Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

19 juli 2012 De heuvels zijn terug

Gisteren hebben we eigenlijk teveel gedaan en daarom zijn we van plan er vandaag een rustiger dagje van te maken. We fietsen naar Saintes en nemen de tijd om daar van alles te bekijken en fietsen dan door naar een camping achter Saintes.
Het getik van de regen op de tent is het eerste wat we vanochtend horen. Dat is niet de bedoeling, maar van de nood maken we een deugd en draaien ons nog een keer om. Als we wat later weer wakker worden regent het nog steeds, niet veel, het is een miezerig regentje, afgewisseld met af en toe wat meer. Net genoeg om ons te doen besluiten om in de tent te ontbijten. De thee zetten we natuurlijk buiten op ons pitje, maar de rest eten we knusjes in de tent op.
Onze tent kan van binnenuit helemaal worden opgeruimd, met uitzondering natuurlijk van de buitentent. Dat doen we dan ook en ondertussen wordt het droog en laat de zon zich af en toe zien. Dat is lekker, dan kan de tent nog even wat drogen.
Uiteindelijk pakken we hem een beetje nat in en kunnen we vertrekken.
Het eerste stuk kennen we, we moeten immers eerst een behoorlijk stuk fietsen om weer op de route te komen. AL vlug rijden we weer tussen de zonnebloemen en het koren, met heel af en toe een spettertje regen, maar steeds meer zon.
IMG 0812We rijden niet op de gps, maar op het routeboek. Er was nog geen gps-spoor van deze route. De weggetjes zijn mooi, en dan komen we er een tegen die vernoemd is naar de secretaresse van de school van Annemieke. Zelfs hier wordt ze gewaardeerd!

 

IMG 0815Eindelijk komen we ook weer kerkjes tegen die open zijn.We zien een heel oud kerkje met een markante toren en gaan even kijken.

De inrichting is sober, maar doelmatig en leidt niet af van het doel waarvoor je hier komt.

 

 

 

IMG 0814Bij Maria wordt een kaarsje aangestoken en wordt door ons gebeden, ieder vraagt voor zijn eigen wensen en gedachten voorspraak.

IMG 0816Steeds meer wijngaarden duiken op tussen de zonnebloemen en de akkers.

 

 

 

 

IMG 0817De weg begint ook steeds meer te glooien, het vlakke fietsen van de afgelopen dagen ligt nu wel achter ons. Ondanks dat het nu harder werken is, zijn de verrassingen tijdens het fietsen ook groter. Na een kort klimmetje kijken we in een keer uit over Saintes.
We merken dat we nog moe zijn van gisteren. Het gaat niet zo soepeltjes meer en daarbij is het reeds tussen de middag. Er begint een hongergevoel op te spelen. Saintes is nu dichtbij en na enig zoekwerk in het centrum vinden we een aardig terrasje met een menu du jour die ons aanspreekt. Hier eten we en laten het ons weer goed smaken!

Saintes is van oorsprong een belangrijke romeinse stad, zo belangrijk dat het zelfs een eigen amphitheater had. De resten zijn er nog steeds en we gaan die bekijken. Indrukwekkend. Foto’s zijn mooi en bouwtekeningen en reconstructies informatief, maar zelf op de tribunes zitten en in de arena rondlopen is andere kost!

IMG 0824

IMG 0825IMG 0823

 

 

 

 

 

 

 

IMG 0818IMG 0819Hierna gaan we naar de kathedraal, maar helaas. Die is net gesloten vanwege gevaar. Jammer, maar goed dat er toezicht is. We zien trouwens wel regelmatig constructies met elektra en water wat in Nederland absoluut verboden zou zijn. Wat rest is nu een foto van het indrukwekkende portaal.

 

 

 

IMG 0829Als we verder fietsen langs het water zien we aan de overkant een Romeinde triomfboog. Het is bijna niet voor te stellen dat die nu al meer dan 2000 jaar daar staat.

