Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

14 mei 2017 Moederdag

We hebben niet in de gaten dat het moederdag is, maar de routeplanner, Hans Reitsma, heeft daar wel rekening mee gehouden. Het regende vannacht, maar vanochtend schijnt de zon. En de route is vandaag niet zo zwaar.

Natuurlijk eerst aankleden, eten, spullen opruimen en fietsen bepakken. Het is wel even spannend of we uit gaan komen met onze benzine, waarop we koken. Onze reservefles is al leeg en gisteren konden we geen wasbenzine kopen. Water koken voor de thee en koffie is goed gegaan en vanavond zien we wel.
We gaan op weg, verder door de prachtige vallei van de Jagst. Wat een voorrecht om dit kunnen en mogen doen.
Het is genieten van de natuur. Na een paar km moeten we de vallei verlaten om verder te gaan over de hoogvlakte. Maar dit krijgen we niet cadeau. Er is een klim in de route van 2km van officieel 6-7%, maar hier en daar was het toch wel 9%.
2km is wel lang genoeg om in de cadans te komen. Annemieke vond de klim van gisteren lastig, maar bij deze kan ze het ritme vinden en komt relatief gemakkelijk boven. Ondertussen hebben we gezelschap gekregen van Dick en Els. We besluiten, min of meer stilzwijgend, om samen verder te fietsen vandaag. Voordat we aan de klim begonnen zagen we een kasteel ver boven ons, het kasteel waar we dus naartoe moesten klimmen.

Met deze klim hebben we, op een enkele korte venijnige klimmetje, de moeilijkste stukken van vandaag gehad. De rest is nagenoeg vlak en op veel plaatsen bergaf. Het was dus een snelle etappe. 72km, vertrokken rond 09:00 en aangekomen rond 14:30. Wij zijn tevreden.

De route is prachtig. Alle mooie gebieden zijn uitgezocht. Sommige trajecten zijn wel glad vanwege de regen die geweest is. Met name stukken leemweg zijn glibberig en af en toe schiet de fiets een beetje onder je vandaan. We rijden ook een pad wat regelmatig een spoorlijntje kruist en op een gegeven moment is de kruising zo schuin dat het achterwiel meeschuift met de rails. Even opletten dus.

Onderweg hebben we diepgaande gesprekken met onze medefietsers. Wat mooi om elkaar zo te ontmoeten.
We komen langs een “Lourdesgrot” en daar steken we een kaarsje aan en gedenken.

We lunchen samen en net na de lunch begint het te regenen. Jasjes aan en helmen op en, terwijl het hard regent, rijden we voorbij een terrasje waar twee andere fietsers zitten die we al zijn tegengekomen. Er wordt even gegroet en gezwaaid. Wij zitten zo in een “treintje” dat we voorbij flitsen.

Al vroeg zijn we in Dillingen en Frans moet even naar de geldautomaat en daarna even zijn stuur vastzetten. Op de een of andere manier trilt er een bout los, die regelmatig moet worden aangedraaid. Dat doen we dan maar.

We komen op de camping en hebben al snel ons bivak opgeslagen. Het veldje grenst aan het terras waar we gezellig ons wijntje en biertje kunnen drinken. We kletsen heel wat af met onze medefietsers. Beregezellig.

Dank voor deze mooie dag, het was prachtig, we zijn er erg dankbaar voor.

IMG 2629

 

IMG 2630

 

IMG 2631

 

IMG 2632

 

IMG 2633

 

IMG 2636

 

IMG 2637

 

IMG 2638

 

IMG 2639

https://fietsen.fbosman.nl/wp-content/uploads/2017/05/spoor_2017-05-14141351.gif

Total distance: 69.33 km
Max elevation: 637 m
Min elevation: 369 m
Total climbing: 712 m
Total descent: -640 m
Average speed: 17.63 km/h
Total time: 05:13:30
Download file: spoor_2017-05-14141351.gif

Opmerkingen van Facebook

Vorige

13 mei 2017 De eerste pfoe-dag

Volgende

15 mei 2017 Mooie ontmoetingen

  1. Lekker gemiddelde vandaag.

  2. Ria

    Annemieke en Frans,
    Erg leuk om elke dag jullie belevenissen te lezen. Dat jullie daar ook nog tijd voor hebben. Nooit gedacht dat er zoveel ” medefietsers” naar Rome waren. Wens jullie iets stabieler weer en vooral heel veel plezier!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: