Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

16 mei 2017 Alpenblick

We zijn bofferds! Dat roepen we bijna de hele dag en elke dag dat we deze reis maken. Ook vandaag weer. We worden wakker en het zonnetje schijnt! Het wordt een prachtige dag!

De spullen zijn snel aan de kant en we zitten op de fiets. Eerst naar Augsburg om daar even rond te kijken. Ook vandaag hebben we geen lange route, dus hebben we wat tijd te spenderen.

Dirk en Els gaan mee en gevieren fietsen we al snel door het drukke Augsburg. Onze eerste reactie in een stad tijdens een fietstocht is steeds: “We willen hier weg, wat een stank en wat een drukte.” Deze keer valt de stank mee, maar de drukte vinden we niet prettig. Maar ja, we willen graag naar het oude centrum. Na wat gezoek komen we daar dan aan en gaan we eerst naar de Dom. Dat gaat via een weg met kasseien en tramrails. Niet echt lekker om op te fietsen, maar het moet even.

De Dom is open en we gaan naar binnen. Wat een mooie kerk! Veel kerken zijn een verzameling van stijlen en daardoor een ratjetoe, deze veel minder. Hij is groot, heel groot, maar toch uitnodigend. Meteen bij binnenkomst zien we het tafereel van de Olijfberg en even verderop staan de figuren van de kerststal nog prominent aanwezig. Er is een viering bezig, dus we wachten even achter het afzetlint totdat die voorbij is. We zijn weliswaar te laat voor de viering, maar doen toch stiekum een beetje mee met de laatste gebeden en accepteren de zegen en zending. Dan kunnen we naar Maria om een kaarsje te branden voor onze eigen gebeden.

Achter het hoofdaltaar is een prachtige boom van Jesse te zien. Achter in de kerk vinden we een kistje met de pelgrimsstempel, die zetten we natuurlijk in onze credentiale. Onder de kerk is nog een kleine, intieme, Mariakapel waar iemand zit te bidden. We doen in stilte even mee en gaan weer naar boven en de kerk uit.

Een stukje verderop bewonderen we de gevel van het raadhuis en het mooie raadhuisplein, nadat we weer hebben moeten glibberen over de kasseien en tramrails. We zijn het duidelijk niet gewend.

We besluiten Augsburg te verlaten om de route verder op te pakken. Echt een stad om eens naar terug te gaan.

Weer even zoeken, maar al snel hebben we de weg naar de route gevonden en zijn we weer echt op weg. Eerst bijna 20km half-verhard langs de Lech fietsen. Mensen zijn duidelijk nog niet gewend aan vakantiefietsers, want we trekken overal bekijks. En helemaal nu we met ons vieren fietsen. Meestal fietsen we graag alleen met zijn tween, maar het gezelschap van Dirk en Els vinden we heel prettig en we hebben onderweg vele gesprekken over allerlei, niet altijd eenvoudige, onderwerpen.

Het is prachtig weer en we fietsten al in korte broek, maar nu gaan de shirtjes ook uit en fietsen we in onze mouwloze shirtjes. Heerlijk, we boffen echt!.

Na het pad gaan we verder over stille landweggetjes en af en toe een drukkere weg. Om de Lech te verlaten moesten we even klimmen, maar verder is het een glooiend landsschap, waarbij we langzaam omhoog gaan.

Dan komen we uit een bos en in de verte zien we niet alleen de horizon, maar ook de besneeuwde toppen van de Alpen. Eerst nog heel ver weg, maar gaandeweg steeds duidelijker. Imponerend, en daar moeten wij vanaf overmorgen doorheen! Herinneringen uit de Pyrineen doemen op en delen we met elkaar. Dat dit allemaal bestaat….

Bij een bakker drinken we koffie, de fietsen netjes achter elkaar voor de gevel.

Het blijft mooi en genieten van de omgeving en de tocht. In Utting is onze camping. We doen eerst even in Utting am ammersee boodschappen om te voorkomen dat we vanaf de de camping weer een stuk naar Utting moeten klimmen. De camping, aan de Ammersee, is mooi, maar wel de duurste tot nu toe. Het tentenveld is voor ons fietsers, verder staan er geen. Naast Dirk en Els hebben we ook Jan en Gerda ontmoet. Al een paar dagen ontmoeten we elkaar op dezelfde camping. Zij fietsen met e-bikes en zijn dan ook sneller op de bestemming dan wij, die alles met spierkracht doen.

Op het terras van de camping aan de Ammersee drinken we een biertje en gaan even de steiger om om de bergen nog eens te zien, ze zijn vanaf de camping zelf niet zichtbaar. Indrukwekkend!

Fenna wilde graag even contact en we facetimen even. Dat is prachtig en emotioneel om de doen. Wat zijn we toch een bofferds.

Morgen hebben we weer een langere etappe naar Garmisch-Partenkirchen. Het wordt mooi weer en daarna…

Wat was het weer een prachtige dag. We zijn erg dankbaar dat we dit kunnen en mogen doen.

IMG 2645

IMG 2646

IMG 2647

IMG 2648

IMG 2649

IMG 2650

IMG 2651

IMG 2652

IMG 2653

IMG 2655

IMG 2657

IMG 2659

IMG 2658

 

https://fietsen.fbosman.nl/wp-content/uploads/2017/05/spoor_2017-05-16153325.gif

Total distance: 63.29 km
Max elevation: 616 m
Min elevation: 405 m
Total climbing: 552 m
Total descent: -410 m
Average speed: 15.85 km/h
Total time: 06:29:26
Download file: spoor_2017-05-16153325.gif

Opmerkingen van Facebook

Vorige

15 mei 2017 Mooie ontmoetingen

Volgende

17 mei 2017 De bergen zijn neergedaald naar ons

  1. Vandaag in bijna een rechte lijn naar beneden, goed bezig.

  2. Jos Arends

    Elke dag genieten jullie van je fietstocht en elke dag geniet ik van jullie verhalen en foto’s!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: