Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

14 juni 2012 Zon

Vanochtend waren we iets later dan normaal. We hebben allebei uitstekend geslapen in de refuge. Christel liep al zingend rond, had de tafel gedekt voor haar,voor Jan,de medepelgrim uit Apeldoorn en voor ons. Ze had van het eten van gisteren een stuk brood overgehouden en dit in vieren gedeeld. We pakten onze muesli, brood en broodbeleg en zetten dit op tafel voor iedereen. Christel is toch wel een “bijzonder” mens, ons is niet duidelijk geworden wat ze nu voor de kost doet, waar ze gisteren vandaan kwam en waar ze vandaag weer naartoe gaat. Ze creëert een zweem van “religieus doorslaan” om zich heen.
We eten ons ontbijt, praten over koetjes en kalfjes voor zover het kan en gaan onze spullen pakken.
IMG 0273Rond 10:00 gaan we weg, veel later dan normaal. De refuge moet nog even op de foto en de sleutel moet worden ingeleverd.

 

 

 

 

 

 

 

IMG 0275Christel maakte eerst nog een foto van ons en nam toen wel tweemaal afscheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 0276We gingen nog even naar de kerk van St Leonardo, deze vonden we wat tegenvallen, er hingen prachtige kruiswegstaties, maar dat was het dan wel.

 

 

 

 

 

 

 

Dan de benen over het zadel, de helmen op en op pad. We beginnen met een stevige afdaling, waarbij we nog wel moeten zoeken naar de middeleeuwse brug om over de rivier te komen. De zon schijnt en houdt niet meer op met schijnen. Wat een genot om weer met blote benen en korte mouwen te kunnen fietsen. Na de lange afdaling volgt onvermijdelijk een aantal stevige klimmen. Een ervan is een aantal kilometers lang en af toe behoorlijk stijl. We komen zo snel op temperatuur en het is een goede training. De rug van Annemieke is een stukje beter dan gisteren.

IMG 0278Net als afgelopen dagen, genieten we weer intens van de prachtige omgeving en vergezichten. Met dit weer helemaal. Het is een voorrecht om hier zo te mogen fietsen.

 

 

 

IMG 0279Opeens komen we, tijdens een klim, een dode slang tegen in de berm van de weg. Onze eerste ontmoeting met een slang deze tocht. Wie weet volgen er meer. Op de achtergrond horen we een kudde schapen een hevig lawaai maken. Misschien moeten ze wel worden geschoren.

 

IMG 0280We fietsen verder en komen in een dorpje langs een kruideniertje en een kerkje. We bekijken eerst het kerkje. Kijk, daar worden we nu weer warm van. Zo’n klein kerkje wat iets betekent voor de lokale gemeenschap.
We willen een kaarsje opsteken, maar die zijn blijkbaar op. Het luciferdoosje wat erbij ligt is ook leeg.
Dan gaan we naar de kruidenier waar we een doosje overheerlijke aarbeien kopen èn een kaarsje voor de kerk. Blijkbaar moet je die daar kopen. Na enig geharrewar weten we duidelijk te maken dat de lucifers ook op zijn en krijgen we een aantal lucifers mee.

IMG 0281We gaan terug naar de kerk en steken een kaarsje aan. Daarna gaan we op het dorpspleintje genieten van de bijna overrijpe aardbeien.

 

 

 

 

 

 

 

We hebben gisteren met elkaar afgesproken dat we elk “camping-moment”, dat is wanneer we langs een plaatsje met een camping komen, bepalen of we stoppen of verder fietsen. In St Germain Les Belles is dat eerste moment. We moeten eerst nog even een venijnig bultje over en zien dan een restaurantje. Het is tijd voor onze plat du jour. Het personeel is kortaf en lijkt onvriendelijk, maar is dat niet. Misschien is dat wel de landsaard in deze streek. Vooraf Crudité, inclusief inktvisjes en mosselen, een waar feest. Daarna aardappelpuree met rosbief. Wij zijn geen fans van aardappelpuree, maar deze was verrukkelijk. Daarna de fromage, gevolgd door de patisserie en koffie na. Tesamen met het glaasje wijn (wat we “stiekum” nu ook meedrinken) een mooi middagmaal. We hebben nu al een paar dagen gemerkt dat zo’n maaltijd een goede basis is voor het fietsen in de middag.
Even een checkup en we besluiten door te fietsen, het gaat nog prima. De volgende camping is in Uzerche, zo’n 30 km verder.

IMG 0282De routebeschijving rept over rustige, landelijk weggetjes. Dat klopt ook wel, maar wat ze er niet bij hebben gezet is dat het eerste deel met felle klimmetjes de stijging naar de 500 mtr inhoudt. Dat was een training die we niet voorzien hadden. Maar ook dit gaat goed en we genieten van de mooie vergezichten.

