Vandaag gaan we dan de Alpen in. De eerste pas staat op het programma. We moeten twee passen nemen voordat we in Italie zijn. De eerste is de Bucher Hohe, 1256 mtr hoog. De weg er naar toe bestaat uit 3 flinke klimmen met grote stukken bijna recht er tussen in. We vinden het best wel spannend, de eerste echte test voor onze benen.

We zijn weer op tijd op en al snel is de boel aan de kant. Het zonnetje schijnt en we hebben kans gezien om de tent en grondplastic een beetje te drogen. Dat scheelt weer gewicht.

Vanaf de camping moeten we weer een eind terugfietsen om de route op te pikken. Het is even na de spits en best wel druk op de weg. Alweer merken we dat we de drukte steeds vervelender vinden. In Partenkirchen, een van de twee dorpen die zijn samengevoegd, rijden we door het oude centrum. Daar wordt net de markt opgebouwd en moet er stevig worden gelaveerd tussen vrachtauto’s en stalletjes. We werpen nog even een blik op de bekende schischans. Brr..

Net na de markt begint de eerste klim, 3km, 5-6%. Te doen dus en we doen het dan ook. Het is wel werken, vooral omdat het zonnetje heerlijk schijnt, maar het is goed te doen. Daarna een heel stuk glooiend. De omgeving is fantastisch. Bij elke bocht is er weer een nieuw panorama.

In Mittenwald drinken we koffie en gaan we even de Petrus- en Pauluskerk in. Een barokke kerk. Erg veel “goud” vinden we, maar wel erg in een stijl en keurig onderhouden. Helaas konden we hier geen kaarsje opsteken, ondanks dat het een katholieke kerk is. Dan nog even door het gezellige centrum van Mittenwald en dan begint de tweede klim. 2 km , 7-8%. Die is heftiger en we komen langzaam vooruit en wordt de top bereikt. we rijden zo halverwege Oostenrijk in!

We rijden vervolgens over een soort hoogvlakte tussen de bergen en moeten 15km licht klimmen, 1-2%, terwijl we langs de Isar fietsen. Het lijkt wel vals plat. Halverwege eten we onze boterham op een bankje. Intussen is het gaan bewolken, maar het blijft zeer aangenaam fietsweer.

Els van Dirk heeft het moeilijk. Ze heeft astma en reuma en het klimmen kon ze de afgelopen jaren prima, maar het valt haar nu zwaar en ze kijkt erg tegen de derde klim op.

En die komt er toch aan en valt ons allemaal tegen. 600 mtr 9% en 800mtr 3-4%. Met name de 9% hakt erin en we merken dat we toch al de nodige kilometers achter ons hebben. Els en Annemieke, die bij haar is gebleven, komen lang na Frans en Dirk boven. Dirk was eerste en Frans was nog even bij Annemieke en Els gebleven, maar uiteindelijk moet met zo’n helling iedereen in zijn eigen tempo omhoog.

Boven even rusten, wat drinken en wat eten en dan zetten we de helmen op en gaan de jasjes aan. We gaan afdalen en wat voor afdaling: 7 km met 9-10%. Het gaat hard, heel hard. De weg in niet altijd overzichtelijk, dus we kunnen niet echt voluit. Tussen de 40 en 50 km/u knijpen we in de remmen. Het uitzicht is magnifiek. We dalen zo’n 500 mtr in een paar minuten en hebben af en toe, als we durven en er geen struiken en bomen langs de kant staan uitzicht op het dal, het Leutaschtal waar we naartoe rijden. Alsof je in een dalend vliegtuig zit. Beneden gekomen moeten de oren even worden losgemaakt vanwege het verschil in luchtdruk. Wat een afdaling. We zijn blij dat we heel beneden zijn en dat we dit niet hoeven te klimmen. Onderaan deze post staat een filmpje met een impressie…

Het laatste stuk rijden we door het dal van de Inn (jawel van Innsbruck). Halverwege is de camping, maar dat blijkt een terrassencamping te zijn, leunend tegen de bergwand en hoog boven het dorp. Weer klimmen dus, en niet zo’n beetje ook. De dames geven het op en gaan lopen en Frans en Dirk gebruiken hun laatste energie om boven te komen.

Daar blijkt dat we nergens anders boodschappen kunnen doen dan in een dorp verderop, zo’n 4 km fietsen. Dus, fietsen afladen, tas leegmaken en Frans en Dirk fietsen naar de supermarkt. Intussen zetten Annemieke en Els de tenten op, buurman Jan helpt met het inslaan van de haringen in de rotsige grond. Dirk en Frans komen terug en hebben het nu wel gehad, de klim naar de camping hebben ze nu twee keer voor de kiezen gekregen.

Even uitrusten, douchen, bloggen en slapen.

Dankbaar zijn we, dat we dit kunnen doen en dat we heel zijn gebleven.

20170518 091510

 

20170518 100951

20170518 111416

 

IMG 2676

IMG 2677IMG 2678

IMG 2679

IMG 2681

IMG 2683

IMG 2684


IMG 2686

IMG 2687

IMG 2688

 ​

Total distance: 79.75 km
Max elevation: 1263 m
Min elevation: 642 m
Total climbing: 1163 m
Total descent: -1180 m
Average speed: 15.70 km/h
Total time: 11:43:51
Download file: spoor_2017-05-18202111.gif

Opmerkingen van Facebook