We hebben heerlijk geslapen, zoals eigenlijk elke nacht. Het waaide stevig vannacht en het heeft een paar druppels geregend, maar niet voldoende om de tent te sluiten.

Het ochtendritueel is zo voorbij en we zitten weer op de fiets. Vanuit de camping een klein stukje over de weg en dan een grindpad in tussen de velden. Daar begint de klim al. Vandaag moeten we vanochtend de heuvels van Elm-Lappwals slechten. De klim is stevig en lang, maar goed te doen. We beginnen op een grindpad en kunnen even later kiezen tussen een asfaltweg en doorgaan op dit pad. We kiezen voor de asfaltweg, bij klimmen en dalen wil je een goed wegdek hebben. We gaan gestadig omhoog en fietsen in de bossen. De wind waait fris en dat is erg lekker.

Als we over de top zijn begint een lange, lange afdaling. Omdat we bezweet zijn hebben we het koud, de shirtjes moeten onderweg drogen. Het is prachtig. Als we het bos uitkomen hebben we een enorm wijds uitzicht.

Dan gaan we verder, het landschap golft en wij klimmen en dalen mee.

In Wolfenbütel gaan we naar het centrum om deze mooie stad vol vakwerkhuizen te bekijken. Jammer genoeg is het markt en van die mooie markt is niet veel te zien.

Dan verder naar Braunschweig. We merken dat het hoofd vol begint te raken van al de mooie dingen die we zien. De route gaat langs alle highlights, maar we hebben er niet veel belangstelling voor. Schande over ons.

Even boodschappen doen en dan voor de laatste 30km door het “platteland”. Dat land is zo plat niet, het blijft glooien en we naderen de uitlopers van de Harz. Aan het einde krijgen we als toetje nog een lekkere klim voordat we na de afdaling op deze mooie camping terecht komen.

We zetten de tent op, douche, koken, eten, bloggen, de route van morgen bekijken en dan slapen.

Het was weer een prachtige dag en we blijven dankbaar hiervoor.

Total distance: 88.69 km
Max elevation: 304 m
Min elevation: 73 m
Total climbing: 712 m
Total descent: -752 m
Average speed: 15.40 km/h
Total time: 11:28:51
Download file: Spoor_2018-08-01.gif

Opmerkingen van Facebook