 

IMG 0283 We komen ook langs een mooi meer, wat in het weekend druk bezocht zal zijn, maar nu een en al rust ademt. Wij vinden het niet erg dat het nu geen weekend is.

 

 

 

De klimmen worden steeds minder en uiteindelijk komen we in een, af en toe onderbroken, lange, geleidelijke afdaling terecht. Dat is wel lekker fietsen zo. Opeens zijn we in Uzerche, eerder dan we verwacht hadden. Eerst fietsen we nog een stuk (met een fikse klim) naar de verkeerde camping, maar Frans merkt het en we keren terug op de route naar de camping die we willen hebben. We volgen trouw de aanwijzingen op en langs de weg en komen daardoor in een lange stijle klim terecht. Dat is niet de eerste keer dat dit gebeurt op weg naar een camping bij een stad. Na de klim krijgen we een, zo mogelijk, nog steilere afdaling naar de camping die aan het riviertje in het dal ligt. IMG 0284 Plek zat en we kiezen een plaatsje uit met een picknick-tafel. Dan hebben we ook zitplaatsen bij de hand. De beheerder wijst ons een gemakkelijkere weg naar Uzerche, zonder klim… Die volgen we even later om wat boodschappen te doen. Teruggekeerd eten we, douchen we, en zitten we nu aan de koffie.

Morgen is een rustdag en gaan we Uzerche eens bekijken.

Vandaag was een mooie zonnige dag. “Alles ziet er anders uit als de zon schijnt.” De benen waren goed en de rug van Annemieke is nagenoeg weer helemaal opgeknapt. De omgeving is mooi, het eten en drinken goed. Wat willen we nog meer? We merken dat onze leefwereld steeds kleiner wordt. Het fietsen, het eten en het slapen zijn de zaken die ons praktisch bezig houden. Het mijmeren op de fiets, het overal en nergens zijn met onze gedachten, het hoort er allemaal bij. Verbondenheid met jullie is waardevol. Deze blog en jullie reacties zijn voor ons een gouden draadje met jullie. Dank hiervoor.

Dank voor deze mooie dag, we voelen ons bevoorrecht.

Total distance: 66.91 km
Max elevation: 500 m
Min elevation: 269 m
Total climbing: 1097 m
Total descent: -1152 m
Average speed: 15.93 km/h
Total time: 07:50:42
Download file: spoor_14-jun-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

13 juni 2012 Hoe een moeizame dag een mooi einde kreeg.

Volgende

15 juni 2012 Rust!

 1. Anja en Rini

  He, eindelijk de zon! Inderdaad; daar krijg je goede zin van. Ik blijf het zeggen: wat een prachtige plekjes komen jullie tegen. Contact via de blog: we merken dat we er elke dag naar uit kijken. We moeten weten wat jullie doen. Hoe zou dat zijn gegaan een tiental jaren geleden? dan was je echt helemaal drie maanden weg…Moet er niet aan denken.Vooralsnog leven we nu en lezen met plezier jullie blog. Veel rust en plezier morgen. Dikke kusXXX

 2. Jos Arends

  Ha die Annemieke en Frans,
  Gelukkig is mijn wens voor beter weer uitgekomen. Het kost wat moeite om het met De Bilt op een akkoordje te gooien, maar dan hebben jullie ook wat. Fijn dat jullie weer een geweldige dag hebben gehad.
  Met plezier lees ik elke dag jullie verhaal. Intussen heb ik al jullie verhalen opgeslagen in een word-document. Zo is er al een heel boekwerk ontstaan en zijn jullie al een aardig eind in Frankrijk gevorderd.
  Geniet morgen van de rustdag en ik kijk al weer vol verachting uit naar de volgende blog.
  h.gr.,
  Jos

 3. de Driehoek, de groep van Annemieke

  Lieve juf,

  (Bericht van de kinderen, iedereen bedacht een zin)Vandaag hebben we je verslag weer bekeken. We hebben een kaart van Europa op het prikbord gehangen en we gaan je volgen. We zetten elke dag een blauwe punaise waar je bent. Wat heb je al ver gefietst. Is het fijn daar? Hoe gaat het met Frans? Nederland heeft verloren met 2-1. Zondag spelen ze weer. Ze moeten winnen. Bijna iedereen heeft een 8 of een 10 gehaald voor de topo-toets. Nicky gaat woensdag oefenen voor diploma zwemmen, als dat lukt mag hij zijn diploma halen. Heb je al een steen bij je voor bij het kruis?
  De groeten van ons allemaal!!
  van je groep

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: