Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

15 juni 2012 Rust!

De weersvoorspelling van gisteravond voor vanochtend gaf aan dat er wat bewolking zou zijn. Die was er inderdaad. Zelfs zoveel en zo donker dat er gestadig regen uit viel. Dat viel even tegen, vandaag willen we eea wassen en onderhouden en dat gaat niet in de regen. We draaien ons dan maar een keer om in onze slaapzak en vallen weer in slaap. Met tussenpozen wel wakker geweest, maar om 12:00 besluiten we maar op te staan. Het miezert nog wel. Zo komen we wel aan de broodnodige rust.
We merken dat het uitslapen ons goed heeft gedaan.
Op de camping staan ook huisjes/blokhutten met een veranda. We installeren ons op de veranda van een onbewoond huisje en nuttigen ons ontbijt/lunch.
Dan breekt de zon toch door en wordt het snel warm. We wassen de kleiding die gewassen moet worden en hangen die te drogen op onze waslijn. Frans onderhoudt de fietsen, de kettingen schreeuwen om een vleugje olie na de regen van de afgelopen dagen. Alles natuurlijk rustig aan…

In de middag gaat Frans boodschappen doen bij de Super-U en Annemieke gaat verder met de was en het luchten van het slaapgerei. Tijdens het onderhoud kunnen we meegenieten van lessen in kanoën die aan een groep scholieren worden gegeven. Tot aan een potje “kanoballen” toe. Leuk om te zien hoe dat er aan toe gaat. Verderop zijn ze aan het boogschieten.
IMG 0285Daarna gaan we even in Uzerche kijken, een middeleeuws stadje. We lopen er naartoe en genieten van het mooie pad en het uitzicht op Uzerche.

 

 

IMG 0287In Uzerche zijn steile weggetjes en trappen, zo lopen we van het ene oude gebouw naar het andere. Ondertussen zijn er af en toe prachtige uitzichten vanaf de oude muren.IMG 0289

 

 

 

 

 

IMG 0292In de kerk, de abdijkerk van St. Pieter steken we een kaarsje aan.

 

 

 

 

Op de heenweg hadden we even contact met een man uit Nederland die op de fiets op de terugweg was. Hij is bij de Pyreneeen omgekeerd, zag het niet zitten de pas te beklimmen. Hij was al even onderweg, eerst begonnen met een fiets met 7 versnellingen en was daarmee de Ardennen overgegaan. Zag het toen toch niet zitten, heeft zich op laten halen, een nieuwe fiets gekocht en opnieuw vertrokken. Hij was zijn werk en prive-situatie even zat en trok er 3 maanden tussenuit. Op de heenreis is hij langs Lourdes geweest, een plaats die wij in principe niet aan zouden doen. Maar nu beginnen we weer te twijfelen. Deze nederlander is de eerste die we tegenkwamen die voortijdig is teruggekeerd. We zien wel.

Lekker gegeten met een flesje wijn en kaas, lekker gedouched en nu zitten we aan de koffie en is het tijd voor de blog. Zo direct gaan we alles zoveel mogelijk inpakken en vroeg slapen. Morgen wacht weer een fietsdag.

Vandaag zijn Jasmijn, kleindochter van Rini, en haar overgrootmoeder, de moeder van Rini, jarig. Hartelijk gefeliciteerd!

De start van de dag was dubbel, we hadden gerekend op mooi weer maar konden nu wel lekker uitslapen. Het zonnetje brak door en de dag is weer een mooie dag geworden. Dank hiervoor, we voelen ons bevoorrecht.

Opmerkingen van Facebook

Vorige

14 juni 2012 Zon

Volgende

16 juni 2012 Het is even klimmen, maar dan heb je ook wat….

 1. Ad en Marlies

  Hallo Annemieke en Frans,
  Bij jullie blijft het weer ook wisselvallig, net zoals bij ons. Maar een keer lekker uitslapen is ook wel fijn. Op deze rustdag is er voor jullie toch nog genoeg te beleven.
  Wat leuk dat je nu iedere keer weer iemand ontmoet, die ook op weg is! Zo op de fiets kunnen jullie genieten van het mooie franse landschap, kerkjes en historie!!!
  Daarnaast moet er gewassen en voor de inwendige mens gezorgd worden en in frankrijk kun je volop genieten van het eten en de wijn!!
  Voor morgen wensen we jullie weer een goede fietsdag toe, veel liefs!!!

 2. Anja & Rini

  Nog altijd groeizaam weer dus. Anja en ik hebben vandaag de verjaardag van Jasmijn gevierd met haar ouders. De pannenkoeken waren heerlijk. 7 versnellingen lijkt ons nogal weinig voor zo’n tocht. Jullie zijn vast beter getraind. Wij hebben er nog altijd vertrouwen in. Ook in het weer. Eens moet die zon toch blijven schijnen. Succes.

 3. Leo Dix

  Hallo doordouwers. Heerlijk is dat als je op eens besluit om je nog een keer om te draaien en de regen te laten voor wat het is. En voor dat die hele hoge bergen komen is het goed om onderhoud te plegen. Maar voordat het zover is moeten jullie nog de nodige km fietsen denk ik. Waar gaan jullie aan twijfelen? Of je naar Lourdes gaat of??? dat jullie doorfietsen naar Santiago. Ik heb dat niet echt door. Als je de kans heb en het kan doen ging ik voor allebei. Tenslotte ben je al in de buurt. Met alle hulp via de mail die jullie op je pad begeleiden gaan jullie het redden en Straks kunnen we ons geluk niet op hier als we inderdaad lezen dat het allemaal gelukt is. Heel veel succes de komende dagen.

 4. Martin Janssen

  Dag bikkels. Heb me net pas de tijd gegund om jullie blog te volgen. Natuurlijk aangemeld voor de berichtgeving. Indrukwekkend wat jullie allemaal ervaren, beschrijven en tonen. Krijg een goede indruk en heb er een goed gevoel voor jullie bij gekregen. Houd goede moed. Heel veel inspriatie en succes.

 5. Raymond van Maarseveen

  Van Harte gefeliciteerd alsnog!!! Sorry, niet alle berichten per dag gelezen. Een geweldige Tour de France maken jullie in deze dagen. En… Lourdes is erg commercieel maar toch….. het heeft wel wat en je neemt er altijd iets van mee op jullie tocht naar Santiago. Mensen, die wij kennen en die absoluut niets met geloof hebben, zijn erg behoorlijk door gegrepen. Maar goed, eigen ervaring is de beste, zeg ik maar zo. Heel veel sterkte en weet, jullie zijn echte doordouwers. Raymond

 6. Janneke

  Dank jullie wel voor de mooie kaart, stipt op tijd!!!
  Jasmijn heeft mooie verjaardagen gehad, en vandaag met Omi.
  ik heb grote bewondering voor jullie, toi toi toi!
  XXX

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: