Nu we er toch langskomen willen we ook Frankfurt nog even zien, maar eerst moeten we nog vertrekken uit Wort. Het heeft geregend gisteravond en dus is alles wat buiten heeft gelegen kletsnat en hebben we onze was niet helemaal droog gekregen.
We ontbijten op een plekje op het terras van de camping, er is toch nog niemand en al snel hebben we de boel weer aan kant en zitten we op de fiets.
De eerste kilometers vliegen voorbij. Het is wel heel fris, we fietsen vandaag langs de Main en wisselend beschut en open veld. Vooral op het open veld is het koud door de forse tegenwind die we daar merken.
We willen graag koffie drinken, maar de mores in dit gedeelte van Duitsland is blijkbaar anders, geen van de schaarse terrasjes is al open, ze gaan pas om 12:00 open. Uiteindelijk zien we een McDonalds even van de weg af en daar zijn we (prima) koffie gaan drinken. Als we weer aanrijden besluiten toch maar we de fietsjasjes aan te doen, het is te fris om alleen in een shirtje te rijden.

 

IMG_1667 De weg gaat over een mooi fietspad langs de Main, we steken die een keer over via een brug en gaan een stuk verder met een pontje weer terug. Vlug even wat boodschapppen gedaan onderweg en daarna een bankje gezocht om te lunchen, lekker in de zon.
We fietsen weer verder en naderen steeds meer de stedelijke wereld. Dat is ook te merken aan de mensen die ons tegemoet fietsen. Eerst alleen toerfietsers, maar nu zien we ook studentikoze types die hun best doen er anders uit te zien dan anderen.
Bij Offenbach is het druk en moeten we tussen de wegwerkzaamheden door laveren. Al snel doemt daarna de skyline van Frankfurt op met de karakteristieke moderne gebouwen. Hier in de omgeving is geen camping en dus melden we ons ( beschroomd want zijn we niet te oud voor het Haus der Jugend? aan de balie snappen ze onze schroom niet gelukkig!) bij de jeugdherberg. Die heeft een prima kamer voor ons, we moeten echter wel snel lid worden voor een paar dagen. Dat kan.
De fietsen gaan achter een hek, we nemen de tassen e.d. mee naar de kamer, douchen, kleden ons om en lopen naar het centrum van Frankfurt.
IMG_1668 IMG_1669 Het eerste doel is de Dom van Frankfurt. Deze lijkt groter dan dat hij is. De oudroze geschilderde binnenmuren maken hem een beetje somber. Gelukkig zijn de versieringen niet zo overdone als in sommige andere Duitse kerken.

 IMG_1670 We steken een kaarsje op bij Maria en merken dat dat gebaar altijd weer emotioneert, net als vorig jaar.
IMG_1671 Daarna lopen we door het centrum en genieten van de gemoedelijkheid. Frankfurt is een grote stad, maar kent niet het vervelende, soms vijandige, van andere grote steden. Men zegt hier sorry als men je per ongeluk aanraakt!
Ook hier zijn nogal wat bouwplaatsen die nu eenmaal gepaard gaan met stadsvernieuwing.
We eten een hapje en trakteren onszelf op een lekker ijsje.

IMG_1672 Op de terugweg naar de kamer lopen we over de ijzeren ( Eiserne Brucke)brug. Hier hebben duizenden een slot aan de brug vastgemaakt, vaak meerdere sloten ineen verstrengeld, als een symbool voor de onderlinge verbintenis die men blijkbaar is aangegaan. Er hangen eenvoudige hangsloten, maar ook hele kettingen vol sloten. Een mooi gezicht!

Dan naar de kamer, de blog bijwerken en slapen, morgen wacht weer een dag.

Total distance: 81.56 km
Max elevation: 128 m
Min elevation: 76 m
Total climbing: 555 m
Total descent: -562 m
Average speed: 17.58 km/h
Total time: 19:12:02
Download file: 2013-08-13.gpx

Opmerkingen van Facebook