Frankfurt was mooi en de kamer in het hostel is prima bevallen. Goede bedden en een lekker ontbijt zijn inbegrepen. Dat is dus een gemakkelijke start deze ochtend.

We zitten al weer relatief snel op de fiets en fietsen onder langs de Main naar het westen. We merken zo niet veel van de drukke stad en dat vinden we wel prima.

Na een tijdje moeten we de Main gaan verlaten, er staat teveel industrie aan de rivier om hier nog lekker te kunnen fietsen. Het routeboek leidt ons naar een mooie weg door de bossen in de directe omgeving. Het is wel jammer dat we regelmatig de weg moeten uitzoeken. Niet alle aanwijzigingen kloppen en als je eenmaal de route kwijt bent is er te weinig info om deze weer terug te kunnen vinden. Uiteindelijk vinden we de weg ook dankzij de gps die wel detailkaarten bevat. Het is wel mooi fietsen hier midden in de bossen!

IMG_1674 Bij Kelsterbach nemen we de brug over de Main. In de verte zien we weer een passagiersboot aankomen. Als we aan de andere kant de weg over de dijk weer willen oppakken komen we even op een “kampje” terecht. Een bewoner spreekt ons aan en zegt dat we hier niet mogen zijn en wijst ons de andere route die we moeten volgen. Dat gaan we natuurlijk netjes doen.

We naderen het punt waarop de Main in de Rijn uitmondt en kijken even op de kaart hoe we verder moeten. Vrijwel direct stopt er een fietser naast ons die ons vraagt of hij kan helpen. Dit is een van de mooie dingen van deze tocht, de hulpvaardigheid van menigeen. We vertellen dat we de brug naar Mainz willen hebben en hij biedt aan voor ons uit te fietsen. Onze route geeft een steile klim de brug op aan, en hij kent een betere route. Dat aanvaarden we natuurlijk graag.

IMG_1675 Even later zien we de Main in de Rijn stromen. We ontmoeten nu de rivier die ons de komende  periode tot aan huis zal vergezellen.

IMG_1676Mainz zien we aan de overkant liggen, daar willen we nog wat gaan rondkijken.

IMG_1677IMG_1678 Nadat we de brug zijn overgestoken rijden we gemakkelijk Mainz binnen en gaan de bezienswaardigheden opzoeken die ons routeboek ons aangeeft. We gaan natuurlijk even een kijkje nemen in de grote kerk. IMG_1681 Als laatste willen we de Jupiterzuil zien die hier is opgericht, echter die kunnen we alleen vanachter een hek zien; er wordt net een groot podium opgebouwd voor een openlucht opera. Als gevolg daarvan is het ook even lastig om Mainz weer uit te komen, maar uiteindelijk fietsen we weer langs de rivier, de Rijn in dit geval.

We gaan richting Bingen en als we daar bijna zijn en weer even de kaarten raadplegen stopt er direct weer een medefietser en biedt ons aan voor te fietsen naar Bingen. Graag weer natuurlijk, bij de camping aangekomen slaat hij af naar de camping en wijst ons door naar Bingen. Wij willen echter ook naar de camping en dat leverde even een misverstand op bij hem, maar dat was weer snel opgelost. We staan weer lekker snel op de camping. Op het veldje staan meerdere fietsers. Een jong stel is onderweg van Nederland naar Italië ( Verona) en een ander gezelschap komt uit Nieuw Zeeland en maakt een rit van Engeland naar Frankfurt om vanuit Frankfurt weer terug te vliegen. We maken de nodige praatjes en natuurlijk moet het materieel weer worden vergeleken.

image De omgeving nodigt uit tot een korte wandeling langs de Rijn en dat doen we ook nog even. Op de fiets hier naartoe hebben we het al gezien en het routeboek vermeldt dit ook: de camping ligt aan de voet van de Hindeburgbrücke. Deze spoorbrug was ooit een van de grootste in Duitsland en is in de oorlog verwoest. Hij is nooit meer opgebouwd, maar de brughoofden staan er nog aan beide kanten van de Rijn, als een stille aanklacht.

De muggen komen tevoorschijn en het wordt tijd dat we weer onze slaapzakken opzoeken. Het was weer een mooie dag!

Total distance: 81.19 km
Max elevation: 133 m
Min elevation: 52 m
Total climbing: 653 m
Total descent: -604 m
Average speed: 17.13 km/h
Total time: 09:32:36
Download file: 2013-08-14.gpx

Opmerkingen van Facebook