Zoals gewoonlijk hebben we de spullen snel aan kant en zijn blij deze camping te kunnen verlaten. Het is wel erg druk hier.

Al snel hebben we de route weer opgepakt en rijden we langs het Altmuhlmeer. We hebben een behoorlijk frisse tegenwind en twijfelen zelfs om de jasjes aan te doen. Toch maar niet, we zijn bikkels immers.
We fietsen langs de bovenloop van de Altmuhl en dit is een van de vervelendste stukken die we hebben gehad. De wind was stevig en pal tegen en het landschap een eentonige brij van akkers, weilanden en dorpjes, helemaal open.
Stampwerk dus en we zijn redelijk verbaasd als we bij het koffiedrinken rond 11:00 al 40km hebben afgelegd. Het gaat sneller dan we verwachten.

Langzaam verandert het landschap, het gaat  meer glooien en wordt wat minder wijds. We rijden nu dorpjes/stadjes binnen die zo IMG_1646 uit een sprookjesboek zouden kunnen komen. Je ziet de rattenvanger van Hamelen zo rondlopen. Karakteristieke muren, poorten en kerken gaan voorbij. Ornbau bijvoorbeeld is een schoolvoorbeeld hiervan. Wij rijden door de poort naar binnen als juist de klokken luiden voor de mis. Op het marktplein is men bezig een feest voor te bereiden en over de straten spoeden mensen zich met hun liedbundel onder de arm naar de kerk, ons vriendelijk groetend. Het is net alsof de tijd heeft stilgestaan.

IMG_1647 In het routeboek staat een klim vermeld en die is achter de rug voordat we er erg in hebben. Onze conditie en kracht zijn de afgelopen dagen wel verbeterd blijkbaat. Dat voelt goed.
We lunchen in de beschutting van een bushokje, het beste bankje dat we konden vinden in deze tijd.
IMG_1648IMG_1649 Even later rijden we Rothenburg binnen, iets eerder dan in het routeboek staat, maar daardoor lopen we wel een vervelende klim mis, lekker zo…
In Rothenburg heeft de tijd echt stilgestaan, muv de mensen en de auto’s dan. Het is een middeleeuws stadje met prachtige poorten, muren, gebouwen en kerken en een mooie markt. Bij ons zou dit autovrij zijn, hier niet dus, de auto is heilig in Duitsland… Het stadje is vol toeristen en in eerste instantie lijkt het wel Volendam, wat een gekrioel. We lopen er maar doorheen met de fiets aan de hand, fietsen kan hier niet.
IMG_1650 IMG_1651 IMG_1652 Aan het einde gaan we nog even de Jacobskerk binnen. Hiervoor hebben we een speciaal gevoel ontwikkeld sinds vorig jaar.
Na Rothenburg is er een steile afdaling, waarin we sneller gaan dan de auto’s, en uiteindelijk komen we aan bij het dal van de Tauber waar we de komende tijd zullen doorbrengen.
IMG_1654 IMG_1655 Het is een prachtig stuk natuur waar we doorheen fietsen. De Tauber is niet zo breed en het dal ook niet; het pad volgt dus soms ook de heuvelwanden en dat betekent veel korte klimmen IMG_1656 (tot wel 10%!)  En dan weer fel omlaag. Het gaat ons goed af.

 

Zo goed dat we aan het eind van de dag, na 105 km, niet erg moe zijn. Knap he?
We gaan naar de camping in Laudenbach, een stukje zuidelijk van de route. Een camping om te onthouden. Prachtig gelegen, niet vol, zeer mooi sanitair en stil ’s nachts.
Als we gedouched zijn zien we Janny en Hennie hun tent ook opzetten. De camping die zij  wilden bestond niet meer en ze zijn naar deze camping verwezen. We kletsen na het eten gezellig met elkaar en gaan tevreden slapen.
Dank voor deze mooie dag!

Total distance: 103.64 km
Max elevation: 498 m
Min elevation: 252 m
Total climbing: 848 m
Total descent: -973 m
Average speed: 17.21 km/h
Total time: 09:22:03
Download file: 2013-08-11.gpx

Opmerkingen van Facebook