Het was koud vannacht, heel koud, maar wij hebben daar niets van gemerkt. Wederom sliepen we de slaap der onschuldigen. Als we wakker worden blazen we nog wolkjes waterdamp, ondanks de bescherming van ons blokhutje. Buiten schijnt de zon, maar nog niet op ons onderkomen door de hogere bergwand.

We staan op en kleden ons aan. De camping heeft de beschikking over een waterkoker, en die gebruiken we graag, dat scheelt ons weer benzine. Benzine? Yep, we koken met een benzinebrander, wasbenzine wel te verstaan.

Tegenover ons hutje schijnt de zon al op het grind en dat wordt nu even onze bivakplaats. We zetten de stoeltjes daar nee en smikkelen onze muesli naar binnen en maken een waslijn tussen twee bomen om de was verder te drogen.
De fietsen krijgen een (kleine) onderhoudbeurt en verder drinken we op ons gemak koffie en lummelen we wat.

Tegen de middag is de was droog en halen we hem af. We ruimen alles op en gaan naar Heidelberg. Dat is 7 km terug langs de drukke weg die we ook gisteren naar de camping hebben gefiets. Het is zo achter de rug en in Heidelberg gaan we via de oude brug naar de Altstadt, het oude centrum. Op de brug hebben we even contact met een lokale inwoner die moppert over de kasseien op de brug, zo gaan al zijn flessen stuk die hij bij zich heeft voor het statiegeld. Ze blijven gelukkig heel…

Bij binnenkomst in Heidelberg, net naast de poort, zien we een bronzen standbeeld van een aap met twee muisjes en een oorkonde. We begrijpen niet helemaal wat hier wordt bedoeld.

Op de markt gaan we direct naar de Heilige Geestkerk van de Evangelische gemeente. Hier kunnen we een kaarsje aansteken en daarbij staat een prachtig beeldje. De kerk zelf kan ons niet bekoren en brengt ons zelfs in verwarring. Verschillende stijlen door elkaar heen maken het een rommelig geheel. Misschien komt dat wel omdat vroeger de katholieken en de protestanten de kerk deelden, letterlijk met een muur in het midden.

We lopen verder en zien de katholieke Heilige Geestkerk van de Jezuiten. Wat een contrast met de vorige kerk. Een prachtige kerk, om stil van te zijn. Er zit ook een stiltetuin bij, maar daar is weinig stilte vanwege alle stadsgeluiden.

Op de markt drinken we in de zon koffie en verorberen we een salade als lunch, de groenten voor vandaag hebben we in ieder geval weer binnen. Na even lopen we verder en beginnen we aan het voetpad naar de ruine die hoog boven Heidelberg uittorent. We nemen de fietsen aan de hand mee, maar na een tijdje kan dat niet meer, het pad wordt een trap. Boven aangekomen zijn we onder de indruk van de dikke muren en de contouren van het vroegere kasteel. Het uitzicht is onbeschrijfelijk.

We lopen weer naar beneden en we drinken iets in de zon op de Kornmarkt. Daarna slenteren we nog een tijdje door de Hauptstrasse en vleien ons op een terrasje neer. Nog steeds heerlijk in de zon. We drinken wat en zullen er dan ook eten.
Na het eten nog een ijsje “bietsen” bij de Italiaan en dan weer terug naar de camping. Onderweg doen we nog wat boodschappen. Op de camping drinken we nog koffie en pakken de spullen weer in. Morgen gaan we weer verder.

Het was een mooie, zonnige dag. Hier willen we er wel meer van hebben. Heidelberg is een mooie, gemoedelijke stad. We hebben een lekker rustdagje gehad.

Dankbaar voor de zon, voor de rust en bovenalles dat we dit kunnen en mogen doen.

Vandaag geen track met statistieken. We hebben 14km gefietst, op en neer naar Heidelberg.

IMG 2584

 

IMG 2586

 

IMG 2587

 

IMG 2588

 

IMG 2589

 

IMG 2591

 

IMG 2592

 

IMG 2594

Opmerkingen van Facebook