uitziet. Jammer, de regenjasjes moeten weer aan en de rainlegs omgegespt. Deze laatste hadden we al in de rackpack opgeborgen, dus die moesten we daaruit opdiepen. De regen wordt allengs serieuzer en weldra rijden we in een stevige regen. Dat blijft nog wel even voortduren. Tegen de middag rijden we Castelnau-Montstratier binnen en hopen we een restaurantje te vinden, dan kunnen we droog zitten en de lunch gebruiken. Een aantal gebouwen aan het centrale pleintje kent mooie arcaden, wat het plein een bijzonder aangezicht geeft. Het lijkt erop alsof ze hier wel voorbereid zijn op regen…
We vinden een restaurantje en nemen het menu du jour. Prima eten voor die prijs. De regen is na het eten bijna voorbij, dus bestellen we nog maar een grande café. Dan is het bijna droog en stappen we weer op.

IMG 0349150 mtr verder komen we langs de abdijkerk die we natuurlijk even willen bekijken. Groot is onze verrassing als blijkt dat de binnenkant geheel wit geschilderd is. Een kerk zonder heel veel opsmuk, maar wel met smaak en eerbied ingericht. Daar houden we wel van.

 

IMG 0351

 

Natuurlijk wordt een kaarsje aangestoken.

 

 

 

 

 

IMG 0352De weg gaat verder snel omlaag, vanaf het plateau waar de kerk staat kregen we al een aardige indruk van het dal beneden. Daar mogen we nu naartoe gaan rijden.

Na een snelle afdaling, met nog even een wegomlegging, maar daar kwamen we snel uit, komen we in een dal terecht. Nu volgt een kilometers lang traject wat nagenoeg vlak is. Wat een weelde om weer eens op zijn Nederlands te kunnen fietsen. Om ons heen wisselen fruitbomen, populieren, graanvelden en akkers met zonnebloemen elkaar af. De zonnebloemen staan natuurlijk nog niet in bloei, wat moet dat straks een mooi gezicht zijn!

IMG 0353Zo af en toe wil de kerk zich voornamer voordoen dan dat ze is. Kijk maar op bijgaande foto. Van voren lijkt deze kerktoren heel wat, maar van opzij blijft er niet veel van over.

 

 

IMG 0359Na een lange vlakke rit komen we aan in Moissac, de plaats waar de Tarn en de Garonne samen vloeien. In Moissac staat een prachtige abdijkerk, de St.Pieter, en die bezoeken we natuurlijk.

 

 

IMG 0354Daar scoren we ook weer een stempel en vinden we een beeld van St. Jacques.

 

 

 

 

 

 

IMG 0356We zijn met name onder de indruk van een beeldengroep die de begrafenis van Jezus verbeeldt. De verhoudingen van de verschillende lichaamsdelen kloppen niet, maar de uitdrukkingen op de gezichten zijn indrukwekkend.

 

 

IMG 0358Natuurlijk wordt er een kaarsje aangestoken.

We overleggen even nu hoe verder, het is inmiddels half vijf; Moissac heeft een camping, 7 km verder is er ook een en ook Aurillac, 15 km verder kent een camping. We besluiten om in Moissac te blijven. De camping ligt aan de Tarn, maar die plaatsjes zijn erg drassig dus we kiezen een droog plekje zonder uitzicht op de Tarn. We zijn best wel moe, het is erg drukkend weer geworden na de regen van vanochtend en de toch hoge temperaturen van vanmiddag.

Het was weer een verrassende dag. Eerst de stevige regen in de ochtend en toen het vlakke ritje in de middag. Het klimmen is min of meer gewoon geworden, we gaan gewoon naar boven, zonder problemen. Het vlak fietsen is best wel weer eens aangenaam.
We merken dat de pelgrimsroute steeds duidelijker wordt. Er zijn vele aanwijzingen onderweg, de kerken zijn erop ingericht, mensen kijken niet meer vreemd op als we langs komen met onze schelpen op onze tassen. We komen steeds vaker pelgrims op de fiets tegen maar vooral lopende pelgrims met zware rugzakken.Het begint een gewoon leven te worden lijkt het. Toch is voor ons elke dag anders, weer een nieuwe ontdekkingstocht. We leren met de dag, met het moment te leven en de zaken te nemen zoals ze zijn. We krijgen ook steeds meer vertrouwen in de komende etappes.
We zijn van plan om toch naar Lourdes te gaan, komen daar waarschijnlijk komende donderdag aan en hebben dan vrijdag een rustdag. Daarna willen we bij de Col de Somport van Frankrijk naar Spanje gaan. Dat zal komend weekend wel gaan gebeuren. Best wel spannend!

Vandaag is Anja, de oudste zus van Annemieke, jarig, gefeliciteerd, we drinken er een glaasje op!

Voor deze dag: dank hiervoor, we voelen ons bevoorrecht.

Total distance: 69.75 km
Max elevation: 315 m
Min elevation: 68 m
Total climbing: 841 m
Total descent: -917 m
Average speed: 16.48 km/h
Total time: 09:36:52
Download file: spoor_19-jun-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

18 juni 2012 Wie omhoog gaat mag ook weer naar beneden.

Volgende

20 juni 2012 Zon en een lesje in nederigheid

 1. Anja en Rini

  Dank je wel voor de felicitaties! Leren te leven met het moment en de zaken te nemen zoals het komt….wat een wijze lessen. Vertrouwen in de komende etappes? Had je die niet of zie je stiekum op tegen de bergen?
  Nou je bent zelf aardig aan het bewijzen dat het niet nodig is er tegenop te zien. Hou jet taai. Toi,toi,toi. Dikke kusXXX

 2. Ad en Marlies

  Iedere dag is avontuurlijk, zowel het weer, het klimmen en dalen , de mooie natuur , de kerkjes, het eten, de tent wel of niet nat inpakken, ga zo maar door!!!!!
  En dan te bedenken dat jullie al zo dicht bij Lourdes zijn, de meeste mensen gaan daar per trein, auto of vliegtuig naar toe en jullie hebben dat allemaal al GEFIETST, geweldig!!!!! Voor morgen weer een goede tocht toegewenst en we kijken weer uit naar het volgende verslag!!!! veel liefs.

 3. Martin

  Een stukje Nederland in Frankrijk fietsen is heel apart. En dan de Nederlandse regen er nog bij, het is bijna alsof je thuiskomt. Als ik de landkaart bekijk zijn jullie dichter bij Spanje dan bij Nederland. Ik weet niet hoeveel km jullie er al op hebben zitten en er nog te gaan zijn. Houd vol, jullie naderen het doel. Blij om te lezen dat jullie naar Lourdes gaan. Het laat jullie flexibiliteit zien. Meer en meer pelgrims om je heen zal jullie vast goed doen. Prettige weergave op jullie blog. Kijk er elke dag naar uit. Ik wens jullie een goede reis, veel inspiratie en succes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: