Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

06 juni 2012 Een venijnig toertochtje

We waren gisteren eigenlijk te laat gaan slapen. We hadden op ons gemak alles gelucht en het eten klaargemaakt en nog een glaasje gedronken en toen was het in een keer laat. Vandaag dus maar iets later weg. Aan het eind van de nacht heeft het nog geregend dus een droge tent konden we wel uit ons hoofd zetten. Frans had de route van vandaag al gezien en we moesten vrijwel direct beginnen met een lange, vrij steile klim. Hier hadden we wel wat bedenkingen over.
En fin, gegeten, opgeruimd,de tent nat ingepakt en op weg.

IMG 0196Reeds na een kilometer kondigde de klim zich aan. Tot ons grote genoegen viel het erg mee. De klim was wel lang en behoorlijk stijl, maar onze benen zijn ook behoorlijk sterk geworden. In een gezapig tempo kwamen we zonder al te veel inspanning boven. Na nog wat dalen en klimmen mochten we de afdaling naar Auxerre inzetten. Steeds duidelijker doemde deze stad voor ons op. Wat een mooi gezichtom steeds meer contouren te kunnen onderscheiden.

IMG 0198In Auxerre reden we dwars door het centrum met de middeleeuwse straatjes naar de kathedraal St. Etienne om deze te bewonderen. Ook dit grote kerkgebouw was van binnen netjes onderhouden. Er waren prachtige gebrandschilderde ramen, waaronder een met het verhaal van St. Jacob. We hebben deze laatste echter niet kunnen ontdekken. Onze credentials werden afgestempelden we staken nog wat kaarsjes aan.

IMG 0199

< P>

 

< P>

 

< P>

 

< P>

 

< P>

 

IMG 0201

< P>

 

Omdat we vanochtend wat later waren vertrokken,waren we met lunchtijd nog in Auxerre, daar hebben we dan ook genoten vaneen heerlijke salade; die vitamines zijn binnen.

IMG 0203Daarna begon het toertochtje richting Vezelay. Het grootste deel van de tocht fietsten we over het jaagpad langs het kanaal van Nivernais. Dit kanaal kenden we nog uit een vroegere vakantie in Bourgondie, waar Marijn leerde surfen op een meer. Langs kleine sluisjes en nederzettinkjes op een vlak fietspad schoothet lekker op. Wat een prachtige weg!

In de middag boog de route af van het kanaal en kwam langzaam de tweede uitdaging in zicht. Volgens het routeboek wachtten ons zeker twee lange klimmen van 7%. Langzaam ging de weg omhoog, maar nog zeker niet die beloofde stijging. Na een kruising begon het dan daadwerkelijk. Een man die een praatje aan het maken was zag ons en riep e.e.a. toe in het Frans, waaronder “Bon Courage”, houdt vol. Een mooie wens maar stelde ons gemoed niet gerust. Als een lokale inwoner ons dit moet wensen moet het wel erg stijl zijn.
En stijl was het, en lang, en wederom lieten ons benen (en onze fietsen!) ons niet in de steek. Gezapig maar zonder haperen reden we naar boven, zonder problemen. We hoefden op de top uiteindelijk niet eens te hijgen. Wat waren (en zijnwe nog steeds) we trots op onszelf.

IMG 0205Na de afdeling kwam in een keer Vezelay tevoorschijn. Wat een plaatje. We hadden het idee dat we in een ansichtkaart reden. Nog even een felle klim naar Vezelay, dan naar de camping waar we nu na een lekkere maaltijd gedouched en wel aan de koffie zitten. Morgen gaan we door richting Nevers; dit zullen we waarschijnljk niet in een keer doen, zodat we zaterdag een rustdag in Nevers hebben. Het wordt hoog tijd dat de kleding eens wordt uitgewassen en de fietsen worden verzorgd. Elke dag weer genieten we van het gezang van de vogels, inmiddels is daarook het getjirp van de krekels bijgekomen.

Een dag waarin we venijn verwachtten maar wat uiteindelijk een stevige tourtocht werd door een prachtig landschap. Het feit dat we al even aan het fietsen zijn werpt nu duidelijk zijn vruchten af. Het is een bijzonder prettig gevoel om te ervaren dat datgene waar we tegenop zagen bedwongen is. Het geeft een gevoel van innerlijke kracht.
Het was een mooie dag.Dank hiervoor, we voelen ons extra bevoorrecht.

Total distance: 83.02 km
Max elevation: 281 m
Min elevation: 97 m
Total climbing: 1037 m
Total descent: -974 m
Average speed: 15.50 km/h
Total time: 13:04:50
Download file: spoor_06-jun-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

5 juni 2012 Zonnig en lieflijk

Volgende

7 juni 2012 Een kort ritje

 1. Ad en Marlies

  Wat geweldig mooi, om iedere dag jullie reisverslag te lezen!!! Wij zijn ook bevoorrecht, dat jullie dit met ons willen delen. Fijn dat het jullie zo goed af gaat en dat we jullie een steuntje in de rug kunnen geven door onze betrokkenheid weer met jullie te delen!! Ook weer bedankt, voor de felicitatie aan Louise. Wij wensen jullie morgen een mooie fietsdag toe!!!!

 2. Anja en Rini

  Ik kan er nog niet aan wennen om dagen niets van jullie te horen. Dus deze berichten werden bejubeld. Wat een hoop moois komen jullie toch tegen. De plaatjes die jullie ons laten zien zijn prachtig. We kunnen ons voorstellen dat jullie je bevoorrecht voelen. En leuk om te merken dat de conditie vooruit schiet. Een fijne fietsdag morgen en toi,toi,toi. Dikke kusXXX

 3. Jos Arends

  Jullie hebben wel weer een behoorlijke afstand gefietst en hebben dus een prima conditie! Maar die had Frans bij Viking al. Daar is dus niets aan veranderd. Ik heb genoten van de prachtige foto’s. Die kerken zien er inderdaad erg mooi uit.
  Vanavond zal ik extra mijn best doen bij Face to Face n.a.v. jouw mailtje Frans.
  Vandaag weer een veilige rit toegewenst.
  h.gr.,
  Jos

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: