We zijn er weer vroeg bij deze ochtend. De spullen zijn snel ingepakt en we zitten weer op de fiets voor een hele dag langs de Rijn.

IMG_1682 Eerst komen we langs Bingen, niet alleen bekend om de brug waar we gisteren even bij zijn geweest, maar, blijkbaar, ook om de muizentoren op een eiland midden in de Rijn. De sage kun je hier lezen. Tot nu toe fietsten we vnl naar het westen langs de Rijn, maar hier bij Bingen maakt de Rijn een bocht en gaan we meer naar het noorden. De Rijn is hier door de massieve heuvelwanden heen gebroken en dat levert soms maar weinig ruimte op voor rivier, weg, spoorweg en fietspad.

IMG_1683 IMG_1684 Het is een prachtige weg waar we overheen fietsen, aan beide kanten van de Rijn gaan de heuvelwanden vrij steil omhoog en daar waar het maar mogelijk was zijn vroeger kastelen gebouwd, momenteel merendeels ruïnes.

Af en toe is de Rijn smal en dan zie dat de stroomsnelheid van het water hoog is. De vele vrachtschepen ploeteren dan door het water.

IMG_1685 We komen langs de Lorelei aan de overkant. De Lorelei is in werkelijkheid maar een rotswand/rotspunt die de Rijn noodzaakt een paar scherpe bochten te maken. Hier wordt het uiterste gevraagd van de de schippers om hun gevaarte door de engte te loodsen. Hier gaan we een poosje koffiedrinken op een terrasje in de zon en bewonderen de stuurmanskunsten van de schippers ( vooral die van een enorme duwboot met containers).

IMG_1686 IMG_1687 Na een tijdje gaan we toch maar weer door en blijven we genieten van dit mooie landschap.

IMG_1688 IMG_1689 Door al dit moois gaat de tocht redelijk gemakkelijk. We komen langs Boppard waar nog resten van de muren van het Romeinse Castellum te vinden zijn. Bij de lunch op een bankje aan het water spreekt ons een oud-tandarts aan en geeft na enig gekeuvel ook nog wat wijze lessen mee! >

Dan zijn we, toch nog redelijk onverwacht, in een keer in Koblenz aangekomen. Daar zijn we een paar jaar geleden al een keer geweest toen we van Metz naar Koblenz langs de Moezel gefietst hebben, het is leuk om nu vanuit de Rijn binnen te komen. De camping ligt aan de overkant van de Moezel en het is even zoeken hoe we over de brug kunnen komen aangezien (ook hier…) de nodige werkzaamheden bezig zijn. We installeren ons op de camping. Die ligt precies op de punt waar de Moezel in de Rijn stroomt, mooi is het om op de plek waar dat gebeurt de verschillende kleuren water te zien.

IMG_1692 Het is nog vroeg op de dag en we gaan nog even terug naar Koblenz. Als we de camping verlaten zien we in een keer een voetveertje wat ons naar de overkant kan brengen, dat scheelt weer een wandeling over de brug.

IMG_1690 IMG_1691 In Koblenz gaan we het oude centrum in en vinden verschillende pleintjes terug die we ons van de vorige keer kunnen herinneren. Op een pleintje staat een standbeeld, wat de historie van Koblenz weergeeft, van prehistorie tot heden.

We vinden het pleintje wat we wilden vinden en gaan heerlijk dineren in het tapas-restaurant daar. Wat een luxe gevoel geeft dit. Tevreden en gelukkig lopen we terug naar de camping en zoeken de slaapzak op. Dank voor deze mooie dag.

Total distance: 73.03 km
Max elevation: 90 m
Min elevation: 49 m
Total climbing: 441 m
Total descent: -420 m
Average speed: 17.47 km/h
Total time: 07:34:25
Download file: 2013-08-15.gpx

Opmerkingen van Facebook