 

 

 

 

De stad uit betekent hier een klimmetje. En in de stad merk je pas hoeveel dieselauto’s de Fransen hebben. Net als wij alle frisse zuurstof nodig hebben die er is zitten we in de dieselstank. Na een paar kilometer fietsen we weer op redelijk rustige landweggetjes. Opeens merken we dat we niet goed zitten. De routebeschrijving was niet goed of Frans heeft niet goed gelezen, maar we zijn niet waar we moeten zijn. Gelukkig kunnen we via de gps snel uitvinden waar we zitten en hoe we weer op de route terecht komen. De gebeurt vandaag nog een enkele keer, dan blijkt dat we wel goed zitten, maar dat de afstandbepaling op de routebeschrijving niet goed is.
Bij een plaatsje met hoge wallen en een burcht willen we de camping bekijken. Die ziet er op zich redelijk uit, alleen hangt er een zeer officieel bord met de vermelding dat de camping gesloten is per 12 juni 2012. En dat was nog wel zo’n mooie dag. Dit brengt ons in een lastig pakket. De volgende camping is minstens 16 km verder en echt fit zijn we niet. Daar komt nog eens bij dat de Fransen de weg die we moeten hebben blijkbaar met satanisch genoegen over elke top en door elk dal laten lopen. Menig snel afdalinkje wordt direct gevolgd door een steil klimmetje. Onze klimspieren moeten weer aan de bak.
Na nog wat gegolf door het land komen we aan bij St. Jean d’Angely. De route naar de camping is vlug gevonden en onderweg kunnen we gelukkig ook de nodige boodschappen doen.
De tent staat snel en we gaan eerst eten, dat is hard nodig. Er staan nog een paar fietsers op de camping, maar ieder blijft op zijn eigen plekje.

Het was weer werken vandaag en we waren nog moe van gisteren. Toen de beoogde camping ook nog gesloten bleek, was het even niet meer leuk. Het is een prachtige omgeving, maar wat minder klimwerk was vandaag welkom geweest. Maar dat zijn maar kleine dingen, het was weer een dag om dankbaar voor te zijn en het is een voorrecht om dit te mogen doen.

Opmerkingen van Facebook

Vorige

18 juli 2012 Dag Zee

Volgende

20 juli 2012 Langs de zonnebloemen

 1. Ad en Marlies

  Vandaag weer meer klimwerk dan verwacht, zal niet meevallen, zeker als je moe bent.
  Als je dan ook nog bij de camping komt, die er niet meer is, dan is dat even slikken!!
  Jullie zien onderweg nog steeds mooie dingen en dat zal jullie ook wel inspireren!!!
  Voor morgen wensen we jullie een goede fietsdag toe en blijf er de moed in houden, want wat is er mooier dan deze tocht heen en terug goed te volbrengen!!!
  Veel succes en Liefs.

 2. Leo Dix

  Graag wensen wij jullie de komende 14 dagen veel mooie momenten toe en hopen jullie berichten vanaf 3 aug weer te mogen lezen. Dank voor alle mooie verhalen en heel veel toi toi vanuit het Waikse.

 3. Raymond van Maarseveen

  Hoi beiden,
  Toen we het het blogje lazen van de aankomst in de kerk in Santiago, voelden we direct dezelfde teleurstelling die jullie ook gevoeld hebben. HET VAT GING NIET DOOR DE KERK! De hele mis meegemaakt, enorm emotioneel al die pelgrims, moe en voldaan, soms half slapend tegen de pilaren met de rugzakken en staffen, en iedereen zat eigenlijk een beetje te wachten op de start van datr vat. Helaas. Hert gebeurde niet. Tja en dan die communie, volledig chaos en inderdaad later herstelde zich dat weer en werden er rijen gevormd. Wat leven we mee met jullie. Heel veel succes, liefde en doorzetting en neem vooral dat voldane gevoel mee in jullie fietstassen. Liefs Ray and crew

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: